Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Sztracsatellás tejszíntorta

Sztracsatellás tejszíntorta
Sztracsatellás tejszíntorta
55 perc / előkészület: 20 perc sütés: 35 perc
receptkönyvben hozzászólások (2)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Kettős szülinapra készült!!!

hozzávalók / 12 adag

Tortalaphoz

Krémhez

Díszítéshez

Szólj hozzá!

elkészítés

Tortalap

  1. A csokit lereszeljük, és betesszük a hűtőbe. A tojásfehérjéket 10 dkg cukorral habbá verjük. A tojássárgákat a többi cukorral, a tejjel, az olajjal kihabosítjuk, majd hozzáadjuk a sütőporos lisztet, majd a fehérjehabot és a reszelt csokit is belekeverjük.
  2. 26 cm-es tortakarikában megsütjük, kb. 35 perc alatt 170 fokon.

Krém

  1. A pudingport kikeverjük, és hozzáadjuk a felvert hulalát. A végén pedig a reszelt csokit is belekeverjük.
  2. A tortalapot elvágjuk 3 részre, és megtöltjük úgy, hogy a torta tetejét és oldalát is megkenjük.

Díszítés

  1. A felvert hulalával díszítjük a szélét. A közepére szórjuk a csokiforgácsot. A fondantból pedig készítünk apró virágokat, és tetszés szerint díszítjük vele a kész tortát.
  • sütési hőfok: 170°C
  • sütési mód: hőlégkeveréses
  • tepsi mérete: 26 cm
  • elkészítettem: 4 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 11 245
elküldve: 0
receptkönyvben: 59
elkészítve: 4/4
Facebookon megjelent: -

szakács

Nikóka

Mióta szakács: 2013.08.29.
158 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
alkalom: születésnap, buli receptek
mikor: mindig
költség egy főre: olcsó receptek
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: torta
kalória: átlagos
elkészítési idő: 30-60 perc
fogás: desszert
adag: 12 főre

egyéb elnevezések

sztracsatellás torta, sztracsatella torta tejszínesen

Hozzászólások (2)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

kadara
kadara / kadara Sat, 2014-04-05 13:40

Szia! Jól látom, hogy vízzel kevered el a pudingport, nem tejjel? Köszi előre is a választ!

niko80
Nikóka / niko80 Sun, 2014-04-06 22:30

Igen hidegen készíthető gála pudingot használok,mindig vízzel keverem el,pár percig verem robotgéppel utána adom hozzá a tejszínt vagy a hulalát!

456
tojás 5 db
cukor 25 dkg
napraforgó olaj 0.5 dl
tej 1.5 dl
finomliszt 30 dkg
sütőpor 8 g
étcsokoládé 5 dkg
vaníliás pudingpor 1 tasak
víz 1.5 dl
növényi habtejszín 3 dl
étcsokoládé 5 dkg
növényi habtejszín 2 dl
csokoládéforgács 2 dkg
cukorfondant 15 dkg