Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Sztracsatellás torta Pecci konyhájából

Sztracsatellás torta Pecci konyhájából
Sztracsatellás torta Pecci konyhájából
55 perc / előkészület: 30 perc sütés: 25 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Nagyon szeretjük a túrós tortákat, de a gyümölcsös verzió már kicsit unalmas volt. A csokitorta is nagy kedvenc, így összehoztam ezt a verziót.

hozzávalók / 10 adag

A piskótához

A krémhez

A díszítéshez

  • 20 dkg csokoládé (fehér és tejcsoki)
  • 50 dkg ostya (2 cs töltött ostyarúd)
Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A tojások sárgáját a cukorral fehéredésig verjük. Ne sajnáljuk rá az időt, ez akár 10 perc is lehet.
  2. Apránként hozzáadjuk az átszitált lisztet és a kakaóport.
  3. A tojások fehérjét csipet sóval keményre verjük, és a tésztába forgatjuk óvatosan. Ha a tészta túl sűrű lenne, előbb a felvert fehérjéből tegyünk bele egy keveset, és keverjük jól el lazításként.
  4. Sütőpapírral bélelt kapcsos formába öntjük, és előmelegített sütőben kb 20-25 perc alatt megsütjük. (Nekem gázsütőm van, ott 3-4 fokozat.) Sütés közben tilos kinyitni a sütőt, és utána is hagyjuk kicsit bent hűlni.
  5. A krémhez a túrót, vaníliás cukrot, a joghurtot robotgéppel jól összedolgozzuk. Jöhet bele az előre felvert habtejszín, amibe 1 cs habfixálót tettünk. Ezzel is jól eldolgozzuk. Ízlés szerint cukrozhatjuk, ha kell (nekem így pont jó volt). 2 tábla tejcsokit pici darabokra vágunk, beleforgatjuk, a végén tesszük bele a zselatinfixet. 
  6. A kihűlt piskótát 3 részre vágjuk, ha összeesett, akkor csak 2 részre.:) (Célszerű a piskótát már előző nap elkészíteni, és ha kihűlt, egy éjszakára hűtőbe tenni, mert sokkal könnyebb vele dolgozni, és nem morzsálódik.) Ha összeesett volna a piskóta, akkor a középső réteget pótolhatjuk babapiskótával (de én már mézes puszedlit is használtam erre a célra.)
  7. Jöhet az összeállítás. A kapcsos tortaformát használjuk, rétegezzük a piskótát és a krémet. A krémből tegyünk bőven a tetejére is, egy keveset hagyjunk az oldalára a díszítéshez. Ha kész, mehet 1 éjszakára a hűtőbe, de minimum 3 órára. 
  8. Díszítés: A maradék krémből kenjünk az oldalára a kész tortának, nem kell túl szépnek lennie, úgyis eltakarjuk. Most jön a pepecselős rész. (Nekem 2 csomag töltött ostya kellett hozzá, és pont kaptam zebra mintásat, belül vaníliás töltelékkel.) Az ostyákat óvatosan kettétörjük, lehetőleg egyformára. Itt lehet számolni némi veszteséggel, de nem baj, összeállítás közben úgyis elfogy.:) Az ostyákat a torta oldalára nyomkodjuk, ne maradjon rés közte. A tetejére a 2 tábla csokit apró darabokra vágunk, és rászórjuk. Jobban mutat, ha fehér csoki is van benne.
  9. Ha kész, egy szép szalaggal átkötjük a tálalásig.
  • sütési hőfok: 170°C
  • tepsi mérete: 26 cm
  • elkészítettem: 3 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 3 540
elküldve: 1
receptkönyvben: 43
elkészítve: 1/3
Facebookon megjelent: -

szakács

Pecci

Mióta szakács: 2011.02.08.
17 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
alkalom: születésnap, buli receptek, vasárnapi ebéd
mikor: mindig
költség egy főre: olcsó receptek
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
szezon: bármikor
nehézség: közepes
kategória: torta
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
fogás: desszert
adag: 10 főre

egyéb elnevezések

Zebra torta, fekete-fehér torta, csokis-túrókrémes torta

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

699
tojás 6 db
finomliszt 4 csapott ek
cukrozatlan kakaópor 2 csapott ek
cukor 6 csapott ek
babapiskóta 200 g
tehéntúró 25 dkg
vaníliás cukor 5 csomag
görög joghurt 150 ml
habtejszín 200 ml
habfixáló 1 csomag
csokoládé 20 dkg
zselatinfix 1 csomag
csokoládé 20 dkg
ostya 50 dkg