Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Sztrapacska - ahogy Csilla készíti

Sztrapacska - ahogy Csilla készíti
Sztrapacska - ahogy Csilla készíti
40 perc / előkészület: 20 perc főzés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások (7)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Nagymamámtól tanultam. Lehet készíteni juhtúróval, vagy káposztával is. A feltétet tálaláskor is rászórhatjuk. Nagyon gyorsan, 40 perc alatt elkészül.
 

hozzávalók / 4 adag

ajánlat

A szrapacskát  kilenc literes fazékban főzöm, öt liter vízben, mert a kioldódó keményítő a víz szintjét nagyon megemeli, kisebb fazékban könnyen kifut. A burgonya reszelést körkéses géppel végzem, ha nincs, a reszelőnek a csillag alakú lyukas oldalát használjuk.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A vizet felforraljuk a 3 ek sóval, míg melegszik, elkészítjük a tésztát.
  2. A burgonyát meghámozzuk, lereszeljük. 
  3. Összekavarjuk a liszttel, és 1 ek sóval. (Akkor jó, ha kemény galuska minőségű a tészta.)
  4. Nokedliszaggatón a zubogó vízbe szaggatjuk a sztrapacskát.
  5. Ha feljön a víz tetejére, még tovább főzzük, mert a nyers krumplinak meg kell főnie.
  6. Ha megfőtt, szűrővel adagonként kiszedjük, folyó víz alatt leöblítjük, tálba szedjük.
  7. Rászórjuk a túrót, összekeverjük.
  8. A szalonnát kockákra vágjuk, zsírján kisütjük, és belekeverjük, vagy tálaláskor rátesszük a tetejére.
  9. Tejföllel tálaljuk.

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 36 581
elküldve: 1
receptkönyvben: 326
elkészítve: 12/19
Facebookon megjelent: -

szakács

Csilla111

Mióta szakács: 2010.11.05.
9 recept

receptjellemzők

fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, tojásmentes
kategória: egytálételek
nehézség: könnyű
mikor: ebéd, vacsora
konyha: szlovák
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 4 főre
fogás: főétel

egyéb elnevezések

juhtúrós sztrapacska, szalonnás-túrós sztrapacska

Hozzászólások (7)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Mollyka2009
Mollyka2009 Tue, 2012-06-12 16:01

Na én megpróbáltam,de a nokedli szaggatón nem ment át,biztos én vagyok a béna!:((

Axolotl
Csilla111 / Axolotl Tue, 2012-06-19 21:33

Lehet, hogy túl sűrű lett a tészta? Nekem a hagyományos nokedliszaggatóm van, kis fanyelű fém lapáttal. Keményebb a tészta, mint a nokedlié, kissé meg kell nyomni, ha szaggatom.

z1
z1 / z1 Mon, 2011-09-19 20:09

Kedves Csilla!
Tojást nem teszel bele?
Mi tartja össze, ill. nem esik ez így szét a vízben?
Z.

Axolotl
Csilla111 / Axolotl Wed, 2011-10-12 07:32

Szia! Nem teszek bele tojást, a burgonyakeményítő tartja össze. Eleinte beleteszem kb. a kétharmad mennyiségű lisztet, utána apránként a többit, attól függ, mennyit vesz fel a krumpli. A friss krumplinak nagyobb a nedvességtartalma, mint mondjuk tavasszal a réginek, ami a pincében állt ősz óta.

NoSalty
Nosalty / NoSalty Fri, 2011-09-16 11:04

Kedves Csilla!
2011.09.15. legnézettebb receptje lett a savanyúságod.
Gratulálunk!
Üdvözlettel:
NoSalty.hu csapata

995
burgonya 1 kg
finomliszt 500 g
4 ek
tehéntúró 500 g
tejföl 1 dl
füstölt szalonna 100 g