Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Sztrapacska Heni konyhájából

Sztrapacska Heni konyhájából
Sztrapacska Heni konyhájából
25 perc / előkészület: 20 perc főzés: 5 perc
receptkönyvben hozzászólások (1)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Már sok ismerőstől hallottam erről az ételről, de még nem próbáltam, sőt juhtúrót sem ettem. Érdemes volt kipróbálni, nagyon ízletes, finom. Legközelebb túró helyett kipróbálom káposztásan is.

hozzávalók / 3 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A burgonyát meghámozzuk, kislyukú reszelőn lereszeljük.
  2. Közben feltesszük forrni a vizet, mikor felforrt, 1 ek sót teszünk bele.
  3. A burgonyához hozzáadjuk a sót, tojást, lisztet, ha szükséges nagyon minimális vizet, jól összekeverjük, sűrűbb nokedlitésztát kapjunk.
  4. Beleszaggatjuk a vízbe a galuskát, majd ha felforrt, és feljönnek a fazék tetejére, 1-2 percig főzzük, és leszűrjük, lecsepegtetjük. Vigyázzunk nehogy túl főzzük a galuskát (én meg szoktam kóstolni).
  5. Közben egy serpenyőben megpirítjuk a kockázott szalonnát.
  6. Egy tálban összekeverjük a galuskát, juhtúrót és tejfölt, majd tálalásnál szórunk rá tetszés szerint szalonnát, még a levét is rácsurgatjuk, nagyon finom. Tálalásnál tehetünk még hozzá lilahagyma karikákat.
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 12 596
elküldve: 12
receptkönyvben: 185
elkészítve: 4/14
Facebookon megjelent: -

szakács

Csóti Heni

Mióta szakács: 2011.05.04.
61 recept

receptjellemzők

fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szakács elkészítette: párszor készített receptek
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
diéta: cukormentes
kategória: egytálételek
nehézség: közepes
elkészítési idő: 15-30 perc
mikor: ebéd
konyha: szlovák
adag: 3 főre
kalória: magas
fogás: főétel
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

juhtúrós sztrapacska, szalonnás-juhtúrós sztrapacska, túrós sztrapacska

Hozzászólások (1)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

810
burgonya 50 dkg
finomliszt 25 dkg
tojás 2 db
0 ízlés szerint
juhtúró 12.5 dkg
füstölt szalonna 10 dkg
tejföl 2 ek
lila hagyma 0.5 kis fej