Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Sztrapacska Zsuzsa módra

Sztrapacska Zsuzsa módra
Sztrapacska Zsuzsa módra
60 perc / előkészület: 30 perc sütés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások (4)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Kedvesemet szerettem volna meglepni ezzel az étellel, mert egyik nap megjegyezte, hogy bizony, nagyon rég evett már sztrapacskát. És én készítettem neki egy hatalmas adagot. Ezt a mennyiséget két főétkezésre fogyasztotta el. :-)

hozzávalók / 2 adag

ajánlat

Hilltop Prémium Neszmélyi Chardonnay-t fogyasztottunk mellé.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A burgonyát meghámozzuk, és kislyukú reszelőn lereszeljük. Hozzáütjük a tojásokat, sózzuk, és annyi lisztet adunk hozzá, hogy nokedli-sűrűségű tésztát kapjunk.
  2. Forrásban lévő sós vízbe szaggatjuk vágódeszkáról, és újraforrástól számítva addig főzzük, amíg átfőnek a nokedlik. (kb. 2 perc) Hideg vízbe kiszedjük és leszűrjük.
  3. A sonkát vagy szalonnát felkockázzuk, és megpirítjuk.
  4. Egy hőálló tálat kiolajozunk, és a nokedlik felét elterítjük benne.
  5. A kétféle túrót összekeverjük a tejföl felével, és ennek egyik felét elkenjük a nokedlik tetején. Megszórjuk a szalonna felével. Erre borítjuk a nokedlik másik felét, a túró-tejföl keveréket elkenjük rajta, majd ismét szalonna következik. 
  6. Sütőben pirosra sütjük.
  7. A megmaradt tejföllel kínáljuk.

  • sütési hőfok: 200°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • tepsi mérete: 30×20×6 cm
  • elkészítettem: 5 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 9
össznézettség: 42 593
elküldve: 6
receptkönyvben: 663
elkészítve: 10/23
Facebookon megjelent: -

szakács

Nyulas

Mióta szakács: 2010.08.12.
166 recept

receptjellemzők

fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
szezon: bármikor
diéta: cukormentes
kategória: egytálételek
nehézség: közepes
adag: 2 főre
mikor: ebéd, vacsora
konyha: szlovák
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
fogás: főétel

egyéb elnevezések

juhtúrós-túrós sztrapacska, túrós sztrapacska

Hozzászólások (4)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

1714
burgonya 30 dkg
finomliszt 10 dkg
tojás 2 db
0 ízlés szerint
füstölt szalonna 20 dkg
tejföl 450 g
juhtúró 10 dkg
tehéntúró 15 dkg
napraforgó olaj 1 ek