Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Születésnapi emeletes torta Etutól

Születésnapi emeletes torta Etutól
Születésnapi emeletes torta Etutól
120 perc / előkészület: 60 perc sütés: 60 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Párom születésnapjára készítettem ezt a tömör gyönyört. :D

hozzávalók / 6 adag

Narancsos trüffelkrém

Trüffelgolyók

Oreo krém

Piskóta

Szólj hozzá!

elkészítés

Narancsos trüffelkrém

  1. A krémhez a tejszínt az apróra tördelt csokoládéval, a vaníliás cukorral, a reszelt narancshéjjal és egy fél narancs levével addig melegítjük, amíg teljesen elolvad a csokoládé. Hűtőbe tesszük.
  2. Az elkészített krémet, miután kihűlt, óvatosan kihabosítjuk, majd nagyjából 2 részre osztjuk. 1 részével betöltjük a lapokat, a többi kerül a tetejére, oldalára.

Trüffelgolyók

  1. A trüffelgolyókhoz a csokoládét a vajjal és a tejszínnel vízgőz fölött megolvasztjuk, majd mehet a hűtőbe.
  2. A trüffelgolyókhoz a masszából nagyon gyors mozdulatokkal kisebb golyókat formázunk, és a kakaóporba és a darált dióba hempergetjük, és visszarakjuk a hűtőbe.
  3. A trüffelgolyókkal majd az alsó torta tetejét díszítjük a második torta tövénél.

Oreo krém

  1. A mascarponét a görög joghurttal, a porcukorral és az oreo keksz felével összeturmixoljuk. Ebből a krémből rakunk félre, mert ez fog a tetejére és az oldalára kerülni.
  2. A többi oreo kekszet a maradék krémbe apróra beletördeljük.
  3. A tejszínt felverjük a zselatinfixszel, majd a két habos elegyet lazán összeforgatjuk.

Piskóta

  1. 8 tojásfehérjéből kemény habot verünk, majd hozzáadjuk a 10.5 dkg cukrot, és azzal is felverjük, ettől lesz a hab tartós és fényes.
  2. 8 tojássárgáját 5.5 dkg cukorral habosra verjük.
  3. Óvatosan összekeverjük a két habot, nehogy összeessen a fehérje.
  4. Beleszitáljuk a 16 dkg lisztet apránként, hogy csomómentes legyen. Ezt elkészítjük még egyszer. Az első piskótába mehet 2-3 dkg kakaópor, mert ez lesz a narancsos trüffelé, csak akkor, amelyikbe a kakaópor megy, 1,5 dkg-mal kevesebb lisztet kell tenni. (Ezt 26 cm-es formában sütöttem, a másodikat 24 cm-es formában sütöttem, majd mikor megsült, akkor egy kistányért ráraktam, és körbevágtam.)
  5. A 24 cm-es formánk aljára sütőpapírt vágunk, az oldalát pedig vaníliás margarinnal kenjük ki, de persze ide megfelel a sima margarin is.
  6. Berakjuk az előmelegített sütőbe, és a legnagyobb hőfokon sütjük 15 percig, majd közepesre levéve még 15 percig, a végén tűpróbával ellenőrizzük, hogy megsült-e a közepe. Nagyon fontos, hogy sütés közben nem szabad a sütőt kinyitni, mert összeeshet!
  7. Ha megsült, kicsit a szélét körbevágjuk késsel, ha nem jönne ki könnyen, én csatos formát használtam, abból gyönyörűen kijött, megfordítjuk, és óvatosan lehúzzuk a sütőpapírt az aljáról. Kettévágjuk, hagyjuk kihűlni.
  8. Ugyanezt megismételjük a 26 cm-es tortaformával is.

Összeállítás

  1. A narancsosat állítjuk először össze. Az alsó kakaós piskótára rákenjük a krém kicsivel több mint felét, mehet rá a másik piskótalap, erre rákenjük a maradék krémet a tetejére és az oldalára, a közepére kicsit többet.
  2. A narancsos tortára jöhet a sima piskóta egyik fele, ezt megkenjük az oreos krémmel, és jöhet a piskóta másik fele, kívülre és az oldalára óvatosan rákenjük a félrerakott, összeturmixolt krémet.
  3. A maradék narancsot díszítésre használjuk, négyfelé vágjuk, és vékonyan felszeleteljük, és a narancsos trüffel oldalát díszítjük. A trüffelgolyókat szépen a tetejére rakjuk felváltva.
  4. Egy kis habtejszínt felverünk, és habzsákba töltjük, és az oreos tetejére jöhet pár "kupac" (ami az igazat megvallva nekem nem sikerült valami túl jól). Egy pár oreot félbevágunk óvatosan, és nekitámasztjuk, közepére pedig 5 egész oreot beállítunk.
  5. Kész a torta mehet a hűtőbe. :) Tény, hogy nem vagyok profi cukrász, ezért nem a legprofibb a recept sem, egyébként ezt a két tortát külön-külön is el lehet készíteni.
  • sütési hőfok: 180°C
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 829
elküldve: 0
receptkönyvben: 3
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

Etuuu

Mióta szakács: 2012.04.02.
19 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
alkalom: születésnap
szakács elkészítette: párszor készített receptek
szezon: bármikor
nehézség: közepes
kategória: torta
mikor: ebéd, uzsonna
kalória: magas
elkészítési idő: 60-120 perc
adag: 6 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

oreo torta, trüffelkrémes torta

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

2593
habtejszín 500 ml
étcsokoládé 500 g
vaníliás cukor 1 csomag
narancshéj 2 narancsból nyert
narancslé 0.5 narancsból nyert
tejcsokoládé 200 g
habtejszín 50 ml
margarin 50 g
cukrozatlan kakaópor 3 csapott ek
dió 8 dkg
mascarpone 35 dkg
porcukor 25 dkg
görög joghurt 3 dl
habtejszín 4 dl
zselatinfix 3 csomag
oreo keksz 32 db
tojás 16 db
cukor 32 dkg
finomliszt 32 dkg
cukrozatlan kakaópor 2 dkg