Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Születésnapi puncstorta marcipánnal

Születésnapi puncstorta marcipánnal
Születésnapi puncstorta marcipánnal
50 perc / előkészület: 30 perc sütés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások (5)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Nem krémet, hanem marcipánt tettem a tetejére, és nagyon finom azzal is.

hozzávalók / 6 adag

Tésztához

  • 5 tojás
  • 6 ek cukor
  • 7 púpozott ek liszt
  • 1 dl étolaj
  • fél dl víz
  • 1 cs sütőpor

A szirup készítése

  • 20 dkg kristálycukor és annyi víz, hogy ellepje
  • málnaszörp vagy rum

Továbbá

  • lekvár
  • vajkrém
Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A tojásokat szétválasztjuk, és a liszt és sütőpor kivételével a sárgájához adjuk a hozzávalókat, és habosra keverjük. A tojások fehérjét 3 kanál cukorral habbá verjük, és a sárga masszával összekeverjük. Hozzáadjuk a sütőporos lisztet, és kapcsos kimargarinozott, sütőpapírral bélelt tortaformában 160 fokon lassan sütjük.
  2. Csak akkor vesszük le a formáról, amikor kihűlt.  Ekkor 3egyenlő részre vágjuk, és a középső lapot csíkokba felvágjuk. Az alsó lapot visszatesszük a tortaformába, és vékonyan lekvárral megkenjük (a másik lapot is megkenjük, amit majd ráfordítunk).
  3.  A cukrot felforraljuk a vízzel, egyet -kettőt forr, és máris kész. Levesszük a tűzről, kettéöntjük, az egyikbe rumot vagy szörpöt teszünk, a másikat simán hagyjuk.
  4. A sütemény szeleteket felváltva beleforgatjuk, és a kapcsos formában lévő lapra szorosan egymás mellé tesszük. A tetejére a másik lapot rátesszük. Hűtőbe tesszük kb fél órára. Az oldalát vajkrémmel lekenjük. A tetejére marcipánt teszünk.
  • sütési hőfok: 160°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • tepsi mérete: 24 cm
  • elkészítettem: 5 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 9 590
elküldve: 0
receptkönyvben: 26
elkészítve: 0/1
Facebookon megjelent: -

szakács

Mara

Mióta szakács: 2013.05.28.
84 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
alkalom: születésnap
mikor: mindig
költség egy főre: olcsó receptek
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 6 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

szirupos torta, marcipántorta, rumos piskótatorta

Hozzászólások (5)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Vikykee
Vikykee Sun, 2013-08-04 12:38

Hát, én még nem vagyok egy komoly sütő... A díszítés nem nagyon nehéz ? :o