Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Szülinapi állatos torta

Szülinapi állatos torta
Szülinapi állatos torta
135 perc / előkészület: 100 perc sütés: 35 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Mindig is ki akartam próbálni, hogy hogyan kell ilyen tortát elkészíteni. Sokat olvastam utána, és kérdezősködtem. Kapóra jött a kisfiam 4. szülinapja, amire elkészítettem.

hozzávalók / 10 adag

Piskótához:

Csokikrémhez:

  • 7 dl hideg tej
  • 4 nagy ek sima liszt
  • 2 tábla étcsoki
  • 20 dkg cukor
  • 1 cs vaníliás cukor
  • 25 dkg margarin
  • 20 dkg porcukor

A díszítéshez:

  • 80 dkg fehér fondant
  • ételfesték (zöld, barna)
  • marcipánfigurák

 

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Piskóta elkészítése: A tojássárgát kikeverjük a cukorral fehéredésig, majd belekeverjük a vizet, a lisztet, a vaníliás cukrot, sütőport, majd a tojások felvert habját óvatosan.
  2. Kivajazott és kilisztezett formába tesszük, és előmelegített sütőben (190 fok) kb 35 percig, de inkább tűpróbáig sütjük. Vigyázzunk, sütés közben ne nyitogassuk a sütőt, mert összeesik.
  3. Krém elkészítése: A hideg tejbe 4 nagy kanál sima lisztet keverünk, ezt turmixszal csomómentesre keverjük, majd alágyújtunk, és folyamatosan keverjük, míg rottyan egyet-kettőt. Mikor sűrűsödik, gyorsan keverjük ki, míg sima nem lesz, majd levesszük a tűzről.
  4. Belekeverjük a 2 tábla étcsokit, a 20 dkg cukrot, és ízlés szerint lehet vaníliás cukrot is beletenni. Kikeverjük folyamatosan, majd hűtőbe rakjuk, de ott is többször keverjük, míg kihűl!
  5. Egy margarinkockát 20 dkg porcukorral kikeverünk habosra.
  6. Ha kihűlt a csoki, a vajas cuccba apránként összekeverjük habverővel (nem turmixszal!!).
  7. A piskótát három egyenlő részre vágjuk, és megtöltjük a csokis krémmel. Úgy osztjuk el, hogy a torta szélére is jusson, hogy a fondant tudjon tapadni. Majd ha kész, hűtőben pihentetjük pár órát. (Én este készítettem el, és így reggelig állt a hűtőben.)
  8. Sima fehér fondantot veszünk, és a megadott színű festéket hozzá (zöld, barna, stb). A fondantba (kb 80 dkg) belekeverünk fogpiszkálóval festéket, jelen esetben a zöldet. Attól függ mennyit, hogy mennyire akarjuk sötétre a zöldet. Majd szépen összegyúrjuk, mint a gyurmát, addig míg sima, egynemű zöld nem lesz. Ne ijedjünk meg, mert elsőnek nagyon kemény lesz a fondant, szinte úgy érezzük, hogy kezelhetetlen. De ahogy gyúrjuk, úgy puhul szinte gyurma állagúra.
  9. Kb 2,5 mm-re kinyújtjuk a fondantot keményítőn (NEM LISZTEN), közben mérve, hogy majd fedje az adott piskótánkat. Ha kinyújtottuk, óvatosan ráhelyezzük a fondantot, és a kezünkkel rásimítjuk. (Én nem használtam simító spatulát, mert nem volt, csak a kezem. Vehetünk, mint ahogy én tettem állatfigurákat, de csinálhatunk is, ha kreatívak vagyunk, vagy ha van színes fondantunk, marcipánunk. Hogy a fondant tapadjon, kicsit bevizezzük, és már tapad is:) )
  • sütési hőfok: 190°C

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 2 494
elküldve: 0
receptkönyvben: 11
elkészítve: 0/1
Facebookon megjelent: -

szakács

Eri

Mióta szakács: 2009.08.04.
62 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
alkalom: születésnap, buli receptek
mikor: mindig
szezon: bármikor
nehézség: közepes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kalória: magas
elkészítési idő: 120 perc felett
fogás: desszert
adag: 10 főre

egyéb elnevezések

fondant bevonatos torta, szülinapi torta, állatos torta

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!