Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Szülinapi citromtorta - Citromtorta 6.

Szülinapi citromtorta - Citromtorta 6.
Szülinapi citromtorta - Citromtorta 6.
70 perc / előkészület: 60 perc főzés: 10 perc
receptkönyvben hozzászólások (5)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Anyukám és a kistesóm mindig ezt a tortát kérik tőlem a szülinapjukra, mivel kellemesen fanyar és édes.

hozzávalók / 12 adag

Az 1. tortához

A 2. tortához

A 3. tortához

A krémhez

A díszítéshez

ajánlat

A citromos krémet ízlés szerint érdemes elkészíteni, így az általam megadott 4-5 db citromnál lehet többet illetve kevesebbet is hozzákeverni.
A piskótákat meg szoktam szórni habfixálóval, hogy a krém ne áztassa el a tésztát.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A piskótákat félbevágjuk.
  2. Az egyik félbevágott, 28 cm átmérőjű piskótát a kisebb átmérőjű piskótához szabjuk, így lesz 3 nagyobb és 3 kisebb piskótánk
  3. A pudingporból és a tejből pudingot főzünk, és habverővel folytonosan keverjük, hogy ne csomósodjon be, majd amíg kihűl fóliával letakarjuk, hogy ne bőrösödjön meg, de néha megkeverjük.
  4. A margarint a porcukorral habosra keverjük, és hozzáadjuk a már kihűlt pudingot
  5. Az így kapott vaníliás krémhez adjuk a citromok reszelt héját és a citromok kifacsart levét, alaposan elkeverjük.
  6. A piskótákat elkezdjük építeni, minden piskótát megkenünk jó sok krémmel, figyelve arra, hogy a torta ne legyen ferde.
  7. A  felépített torta oldalát is megkenjük a citromos krémmel
  8. A felvert tejszínhabbal és citromkarikákkal ízlés szerint díszíthetjük.

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 21 585
elküldve: 5
receptkönyvben: 141
elkészítve: 1/2
Facebookon megjelent: -

szakács

Papp Ágnes

Mióta szakács: 2010.10.15.
8 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
szezon: bármikor
nehézség: közepes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: torta
mikor: ebéd, uzsonna, vacsora
kalória: magas
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: desszert
adag: 12 főre

egyéb elnevezések

emeletes citromos torta, emeletes citromos piskótatorta

Hozzászólások (5)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Boszi523
Boszi523 Mon, 2014-05-19 08:32

Köszönöm a receptet. Csak a krémet készítettem el, és nagyon-nagyon finom lett, óriási sikere lett :-)
Emeleteset készítettem én is, a krém harmadával töltöttem, és csokimázzal vontam be.
Köszönjük!

szneki
Szneki / szneki Sun, 2011-02-06 16:56

Kedves Ági!
Igen,értelmeztem,megpróbálom,gondolom sikerülni fog:)
Köszi a gyors választ,majd beszámolok róla hogy sikerült:)
Üdvözlettel:Szneki

pappagi
Papp Ágnes / pappagi Sun, 2011-02-06 12:24

Szia Szbeki!

A díszítést a habzsák legnagyobb fajta mintájával készítettem oly módon, hogy egymás fölé nyomom a habot. A lényeg, hogy jól rá kell nyomni, hogy ne magas, hanem inkább széles legyen a minta. Egyet alul, egyet fölül és így lesz ilyen csipkés szerű. Remélem tudtam segíteni!

szneki
Szneki / szneki Sun, 2011-02-06 11:15

Kedves Ágnes!

Azt szeretném megkérdezni,hogy a tejszínes díszítést milyen segédeszközzel készíted és hogyan?Mármint ezt a fajta "mintát".
Gondolom habzsákot használtál,de hogyan lett ilyen szép?
Jövőhéten anyós+após jelöltnek szeretnék tortát sütni,valószínű ezzel az ízzel,de nem ilyen emeleteset:)
Tetszik a díszítés,szeretném valami ilyesmivel díszíteni!

Előre is köszi a választ!

1216
tojás 8 db
finomliszt 8 evőkanál
cukor 8 púpozott ek
sütőpor 1 kk
citromhéj 1 citromból nyert
tojás 8 db
finomliszt 8 evőkanál
cukor 8 púpozott ek
sütőpor 1 kk
citromhéj 1 citromból nyert
tojás 4 db
finomliszt 4 evőkanál
cukor 4 púpozott ek
sütőpor 1 kk
citromhéj 1 citromból nyert
vaníliás pudingpor 6 csomag
tej 21 dl
margarin 75 dkg
porcukor 60 dkg
citromlé 5 citromból nyert
citromhéj 2 citromból nyert
citrom 1 db
habtejszín 2 dl