Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Szülinapi csokitorta wwmonesz konyhájából

Szülinapi csokitorta wwmonesz konyhájából
Szülinapi csokitorta wwmonesz konyhájából
60 perc / előkészület: 30 perc sütés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Ez az adag egy kisebb méretű torta elkészítéséhez elegendő!! Ha nagy tortát szeretnénk, mindenből a dupláját tegyük bele, a vaníliás cukor kivételével, mert a nagyhoz is elegendő az 1 cs. 

hozzávalók / 8 adag

Piskóta elkészítése

Krém

Díszítés

Szólj hozzá!

elkészítés

Piskóta elkészítése

  1. A tojássárgáját habverőben a 12 dkg cukorral és a vaníliás cukorral kikeverjük, míg el nem olvad a cukor, majd a fehérjét egy külön tálban kemény habbá verjük. Ha mindkettő kész ezeket a nagyobb tálban egymáshoz öntjük, és óvatosan összekeverjük. Hozzáadjuk a lisztet és a sütőport, majd az egészet egyenletesre keverjük.
  2. Ha kész a tészta, kivajazott tepsibe öntjük (én nem szoktam lisztezni a tepsit, csak vajazni jó vastagon). Előmelegített sütőben nagyon lassú tűzön sütjük.
  3. Ha megsült kivesszük, és hagyjuk kihűlni. Kivesszük a tepsiből, vízszintesen kettévágjuk.

Krém

  1. A pudingot felfőzzük, mikor kezd besűrűsödni, hozzáadjuk a margarint kis darabokra vágva, majd addig nem vesszük le a tűzről, míg teljesen el nem olvad benne a margarin. FONTOS, hogy ilyenkor már folyamatos kavargatást igényel! Félretesszük, hagyjuk hűlni.
  2. A kettévágott piskóta alsó lapjára kenjük a krémet, minél vastagabb rétegben, majd ráhelyezzük a felső piskótát.

Díszítés

  1. Egy pici edénybe 2 csepp olajat öntünk, beletörjük a 2 tábla barna étcsokoládét, és felolvasztjuk. Ha kész, szépen egyenletesen rákenjük a piskóta tetejére, majd szépen óvatosan az oldalára.
  2. Hűvös helyre tesszük, míg a fehér csokoládét ugyanezzel a módszerrel felolvasztjuk. (Én mokkáskanálról csorgattam a fehér csokit, így írtam ki a szöveget, de más eszközzel is megoldható, ha kreatívak vagyunk.) Az elkészült tortát hűtőbe tesszük legalább 20 percre, a formájának megfelelő tálcán adjuk át az ünnepeltnek!
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • elkészítettem: 10 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 2
össznézettség: 1 591
elküldve: 0
receptkönyvben: 9
elkészítve: 2/2
Facebookon megjelent: -

szakács

wwmonesz

Mióta szakács: 2013.12.15.
1 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
alkalom: születésnap, buli receptek
mikor: mindig
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
nehézség: közepes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: torta
kalória: átlagos
szakács elkészítette: család kedvence receptek
elkészítési idő: 30-60 perc
fogás: desszert
adag: 8 főre

egyéb elnevezések

pudingos torta, csokipudingos torta, pudingos szülinapi torta

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

436
tojás 5 db
cukor 12 dkg
vaníliás cukor 1 csomag
finomliszt 12 dkg
sütőpor 0.5 csomag
pudingpor 1 teáskanál
tej 4 dl
margarin 3 ek
cukor 3 ek
tortabevonó 200 g
fehér tortabevonó 100 g
napraforgó olaj 3 csepp