Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Szülinapi feketeerdő-torta

Szülinapi feketeerdő-torta
Szülinapi feketeerdő-torta
80 perc / előkészület: 30 perc főzés: 10 perc sütés: 40 perc
receptkönyvben hozzászólások (6)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Sógornőm születésnapjára álmodtam meg ezt a tortát. Nagy sikert arattam vele, az íze és az egész tortát illetően is. Örültem, hogy örömet szerezhettem vele!

hozzávalók / 12 adag

A kakaós piskótához

A meggyes töltelékhez

A tejszínes töltelékhez

A tetejére

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Először elkészítjük a piskótát: a tojások fehérjéhez hozzáadjuk a porcukor felét, és mixerrel kemény habbá verjük. A tojások sárgájába beletesszük a maradék porcukrot és habosra keverjük, apránként hozzáadjuk a sütőporral-kakaóporral átszitált lisztet. Beleforgatjuk óvatosan a habot, majd szép simára keverjük.
  2. Sütőpapírral bélelt, margarinnal kikent tortaformába öntjük és előmelegített sütőben tűpróbáig sütjük. Ha kész, megvárjuk míg teljesen kihűl, majd 3 felé szeleteljük.
  3. Meggyes töltelék: 3 dl meggylevet a pudingporral és a cukorral sűrű krémmé főzzük. Levesszük a tűzről és hozzáadjuk a meggyet. A zselatint 1 dl hideg vízbe áztatjuk, majd lassú tűzön felolvasztjuk, kevergetve kissé lehűtjük. A tejszínt a cukorral kemény habbá verjük, majd belecsorgatjuk a zselatint.
  4. A torta összeállítása: az első tortalapot meglocsoljuk meggylével. Ezután jön rá a meggyes krém, majd a tejszínhab. Ezután a második tortalap, amivel ugyanúgy járunk el, mint az elsővel. Ha rákerült a harmadik lap is, az egész tortát bekenjük a maradék tejszínhabbal. Egy kis időre hűtőbe tesszük (kb. fél órára), hogy a tejszín egy kicsit megszilárduljon.
  5. Díszítés: a fondantot kinyújtjuk megfelelő nagyságúra, és a tortára helyezzük. Mindenhol szépen rásimítjuk. Ezután jönnek a rózsák és a levelek, amiket házilag készített vajkrémmel rögzítünk. Végül a feliratozás és a díszítés (rózsák körül és a torta aljánál körbe), és készen is van a remekmű. Jó étvágyat!
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • tepsi mérete: 24 cm
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 1
össznézettség: 12 402
elküldve: 6
receptkönyvben: 75
elkészítve: 2/7
Facebookon megjelent: -

szakács

Erabell

Mióta szakács: 2012.01.28.
18 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
alkalom: születésnap, vasárnapi ebéd
mikor: mindig
szakács elkészítette: párszor készített receptek
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
nehézség: közepes
kategória: torta
kalória: átlagos
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: desszert
adag: 12 főre

egyéb elnevezések

feketeerdő-torta, meggyes-kakaós torta, tejszínes-meggykrémes torta

Hozzászólások (6)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

bernadett85
bernadett85 Fri, 2012-10-19 12:24

Szia!
Kisfiam fekete erdő tortát kért szülinapjára,csak most először fogok fondant készíteni,és eddig mindenhol azt olvastam,hogy nem jó tejszínes krémre tenni,mert oldja. Ezek szerint mégsem,vagy gyorsan el kell fogyasztani? :DD

erabell
Erabell / erabell Fri, 2012-10-19 14:16

Szia!Nekem ez újdonság amit írtál,mert én még eddig nem is hallottam erről.Én már egy jó pár tortát elkészítettem,és szinte mindegyik külsejét tejszínhabbal vontam be,és úgy burkoltam fondanttal.Az persze fontos,hogy mielőtt fondanttal burkolnánk a tortát,előtte tegyük hűtőbe kb.30-40 percre.Így megkeményedik rajta a tejszínhab és jobban tapad rá a fondant.Szerintem nyugodtan kipróbálhatod,eddig nekem is mindegyik tökéletesen jó lett!:)

bernadett85
bernadett85 Sun, 2012-10-21 12:38

Köszönöm a válaszod,jó hogy ezt írtad,mert tuti nem tettem volna előtte hűtőbe. :) Jövő héten vasárnap lesz a nagy buli,remélem sikerülni fog! Biztosan nagyon fincsi lesz,majd beszámolok róla. Szép napot!

erabell
Erabell / erabell Tue, 2012-10-23 16:49

Nagyon szívesen!Biztosan sikerülni fog,és nagy örömet szerzel majd vele!!!Ok,várom a beszámolót!Neked is szép napot,és jó bulizást kívánok!:)))

pogacsalany
pogacsalany Mon, 2012-07-09 01:48

Szeretnem megkerdezni, hogy mekkora tortaformaban sutotted, mert nekem ez a recept, ha megcsinalom, pontosan 2 db tortat tudok belole csinalni, szep magasakat, mivel kivulrol egyebkent is marcipannal, vagy fondanttal bevont. Nagyon szep munka, de ezek szerint en vagyok lemaradva, vagy nem?Koszi a valaszt.

erabell
Erabell / erabell Mon, 2012-07-09 12:16

Én 28 cm-es tortaformába sütöttem,és nekem is magas lett,pont a forma pereméig ért,és 3 felé vágtam.De ha soknak találod a piskóta hozzávalóit,akkor csinálhatsz 6 tojásos piskótát is!Köszönöm a dicsérő szavakat,pedig akár hiszed akár nem ez volt a 4.tortám amit valaha készítettem.Azóta már persze megcsináltam még egy párat,de csak hobbi szinten készítem őket,szeretem csinálni!:-)

471
tojás 8 db
porcukor 20 dkg
finomliszt 23 dkg
cukrozatlan kakaópor 6 dkg
sütőpor 1 csomag
margarin 0.5 ek
meggybefőtt 350 g
vaníliás pudingpor 1 tasak
cukor 6 dkg
meggylé 3 dl
növényi habtejszín 500 ml
porcukor 2 ek
zselatin 1 ek
cukorfondant 30 dkg
vajkrém 3 ek
ételfesték 2 csepp