Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

A szultán kedvence

A szultán kedvence
A szultán kedvence
110 perc / előkészület: 20 perc főzés: 90 perc
receptkönyvben hozzászólások (5)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Aki szereti a padlizsánt, annak feltétlenül ajánlom ezt a receptet. A padlizsánt meg lehet lerben is sütni, de grillen az igazi, az adja meg azt a finom, füstös ízt neki.

hozzávalók / 4 adag

a raguhoz

a padlizsánkrémhez

Szólj hozzá!

elkészítés

a raguhoz

  1. A húst beleforgatjuk a forró olajba.
  2. Mikor elpárolgott a leve, hozzáadjuk a hagymát, fokhagymát és a paprikát.
  3. Így pirítjuk kb 4 percig, míg a hagyma üveges lesz.
  4. Hozzáadjuk a hámozott, apróra vágott paradicsomot és paradicsompasztát.
  5. Felöntjük egy kevés forró vízzel, fűszerezzük, és kb. 90 percig lassú tűzön főzzük, közben ha szükséges, még adhatunk hozzá forró vizet.

a padlizsánkrémhez

  1. Amíg fő a hús, megsütjük a padlizsánt, megpucoljuk, és miután lefolyt a leve, felvágjuk apró kockára.
  2. A lisztet a forró olajban szép aranysárgára pirítjuk.
  3. Hozzáadjuk a padlizsánt, majd lassan adagoljuk a tejet, fűszerezzük.
  4. Folyton kavargatjuk, hogy ne legyen csomós a krém, majd mielőtt levennénk a tűzről, belekeverjük a sajtot.
  5. Tálaláskor először a padlizsánkrémet tesszük a tányérra, majd a közepébe kerül a hús. Petrezselyemzölddel díszíthetjük.
  • elkészítettem: 3 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 1
össznézettség: 18 690
elküldve: 2
receptkönyvben: 71
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

Melánia

Mióta szakács: 2014.07.15.
2 recept

receptjellemzők

fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, tojásmentes
kategória: húsételek
nehézség: közepes
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
konyha: török
adag: 4 főre
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: főétel
alkalom: vasárnapi ebéd

receptkategóriák

egyéb elnevezések

Hünkar beğendi, marhahúsos ragu padlizsánkrémmel, padlizsánkrém raguval

Hozzászólások (5)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

reni007
reni007 Thu, 2014-08-14 17:26

Sziasztok!
Megfőztem ezt az ételt!A ragu része finom,tulajdonképpen egy lecsós pörkölt .A padlizsános rész viszont nekünk túl fűszerezetlen ,hiszen a padlizsán önmagában ízetlen szerintem!A receptet kiegészítettem (padlizsános rész) fokhagymával ,szerecsendióval,citromlével.Én soha sehol nem ettem ilyet így tulajdonképpen nem is tudom milyennek kellene lennie.Egyszer mindenkinek ajánlom kipróbálásra lehet,hogy másnak ízleni fog, hiszen nem vagyunk egyformák!Köszönöm a receptet!

reni007
reni007 Tue, 2014-08-12 19:57

Szia!
El fogom készíteni a receptedet,mert nagyon érdekes és van marhahúsom is hozzá!
Kicsit hiányolom a fűszereket,de nem tudom,hogy igényel-e egyáltalán vagy mi illene hozzá?!Kíváncsi lennék "CSupp" véleményére is!Majd megírom,hogy sikerült !

meluccsi
Melánia / meluccsi Sat, 2014-07-26 11:23

En a 250gr husbol ket szemelyre szoktam kesziteni. Ha 4-5 szemelyre fozok akkor en is megszoktam duplazni a hozzavalokat. A paradicsompassta kb 1 ek eleg a duplazott adaghoz. Jo fozest

Csupp
Csupp Sat, 2014-07-26 08:44

Kedves Melánia! Szeretném ma elkészíteni ezt az ételt, de nem 250gr húsból, hanem 50-60 dekából.A hozzávalókat akkor duplázzam?Vagy akkor nem lesz olyan állagú mint amilyennek lennie kéne? Nekem kevésnek tűnik ez a mennyiségű hús....Ja és a leírásban szerepel paradicsom paszta, de a hozzávalókban nics, abból mennyi kell?

451
marhahús 250 g
fehér hagyma 1 nagy db
fokhagyma 2 gerezd
piros kaliforniai paprika 2 közepes db
paradicsom 2 közepes db
olívaolaj 2 ek
2 kávéskanál
bors 0 ízlés szerint
víz 4 dl
padlizsán 3 nagy db
olívaolaj 2 ek
finomliszt 2 csapott ek
tej 2 dl
parmezán sajt 1 bögre
1 kávéskanál
bors 0 ízlés szerint