Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Szuper almás

Szuper almás
Szuper almás
70 perc / előkészület: 30 perc sütés: 40 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A sok kipróbált recept közül ez vált be a legjobban. Könnyű elkészíteni, finom, egyszerű. Alma helyett használható dió, mák, túró, meggy és ezek bármilyen keveréke. A kisült, kihűlt süti lefagyasztható, kiolvasztás után ugyanolyan finom, mint frissen.

hozzávalók / 4 adag

A tésztához:

A töltelékhez

ajánlat

Ez a mennyiség egy kb. 25*30 cm-es tepsihez ideális. 

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A lisztet a margarinnal elmorzsoljuk.
  2. Hozzátesszük a többi hozzávalót, rugalmas, könnyű tésztát gyúrunk belőle.
  3. Amíg a tölteléket elkészítjük, a tésztát betesszük a hűtőbe, utána könnyebb kinyújtani.
  4. Az almát meghámozzuk, lereszeljük, levét kinyomkodjuk. Vaníliás cukorral, fahéjjal ízesítjük. Ízlés szerint tehetünk bele gyömbért is, vagy használhatunk kész almássütemény-fűszert is.
  5. A tésztát 2 cipóra osztjuk, kinyújtjuk. Az egyik tésztát a kivajazott-lisztezett tepsibe tesszük, villával megszurkáljuk, morzsával enyhén meghintjük. Jöhet rá a töltelék, majd a tészta másik fele.
  6. Tojássárgával megkenjük a tetejét, villával megszurkáljuk. 200 fokra előmelegített sütőben 35-40 perc alatt készre sütjük. Mielőtt kivesszük, végezzünk tűpróbát! Ha kihűlt, felvágjuk, tálalás előtt a tetejét megszórjuk porcukorral.
  • sütési hőfok: 200°C
  • tepsi mérete: 25*30 cm
  • elkészítettem: 100 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 3
össznézettség: 2 648
elküldve: 1
receptkönyvben: 28
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

semperke

Mióta szakács: 2018.09.09.
3 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig, ebéd, uzsonna
alkalom: szüret, húsvét, karácsonyi édességek, vasárnapi ebéd
szezon: bármikor
nehézség: közepes
receptverseny: Nagy nyárzáró receptverseny
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: pite
szakács elkészítette: család kedvence receptek
kalória: magas
adag: 4 főre
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: desszert

egyéb elnevezések

almás lepény, almás béles

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

1288
margarin 25 dkg
finomliszt 40 dkg
cukor 12 dkg
tojássárgája 2 db
sütőpor 1 csomag
vaníliás cukor 1 csomag
citromhéj 0.5 citromból nyert
tejföl 90 g
alma 2 kg
vaníliás cukor 2 csomag
fahéj 1 kávéskanál
zsemlemorzsa 2 ek