Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Szuper gyors almás süti

Szuper gyors almás süti
Szuper gyors almás süti
60 perc / előkészület: 30 perc sütés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások (20)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Nagyon gyorsan készen van ez a süti, és az állaga is nagyon jó. Még 2 nap után (már akinél megmarad 2 napig) is puha marad.

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A tojást, a lisztet, a porcukrot, az napraforgó olajat, a sót összekeverjük.
  2. Beletesszük a szódabikarbónát és az lereszelt almát.
  3. Sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük, majd sütjük.
  4. Amikor kihűlt, tetejét lekvárral kenjük le.

  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: alul-felül sütés

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 20
össznézettség: 64 443
elküldve: 15
receptkönyvben: 466
elkészítve: 27/43
Facebookon megjelent: -

szakács

Salamon Csilla

Mióta szakács: 2011.06.01.
1085 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
szezon: bármikor
kategória: édes süti
nehézség: könnyű
diéta: laktózmentes, tejmentes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 4 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

reszelt almás sütemény, almás-lekváros szelet

Hozzászólások (20)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

JUDYTH59
Walaky / JUDYTH59 Mon, 2019-07-08 16:38

A tepsi mérete, konkrétan???? A közepes, az igen tág fogalom, pláne annak, aki kezdő!!! Én nem vagyok az, de kíváncsi vagyok rá, mekkora tepsiben sütötted! :)
Köszi a mielőbbi válaszod!!!

hollosneilles
hollosneilles Sun, 2014-10-05 12:12

Én egy kicsit módosítottam rajta és a tésztába tettem reszelt diót a tetejére meg még a sütés vége előtt a lekvárra durva diót szórtam és még visszatettem egy kicsit a sütőbe rápirítani. Családomnak nagyon ízlett, azóta így csinálom.

zsuzsa.sulyok
zsuzsa.sulyok Fri, 2013-08-02 10:19

Kedves Csilla!
-szép magas lett, nagyon jó állagú, átsült, -de, nekem nagyon "kiérződött a szódabikarbóna íze", és hát valahogy "puffasztott" is...---ez nyilván -"egyéni szoc. problem"- sajnos...
-másoknak nagyon ízlett!
-(esetleg, sütőporral lehetne-e ugyanilyen finom és szép??....-bocs.)

Madél
Madél Sun, 2012-11-25 12:14

Isteni finom lett, már 3xcsináltam meg 2 héten belül! Nekem volt eltéve a hűtőben reszelt alma fahéjjal cukorral bekeverve, azt tettem bele, olyan íze lett mint a mézeskalácsnak! Egy kis savanykás lekvár meg csak feldobja! Köszönöm a receptet!!!

Sziszó1113
Sziszó1113 Sun, 2012-11-04 18:07

Szia Csilla!
Hát ez tényleg villámgyors....! 11-kor még ott tartottam,hogy kellene valami süti is ebéd utánra,de mi...? Alma volt itthon,így ez volt az irányadó,és persze,hogy gyorsan kész legyen. És ekkor találtam rá a receptedre....:) Én egy kis fahéjjal turbóztam fel/ imádom a fahéj ízét/ és nagyon jó lett!Finom,puha...,mindenkinek ízlett! Azt hiszem "szuper gyorsan" el is fogy! :)
Köszi a nagyszerű receptet!
Üdv: Szilvi

Judit01
Judit01 Tue, 2012-10-30 14:41

Én most sütöttem meg először, mert a húsleves után még akartam valamit. Nagyon finom lett jó választás!
Az lett csak a baja, hogy picit nyers maradt a közepe, pedig a teteje már szép piros volt. Meglepően sokáig kellett a sütőben sütni és ezek szerint nem ártott volna még annál is tovább. :)
De tuti, hogy ezentúl gyakran csinálom, mindenkinek ízlett.
Köszi a receptet!
Judit

kathy55
kathy55 / kathy55 Sun, 2012-10-21 21:38

Ezt a sütit ugyan én nem szeretem, de a nagypapám kedvence volt, nagyon sokszor ő sütötte meg! Ő jut mindig eszembe róla! :)

margica
margica Fri, 2012-07-06 13:09

Ez nekem nagyon bejött, a héten már a második, mert puha, jó ízű, gyors, kevés munka, kevés mosatlan edény, olcsó...
Köszönet a receptér!
Legyen szép hétvégénk ebben a hőségben!
Ja! van egy hátránya, hamar elfogy.

Váradi Orsolya
Váradi Orsolya Wed, 2012-02-29 11:11

én is megsütöttem és nagyon jól sikerült hamar elfogyott köszönöm a finom receptet POCSAI ZSOLTNÉ

Salamon Csilla
Salamon Csilla / Salamon Csilla Mon, 2011-10-24 17:03

Szia Éva!
Meghámozom és lereszelem,majd belekeverem a sütibe és úgy sütöm meg.ha valamiben tudok segíteni csak írjál!
Üdv:Csilla.

Sáfrány Éva
Sáfrány Éva Mon, 2011-10-24 13:18

hámozod az almát, meleg sütőbe rakod? légyszi ird le , mert kezdő vagyok a sütikben Köszi

1137
tojás 4 db
finomliszt 30 dkg
porcukor 30 dkg
napraforgó olaj 2 dl
szódabikarbóna 1 ek
alma 50 dkg
lekvár/ dzsem 10 dkg
1 csipet