Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Szuper pogácsa -Túrós pogácsa 4.

Szuper pogácsa -Túrós pogácsa 4.
Szuper pogácsa -Túrós pogácsa 4.
50 perc / előkészület: 20 perc sütés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások (28)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Gyors, egyszerű elkészíteni és finom. 
Párommal kettőnknek társasozás mellé pont megfelelő mennyiségű ez a nasi (18 db kb. 2 cm-es kis pogácsa jön ki ennyi tésztából). Persze nagyobb eseményekre 3-4-szeres mennyiséget viszek (például borversenyre borkorcsolyának). :)

hozzávalók / 2 adag

A tésztához

A tetejére

Szólj hozzá!

elkészítés


  1. Egy nagy tálba tesszük az összes hozzávalót, és kézzel összegyúrjuk a tésztánkat.
  2. Kb. 1 órát hideg helyen pihentetjük, hogy könnyebben tudjunk vele dolgozni. (Én legutóbb este meggyúrtam, éjszaka pihentettem, reggel csak szaggatni és sütni kellett.)
  3. A tésztát ujjnyi vastagságúra nyújtjuk (1-1,5 cm), és kiszaggatjuk.
  4. A pogácsákat zsírpapírral bélelt tepsibe tesszük, tetejüket tojással megkenjük, végül díszítjük.
  5. Előmelegített sütőben 30 perc alatt aranybarnára sütjük.

  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: alul-felül sütés

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 1
össznézettség: 48 220
elküldve: 19
receptkönyvben: 642
elkészítve: 34/48
Facebookon megjelent: -

szakács

Viangel

Mióta szakács: 2010.02.10.
2 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szezon: bármikor
alkalom: buli receptek, szilveszter
diéta: cukormentes
nehézség: közepes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: pogácsa
mikor: tízórai, uzsonna
adag: 2 főre
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas

egyéb elnevezések

túrós pogácsa, túrós sós süti

Hozzászólások (28)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Sabinini
Sabinini Sat, 2016-12-24 01:31

Épp most sült ki a "próba adag". Mire kiléptem a szobából a férfim már eltüntette a morzsákat is, szóval jöhet a tripla adag a karácsonyi terítékhez. :)
A túrómat kicsit sósnak találtam ezért a 2 kanál helyett csak 1 kanál sót tettem bele.

tinci30
tinci30 Wed, 2013-09-18 12:54

Kedves Viangel!No....éjszaka pihent a pogi,aztán most neki estem és kisütöttem.Lapos de elvileg jóízű korongok lettek belőle de megvallom muszály voltam variállni rajta.A tészta nagyon szottyos lett és tettem bele még lisztet.Most frissen sülve még nincs megkeményedve,kíváncsi lezsek pár óra múlva milyen lesz.Szóval köszi a biztatást,lehet máskor is megpróbálkozom vele.

tinci30
tinci30 Tue, 2013-09-17 15:27

Most állítottam össze a tésztát és egyenlőre egy ragacsos,kezelhetetlen maszlag lett belőle.Pihen a hűtőbe és ha pár óra múlva is így fog kinézni....én bizony repülős pogit csinálok belőle:(((

viangel
Viangel / viangel Tue, 2013-09-17 15:31

Ne aggódj, jó lesz. Kicsit összeáll a hűtőben és egy pici liszttel simán nyújtható lesz!

atina
atina Sun, 2012-05-13 13:50

Annyi módosítással készítettem el, hogy a margarin felét tettem bele, és 5 dkg zsírt tettem hozzá, tojás nélkül készült. Összegyúrtam, mélyhűtőbe raktam 1 órára, ujjnyi vastagra nyújtottam, 2*2 cm-es kockákra szeltem, füstölt sajttal megszórtam és előmelegített 200 fokos sütőben jó pirosra megsütöttem, isteni, kívül ropogós belül puha, lány a túrótól.

Dunis
Dunis Thu, 2011-06-02 17:14

Szia! köszi a receptet nagyon finom. én megcsináltam bryndzával is, csak akkor kevesebb só kell bele, de úgy is finom ;)

viangel
Viangel / viangel Fri, 2011-06-03 07:08

Szia Dunis!
Jó ötlet, én is ki fogom próbálni. :)
További jó sütést, főzést! ;)

fozocske
fozocske Sun, 2011-05-08 13:02

Szia!
Mindent úgy csináltam ahogy le volt írva, mégis kemény, szíjas lett másnapra. Túró miatt azt hittem másnap még finom lesz. Kicsit csalódtam... Esetleg elrontottam volna valamit

viangel
Viangel / viangel Mon, 2011-05-16 07:43

Szia Fozocske!

Nem tudom mi lehetett a gond. Talán az alapanyagokkal volt a gond, vagy sokáig sült... Nem tudom. De remélem, azért nem ment el tőle végleg a kedved. Adj neki még egy esélyt! :)

viangel
Viangel / viangel Wed, 2011-03-02 00:11

Sziasztok!
Emese, amina örülök, hogy sikeretek volt a pogival! ;)
További kellemes sütés-főzést mindenkinek. ;)

amina
amina Fri, 2011-02-25 11:22

Kedves Viangel!

Nagyon köszönöm a receptet, előtte már hetekig próbálkoztunk különböző élesztős verziókkal, de azok mindig nagyon hamar kiszáradtak. Ez viszont tökéletes lett! Nem hajtogattam a tésztát, mégis megnőttek sütés közben, és nagyon tetszik, hogy ilyen habkönnyű maradt a tésztája.
Mindenkinek ajánlom!

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Tue, 2011-02-22 15:44

Sziasztok, épp most sül a kicsike.Jól néz ki.Én meghajtogattam a tésztát és tényleg megnőttek a pogik.
sajnos egy kis vajjal kellett pótolni a margarint mert nem volt elég-de remélem így is fini lesz
thank you

viangel
Viangel / viangel Tue, 2011-01-25 20:35

Kedves Toooofi! Azért remélem nem ment el tőle nagyon a kedved. :) Én is jártam már így, ezzel a pogival is meg kenyérrel is. De legközelebb annál nagyobb volt a sikerélmény. :))

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Tue, 2011-01-25 18:35

...és láss csodát, van, aki még ezt is el tudja rontani. Szerintem kevés lett bele a só, mert barátnőmnél ettem hétvégén, az nagyon finom volt, most megsütöttem és nem jó. :( Na mindegy, majd legközelebb figyelek erre is, inkább legyen sós, mint ízetlen. :(

viangel
Viangel / viangel Thu, 2010-09-09 06:13

Sziasztok!

Nincs benne semmi, amitől megnőhetne a pogácsa, szóval közel akkorára kell nyújtani, mint amekkora a végeredményt szeretnénk.
Egyébként azt is el lehet érni, hogy megnőjenek a pogácsák. Amikor egy következő szaggatáshoz és kivágáshoz összegyúrjuk a tésztát, akkor próbáljuk meg hajtogatni néhányszor a tésztát.
De én igazából az íze miatt szeretem. :)

Borbola
Borbola Tue, 2010-09-07 16:58

Én is megsütöttem, de lapos korongok maradtak. Ízre viszont tényleg finom

keribaba
keribaba Mon, 2010-07-19 11:03

Nektek is akkora marad, mint amekkorára nyújtottátok? Isteni finom, de az enyém inkább korong lett mint pogácsa.

viangel
Viangel / viangel Tue, 2010-03-23 22:50

Sziasztok!
kandibaba, vinczehajnika örülök, hogy elégedettek vagytok és sikeretek volt a recepttel! :)
Múlt hétvégén egy pókerpartiba vittem négyszeres adagot. Nagyon hamar elfogyott... ;)

vinczehajnika
vinczehajnika Tue, 2010-03-23 13:56

Sziasztok!
Én is kipróbáltam a receptet. Rettentően finom lett.
Köszönöm!
Hajni

tucsi...
tucsi... Tue, 2010-03-09 11:55

Szia!Nagyon finom lett ,igaz nekem nem úgy nézett ki mint a tiéd 1 centisre nyújtottam és 1 centis is maradt ,de nem volt ideje kihűlni olyan kapós volt!Talán legközelebb egy kicsit vastagabbra nyújtom.

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Mon, 2010-03-08 22:55

Köszi ezt az egyszerű receptet. Hétvégén meg is csinálom fiaim teljesen oda lesznek érte.
Szép Napot Viangel.

Bia
Bogi :o) / Bia Mon, 2010-03-08 21:37

Nagyon jó és egyszerű,előnye még hogy gyorsan elkészül.Ma már nem de holnap biztosan megsütöm.Köszi viangel.

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Mon, 2010-03-08 17:45

Köszi szépen ezt a receptet. Most nemrég sült ki, eleve dupla adaggal kezdtem, mert már éreztem, hogy szükség lesz ennyire.
Igazam lett. Nagyon finom!

tucsi...
tucsi... Sun, 2010-03-07 13:35

Szia Viangel!Már a hűtőben pihen a tésztám.Remélem olyan guszta lesz mint a tiéd a képen.Kicsit aggódom az élesztő miatt ,de bízom benned!

viangel
Viangel / viangel Sun, 2010-03-07 15:11

Szia Tucsi! Ne aggódj az élesztő miatt! ;) Pont azért ez a kedvenc pogácsa receptem, mert nem kell bele élesztő. És mindig nagy sikere van. Remélem, elégedett leszel majd az eredménnyel! Írj majd, hogy milyen lett! :)

kh
Jahin / kh Sat, 2010-03-06 20:43

Ezt a receptet én így szoktam variálni: a túrót helyettesítem juhtúróval vagy reszelt füstölt sajttal.Nemcsak pogácsának finom,általában stanglinak vágom fel.

1020
finomliszt 125 g
tehéntúró 125 g
margarin 125 g
tojás 1 db
2 kávéskanál
tojás 1 db
szezámmag 1 teáskanál
sajt 10 dkg