Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Szupergyors fánk

Szupergyors fánk
Szupergyors fánk
10 perc / előkészület: 5 perc sütés: 5 perc
receptkönyvben hozzászólások (49)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A fánkról sokáig azt gondoltam, hogy a konyhaművészet olyan ágazata, amelybe csak néhány kiválasztott, mint ősanyáink pillanthattak bele. Aztán kamasz koromban az első meglepetés sütéseim, szárnypróbálgatásaim egyike a csöröge fánk lett, ma pedig már bátran és sikerrel belevágok egy-egy adag szalagos fánk elkészítésébe is.
Egyetlen bökkenő azért akad, ezt a mannát többször kívánom meg, mint amennyi alkalommal nekiállok elkészíteni, keleszteni. Eddig! A napokban megérkezett a felmentő sereg egy kedves fórumozó-társ személyében, aki olvasva vágyakozásomat, megosztotta velem az egyperces fánk alapreceptjét.
A receptet picit "reformosítottam" és máris kész az a fánk, amelynél tovább tart felmelegíteni az olajat a sütéshez, mint a fánk előállítása, ráadásul egészségesen is elkészíthető. Örök hála :-)

hozzávalók / 4 adag

A fánkhoz

A sütéshez

ajánlat

Minden fánk szaggatása előtt -óvatosan- mártsuk a forró olajba a kanalat, így a tészta nem ragad rá.
Joghurt helyett lehet tejföl, vagy kefír.
Házi lekvárokkal tálaljuk.
A képen látható fánkok teljes kiőrlésű tönköly lisztből készültek.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. 2 ujjnyi olajat magas falú lábosban, kis lángon tűzre teszünk.
  2. A lisztet, cukrot, sütőport és a sót összekeverjük.
  3. A lisztes keverékbe beleöntjük a joghurtot.
  4. A keverékhez adjuk a tojást és alaposan összekeverjük (sűrű nokedli tészta állagú legyen).
  5. Egy csipet tésztával ellenőrizzük az olajat, ha forró, akkor kanállal beleszaggatjuk a tésztát.
  6. Néhány perc alatt mindkét oldalát aranybarnára sütjük (egy darabot kettétörve ellenőrizzük, hogy belül is megsült-e).

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 52 969
elküldve: 37
receptkönyvben: 1 017
elkészítve: 29/52
Facebookon megjelent: 1

szakács

Receptműves

Mióta szakács: 2010.10.23.
119 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
alkalom: farsang
elkészítési idő: 5-15 perc
szezon: bármikor
kategória: fánk
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
mikor: ebéd, uzsonna, vacsora
kalória: magas
adag: 4 főre
fogás: desszert

receptkategóriák

egyéb elnevezések

egyperces fánk,kelesztés nélküli fánk

Hozzászólások (49)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

kazsmerne
kazsmerne Fri, 2015-02-13 08:44

Szia! Nagyon finom a fánk, tönkölyliszttel, nyírfacukorral is tökéletes, én is tettem bele egy kanál vaniliás xilitet, kókuszolajba sütöttem. Már 3x készítettem pár napon belül... Biztosan fogom még készíteni! Köszi a jó receptet! Tanultam valami újat a sütéssel kapcsolatban is... :)

Ducc
Ducc Sun, 2014-03-30 17:09

Én most lettem kész vele,de ki se sütöttem mindet inkább,egyáltalán nem ízlik.Megsült a közepe,nem égett meg kívül se,de ezt kár volt....Valamelyik nap ettem a kolléganőmnél hasonlót,ami isteni finom volt,de nem kértem el a receptet,ami alapján ő csinálta,gondoltam nincs nagy különbség,ha innen keresek...kár volt,nagyot csalódtam...ízre állagra...

Iza konyhája
Fakanál és Tűsarok / Iza konyhája Wed, 2014-02-12 22:10

Imádom ezt a receptet! Most csináltam másodjára, de csak fél adagot, mert nagyon sok egy embernek. Én annyit változtattam, hogy raktam bele egy kanál rumot, egy csomag Bourbon vaníliát, és tejjel csináltam, mert tejérzékeny vagyok és laktózmentes joghurt nincs mindig. Akár magában is megeszem! :D

noncsika92
noncsika92 Thu, 2014-02-06 19:22

Nagyon szuper a recept, köszi! Még soha nem sütöttem fánkot, de most kipattant a fejemből, hogy milyen jó lenne és így találtam rá a receptedre. A kigondolástól a megvalósításig a bevásárlással együtt kb. másfél óra telt el. És majdnem tökéletesek lettek! (Néhány darab kicsit jobban megbarnult, de még úgy is finom.) Nemsokára jön a vőlegényem, úgyhogy lesz mivel elkápráztatni! :)

dori24
dori24 Wed, 2013-03-13 13:00

Köszi a receptet!!!! Tökéletes!!!!! Már többször is megcsináltam mindig nagy sikerrel!!!!!!!!! :-)

dori24
dori24 Wed, 2013-03-13 15:07

Landoltál is a Kedvences szakácsok közé!!! A többi recepted is szuper! Pont ilyen reciket keresek: gyors, egyszerű és egészséges + mindemelett finom!
Gratula!!! :-)
További szép napot :-) :-)

puderpamacs
puderpamacs Mon, 2013-03-11 20:51

Köszönöm tehént tejfehérje érzékenység miatt kérdeztem, kecsketej meg van

debrecenineandi
debrecenineandi Sun, 2013-03-10 21:52

én is megsütöttem már, de én gyümölcsös joghurtot használtam (legjobban az epres jött be), azzal még finomabb lett

Receptműves
Receptműves / Receptműves Sun, 2013-03-10 21:52

Kedves Puderpamacs,
én még nem próbáltam, de a FB-on a ma kitett kép alatt van egy kommentelő, aki igen, ezek szerint tejjel is működik (gondolom, arányaiban kevesebb kell bele, mint a joghurtból).
Üdv, Memi

moviro
moviro Wed, 2013-02-13 15:47

Már többedszerre készítettem el ezt a fánkot! És nagyon szuper. Az olajban való sütést leszámítva teljesen egészséges is, és ez nekem nagyon fontos. Teljes kiőrlésű liszttel és nádcukorral csináltam a tésztát, majd simán evőkanálról belecsurgattam a forró olajba. Édes kis gömböcskék lettek.

Receptműves
Receptműves / Receptműves Wed, 2013-02-13 17:47

Szia Moviro,
ha kókuszolajban sütöd, esetleg extra szűz olívaolajban, akkor még az olajban sütés sem kell leszámítani :-)
Örülök, hogy nektek is ízlik :-)
Üdv, Memi

kolettina
Kolettina / kolettina Mon, 2013-01-21 21:57

Köszönöm a receptet! Pár napja ennék valami gyors finomságot, de nem találtam meg a megfelelőt eddig! Éppen most sütöttem ki és hát tényleg isteni. Az első harapás után az jutott eszembe teljesen olyan az íze, mint a gofrinak. Abba is ugyanezek a hozzávalók kellenek csak tejföl helyett tej. Így legalább nem kell sikálgatnom a gofrisütőt :)

dius0306
dius0306 / dius0306 Wed, 2011-11-09 14:03

Nagyon jó ez a recept, most készítettem el, valami isteni finom kis fánkocskák lettek! Egyszerű és gyors, nincs vele annyi macera, mint a kelesztett fánkkal. Egyszóval köszönöm! :)

andora22
andora22 Sun, 2011-11-06 13:46

Huúú! Ennek nagyon nagy sikere lett! Isteni finom és rendkívül gyors! Fánkmérgezést fogunk kapni ;-))
Köszönjük szépen!

..Anita..
U. Anita / ..Anita.. Mon, 2011-07-25 15:32

Hát a fiaim már régota nyúznak a fánkért, de nem volt kedvem nekikezdeni a dagasztás miatt. Gondoltam megcsinálom már ezt nekik. Rögtön két adaggal kezdtem. Tényleg nagyon finom és egyszerü. ÖRök hála neked. Mi mogyorókrémmel is ettük. De magába is isteni.

locskanocska
locskanocska Thu, 2011-03-17 09:07

Köszönöm! Erről még nem is hallottam, lehet, nem voltam elég figyelmes... Na, akkor majd beszerzem ezeket. Már a zabtejre is ráizgultam!!

Receptműves
Receptműves / Receptműves Tue, 2011-03-15 13:27

locskanocska, szurosp, én mindig foszfátmentes sütőport használok (a blogon az összes sütőporos receptemnél fel is van tüntetve). Sajnos a szódabikarbóna (bár élettanilag kiváló), önmagában nem elég a térfogat növelésre, kell hozzá egy kevés savasító anyag (ezért szoktam fél mokkáskanál foszfátmentes sütőport javasolni).
Szép napot, Memi

locskanocska
locskanocska Tue, 2011-03-15 11:41

Vajon szódabikarbónával működik? Mert nikkelallergiám van és kiütést kapok bármilyen sütőporos ételtől. Köszi: Noémi

szurosp
Mr and Mrs Smith / szurosp Tue, 2011-03-15 11:47

Kedves Locskanocska! A DM-ben, vagy gyógynövényboltokban lehet kapni foszfátmentes sütőport, természetes anyagból van, azt próbáltad már? Lehet, az segít a gondodon! Ennek az összetevőjéről AzEszter szakácsunknál tudsz érdeklődni! Már sokan azt használjuk az ő hatására, mert egészségesebb. A legjobbakat: Mrs Smith

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Fri, 2011-01-28 15:27

Én ezt úgy ismerem, hogy vakegér fánk :-)
(joghurt helyett kefirrel)

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Thu, 2011-01-27 20:12

Ugyan ezt már valaki feltette 10perces fánk néven 2009ben.

Receptműves
Receptműves / Receptműves Sat, 2011-01-08 12:18

A sütőport is csökkentsd a felére. Nálunk Férjecske sem szereti az ízét, de az egész adagban nem érzi ki :-) Próbáld ki így is. Tény, hogy nem a szalagos fánk, de azonnali vágyoltónak finom :-)
Memi

ancymancy
ancymancy / ancymancy Fri, 2011-01-07 21:06

Fél adagot csináltam, de biztos kicsit sok lett a sütőpor, mert nagyon kiérzett belőle. Amúgy finom, és nem szívja meg magát olajjal. Bár nekem nincs fánk íze. De köszi a receptet, nagyon tuti:)

iceflower
iceflower / iceflower Fri, 2010-11-05 13:54

Nálunk is elkészült ma, és tényleg nagyon finom. Házi baracklekvárral meg főleg! A kisfiam jól belakmározott belőle! :)
Köszi a receptet!

kireder
Mézes / kireder Fri, 2010-11-05 13:20

Most lett kész a fánk...ízre nagyon finom lett, raktam egy csomag vaníliás cukrot is a tésztájába, a végén pedig fahéjas cukorba forgattam...

Ami gondom volt vele, és az persze az én hibám, hogy az első kör nagyon gyorsan sült, de persze a közepe nyers maradt...ebbe még bele kell jönnöm. De a második körtől hibátlan...:)

bea
bea Thu, 2010-11-04 17:26

Meglátni, megsütni és megenni!Szuper jóóóóóóóóóóóó!
Mindjárt süthetek egy másik adagot, mert a gyermekeim nem tudják abbahagyni!Köszi!!

zederta
ze(n)derta / zederta Thu, 2010-11-04 13:51

nagyon jó recept! már bele is ugrott a receptkönyvembe, de hamarosan el is készítem ;-)
gratulálok!
üdv,
toma

662
finomliszt 20 dkg
cukor 3 dkg
sütőpor 1 csomag
tojás 2 db
joghurt 250 ml
1 csipet
napraforgó olaj 2 dl