Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Szupergyors pizza 45 perc alatt

Szupergyors pizza 45 perc alatt
Szupergyors pizza 45 perc alatt
44 perc / előkészület: 30 perc sütés: 14 perc
receptkönyvben hozzászólások (1)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Későn érsz este haza, de úgy ennél egy jó pizzát!! Ugye ismerős a helyzet? Nos, évekig bosszankodtam ezen, hisz egy jó pizza, míg elkészül, az legalább két óra. Aztán nekiálltam és megalkottam a saját, szupergyors pizzámat! Hogy mi a titka? 
Nem fogjátok elhinni: a sör!
Míg a pizzatésztának idő kell, hogy beinduljanak az élesztőgombák, addig a sörben ezek már aktívak és gyorsabban kelesztik a tésztát. Igaz, nem lesz annyira magas, levegős, mint a hagyományos, de igazi, klassz pizza lesz belőle, érdemes kipróbálni! Feltétnek szintén egy gyors, nyers szószt írok, a tetejére pedig bármi jöhet, amit szeretsz!

hozzávalók / 8 adag

A tésztához

A feltéthez

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Minden hozzávaló legyen szoba-hőmérsékletű - igen, a sör is. Egy nagy keverőtálba sorrendben beletesszük a tészta összes hozzávalóit (a lisztet, tojást, olajat, sót, cukrot és a sört), és kézzel néhány perc alatt ruganyos tésztává gyúrjuk. (A keverőtálat ne mossuk még el!) Ez eddig 12 perc.
  2. Egy hagyományos méretű tepsit papírtörlővel alaposan kivajazunk, és kézfejjel és az ujjunkkal szétnyújtjuk rajta a tésztát. (Ebből a mennyiségű tésztából igazi vékony pizzatésztát kapunk.) Eddig 18 perc.
  3. Betoljuk a sütő középső rácsára, és alsó-felső állásban felkapcsoljuk 50 °C-ra, ami egészen a sütésig végig így marad.
  4. A paradicsomkonzervet beleöntjük a tésztás tálba, a szószhoz hozzátesszük az olajat, a zúzott fokhagymát, sót, borsot és az oregánót, és elkeverjük. Kóstolás után - hogy rendben van-e - egy evőkanál hátával elsimítjuk a tésztán, és visszatoljuk a sütőbe kelni. Ez öt perc, most tartunk 24 percnél!
  5. Most fel lehet vagdosni mindazt, ami rákerül a szupergyors pizzára. Lecsöpögtetjük a mozzarellát, és lereszeljük a sajtot. A pizzán a szószt meglocsoljuk egy kevés olívaolajjal, mindent ráteszünk a pizzára, pizza vissza a sütőbe, és ekkor feltekerjük a sütőt 220-250 fokra, minél magasabb a hőfok, annál hamarabb sül át, illetve vékony, kopogós tésztát kapunk. Ez nagyjából 5-8 perc.
  6. 220 °C-on a pizza 19 perc, 250 °C-on 14 perc alatt kész.
  • sütési hőfok: 250°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • tepsi mérete: 37x30x5 cm
  • elkészítettem: 20 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 1
össznézettség: 2 508
elküldve: 1
receptkönyvben: 46
elkészítve: 1/1
Facebookon megjelent: -

szakács

Dalla

Mióta szakács: 2014.09.02.
5 recept

receptjellemzők

költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
alkalom: buli receptek
nehézség: könnyű
maradék ételből: maradék húsból
kategória: pizza
kalória: átlagos
szakács elkészítette: család kedvence receptek
mikor: ebéd, vacsora
konyha: olasz
elkészítési idő: 30-60 perc
fogás: főétel
adag: 8 főre

egyéb elnevezések

sörös pizzatészta, extra gyors pizzatészta sörrel, mozzarellás-sonkás gyors pizza

Hozzászólások (1)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

341
finomliszt 250 g
tojás 1 db
olívaolaj 2 ek
1 kávéskanál
cukor 0.5 teáskanál
sör 90 ml
passzírozott paradicsom 4 dl
olívaolaj 2 ek
fokhagyma 2 gerezd
1 kávéskanál
fekete bors 0 ízlés szerint
oregánó 1 kk
mozzarella 250 g
pármai sonka 15 dkg
parmezán sajt 60 g