Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Szüreti kalács ahogy Coook készíti

Szüreti kalács ahogy Coook készíti
Szüreti kalács ahogy Coook készíti
90 perc / előkészület: 30 perc sütés: 60 perc
receptkönyvben hozzászólások (4)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Kecelen ezt a kalácsot eszik szüretkor a szőlőben. Édesen is készíthető, akkor a töltelékbe só helyett cukrot keverjünk.

hozzávalók / 6 adag

Tésztához

Kenéshez

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Előmelegítjük a sütőt. A kézmeleg tejben elkeverjük a cukrot, majd belemorzsoljuk az élesztőt, és hagyjuk felfutni (felhabosodni), 5-10 percig.
  2. A liszthez adjuk a sót, beleütjük a tojást, hozzáadjuk a zsírt, majd hozzáöntjük az élesztős tejet is.
  3. Robotgépben a dagasztókarral vagy fakanállal kézzel jól kikeverjük, dagasztjuk, amíg el nem válik az edény falától, majd kevés liszttel megszórva félretesszük kelni.
  4. Nagyjából 1 óra alatt hagyjuk a duplájára dagadni.
  5. Kikaparjuk a tálból, és lisztezett felületen kicsit kinyomkodjuk belőle a levegőt, nagyjából téglalapra formázzuk, majd a paprika, olvasztott zsír és a kávéskanál só keverékével megkenjük, és feltekerjük.
  6. Tepsire tesszük, ott is hagyjuk kelni kb. fél órát, majd kb. 45-60 perc alatt készre sütjük.
  • sütési hőfok: 190°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 5 041
elküldve: 2
receptkönyvben: 107
elkészítve: 2/2
Facebookon megjelent: -

szakács

Coook

Mióta szakács: 2014.04.07.
73 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
szakács elkészítette: párszor készített receptek
alkalom: szüret
fogás: egyéb fogás
kategória: kelt tészta
nehézség: közepes
szezon: ősz
kalória: átlagos
elkészítési idő: 60-120 perc
adag: 6 főre

egyéb elnevezések

sós kelt kalács, szüreti sós kalács, keceli szüreti kalács

Hozzászólások (4)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

591
finomliszt 60 dkg
tej 3 dl
friss élesztő 3 dkg
tojás 1 db
cukor 2 ek
1 csipet
sertészsír 10 dkg
fűszerpaprika 2 ek
1 kávéskanál
sertészsír 1 dkg