Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Szüreti saláta

Szüreti saláta
Szüreti saláta
60 perc / előkészület: 40 perc főzés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások (7)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A családomnak ez az egyik kedvenc salátája. Minden egyes alkotó eleme külön-külön is kedves számunkra.

hozzávalók / 4 adag

A salátához

Az öntethez

A díszítéshez

ajánlat

Igaz, hogy Szüreti saláta az eredeti neve, de én bármilyen alkalomra ajánlom!

Még délutáni csemegézéshez is. Ha nem kapok szilvát, akkor kivivel szoktam készíteni, mert így is nagyon finom.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A hozzávalókat alaposan megmossuk, a szőlőt lecsumázzuk, lecsepegtetjük, a krumplit, a kivit meghámozzuk.
  2. Az almát és a szilvát héjastól kockákra vágjuk, ugyanígy felkockázzuk a krumplit és a kivit is.
  3. Keverőtálba öntjük a hozzávalókat, és összekeverjük az öntethez valókat.
  4. A porcukorral csak annyira édesítünk, hogy a joghurt savanyú ízét ellensúlyozza.
  5. A salátát lazán összeforgatjuk az öntettel, majd tálaló tálba öntjük.
  6. A dióval és az alma hattyúval megdíszítjük, hűtőbe rakjuk, hogy az ízek összeérjenek.
  • elkészítettem: 40 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 5 946
elküldve: 3
receptkönyvben: 155
elkészítve: 4/8
Facebookon megjelent: -

szakács

Olaszné Anci

Mióta szakács: 2011.01.01.
191 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
alkalom: szüret
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
konyhatechnológia: hidegkonyha
nehézség: közepes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: saláta
kalória: átlagos
szakács elkészítette: család kedvence receptek
diéta: gluténmentes
fogás: hideg előétel
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 4 főre

egyéb elnevezések

őszi saláta, krumplis gyümölcssaláta, diós-szőlős-krumplis saláta

Hozzászólások (7)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

gregoreva
Éva-Anyóca / gregoreva Thu, 2012-03-01 14:37

Kedves Anci!

Egyik hidegtálad fantasztikusabb, mint a másik.:-)))
Még tutira nagyon sok ötleted van, -bár az eddigiek közt is nehéz a választás, mind gyönyörű és finomságos.:-)))
Szép napot kívánok!
Éva-Anyóca

Vass Éva
Évi néni / Vass Éva Thu, 2012-03-01 12:56

Kedves Anci!

Megint csodát tettél. Mikor megláttam a képet, tudtam, ez te művészkedted (a szó legnagyobb tiszteletével mondom). Gratulálok. Puszi: Évi néni

csikipi
Csiki Piroska / csikipi Thu, 2012-03-01 11:27

Ancikám, nehéz különbséget tenni, egyik hidegtálad ötletesebb mint a másik. Mind gyönyörűek. Puszi. Piroska

466
szőlő 0.5 kg
alma 2 db
burgonya 2 db
kivi 5 db
dió 1 marék
joghurt 300 g
majonéz 70 g
citromlé 1 teáskanál
0 ízlés szerint
porcukor 1 késhegynyi
alma 1 db
dió 1 marék