Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Szürkemarhapörkölt Zsuzsamamától

Szürkemarhapörkölt Zsuzsamamától
Szürkemarhapörkölt Zsuzsamamától
130 perc / előkészület: 40 perc főzés: 90 perc
receptkönyvben hozzászólások (8)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A hús nagyon lassan fő meg, de nagyon ízletes.

hozzávalók / 4 adag

ajánlat


Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A vöröshagymát nagyobb kockákra vágjuk, a fokhagymát tisztítás után összezúzzuk egy kés pengéjével. A zöldpaprikát meg a tv paprikát megmossuk, és felkarikázzuk.
  2. A paradicsomot mosás után szintén felkockázzuk.
  3. Azután a marhahúst feldaraboljuk 2 cm-es kockákra.
  4. Egy lábasba olajat öntünk, és lepirítjuk a kétféle hagyma és a paprika egy részét, erre pedig rádobjuk a kockákra vágott marhahúst és a paradicsomot. Lassú tűzön elkezdjük főzni. Amikor levet ereszt az étel megsózzuk, és hozzáöntjük a vörösbort. Időnként megkevergetjük, és majdnem végig lassú tűzön főzzük. Az elpárolgó levét 2-3 dl vízzel pótoljuk.
  5. Körülbelül másfél óra kell ahhoz, hogy a szürke marha húsa megpuhuljon, csak ekkor szórjuk rá a pirospaprikát és a borsot. Óvatosan bánjunk a fűszerekkel, ne legyen a pörkölt se túl erős, se túl sós. Kevés ideig főzzük még, hogy jól besűrűsödjön.
  6. Petrezselymes burgonyával és savanyúsággal kínáljuk.
  • elkészítettem: 5 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 2
össznézettség: 7 040
elküldve: 0
receptkönyvben: 51
elkészítve: 2/2
Facebookon megjelent: -

szakács

Zsuzsamama56

Mióta szakács: 2013.01.20.
312 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
költség egy főre: megfizethető receptek
kategória: pörkölt
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
adag: 4 főre
elkészítési idő: 120 perc felett
fogás: főétel
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

vörösboros szürkemarha pörkölt, vörösboros marhapörkölt, marhapörkölt szürkemarhából

Hozzászólások (8)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

csato
csato Sat, 2013-06-22 16:39

Szia Józsika 76!

Na csak halkan kérdezném mi az ordenáré?Nem i-vel ám!Vannak tények!Ha zsírban főtt kaját eszem kijön.És gondolom megesik ez fordítva is aki az olajat nem bírja.Ez egy adottság nem ordenáré!Mi a bánat rossz van abban hogy valamit nem megy megenni?És minek ragozni,mert erre akartam rákérdezni.Ha pisilünk az is ordenáré?Valahol minden távozik.............
Ráadásul a receptet még jónak is tartom.
Mi a problémád?
Mert nekem semmi!Van aki zsírral eszik van aki olajjal.Pont!Üdv Csató

zsuzsamama56
Zsuzsamama56 / zsuzsamama56 Wed, 2013-06-19 18:18

Az eredeti recept mangalicazsírral készül,ám mi a párommal soha az éltben nem eszünk zsírt.Rendben is van az egészségünk.Az olaj,az tudom hogy fura ezekhez az ételekhez,de mi így szeretjük és kész!A gyermekeim imádják a marhahúsokat,és a borjút is,de a tengeri élőlényeket sem vetjük meg.Mindenkinek más az ízlése,és máshoz szokott.Ebben nincsen semmi kivetni való.

csato
csato Wed, 2013-06-19 16:19

Ez az olaj zsír téma már ezerszer lefutott itt!Ki mit szeret vagy bír!Én sugárba hánynám zsírral.Bocs de ez az igazság.Totál felesleges ragozni ettől bölcsebbek nem lettünk.Üdv Csató

322
marhalábszár 60 dkg
napraforgó olaj 4 ek
vöröshagyma 1 nagy db
fokhagyma 3 gerezd
zöldpaprika 1 közepes db
tv paprika 2 közepes db
vörösbor 1 dl
fűszerpaprika 1 ek
paradicsom 1 közepes db
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint