Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Szuvidált szűzpecsenye

Szuvidált szűzpecsenye
Szuvidált szűzpecsenye
135 perc / előkészület: 15 perc főzés: 120 perc
receptkönyvben hozzászólások (4)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Szerencsére a férjem még mindig nagy lelkesedéssel szuvidál, kipróbál különböző húsokat és pácokat, hogy milyen ízeket tud kihozni belőlük ezzel a módszerrel. Egyik jobb, mint a másik. Remélem, még hosszú ideig megmarad ez a hobbija. 

hozzávalók / 3 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A szűzpecsenyét lehártyázzuk és félbevágjuk. A curry porból, natúr joghurtból és a mézből pácot készítünk, belerakjuk a kakukkfüvet. A húsokat egy éjszakára hagyjuk a páclében.
  2. Másnap a pácból kiszedve szűzpecsenyéket külön-külön fóliatasakba tesszük, a tasakokat vákuum alatt lezárjuk.
  3. A sütőt hőlégkeveréses fokozatban kb. 60 fokra melegítjük. Egy nagy fazékba annyi vizet öntünk, amennyiben a zacskókat kényelmesen el tudjuk meríteni. A vizet hőmérővel ellenőrizve felmelegítjük 58 fokra. Berakjuk az egészet a sütőbe, fontos, hogy fedő nélkül. A vizet állandó hőfokon tartva 2 órán keresztül szuvidáljuk a pecsenyét. Ha a víz hőmérséklete feljebb megy, kinyitjuk a sütő ajtaját, esetleg kicsit megkavargatjuk a vizet is, ha kell.
  4. A szuvidálás után a húsokat kivesszük a tasakból, alufóliával letakarva 10 percig pihentetjük. Ezalatt az idő alatt egy serpenyőben a felkockázott paprikákat kevés olajon kicsit megpirítjuk. Tálra szedjük.
  5. Ugyanabban a serpenyőben a húsok mindkét oldalára kérget pirítunk. Ha van maghőmérőnk, 58 fokig sütjük.
  6. A pirított kaliforniai paprikával és burgonyapürével tálaljuk. Ízlés szerint lehet a tányéron még picit sózni a húst.
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 1
össznézettség: 7 308
elküldve: 1
receptkönyvben: 32
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

Pogácsa

Mióta szakács: 2014.01.01.
236 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
szakács elkészítette: párszor készített receptek
szezon: bármikor
kategória: húsételek
alkalom: karácsonyi receptek, vasárnapi ebéd
nehézség: közepes
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
költség egy főre: nem olcsó receptek
adag: 3 főre
elkészítési idő: 120 perc felett
fogás: főétel

egyéb elnevezések

sous vide sertésszűz

Hozzászólások (4)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Nananyó
Nananyó Mon, 2019-01-28 13:43

Szia Pogácsa! Régóta kacérkodom egy vákumozó gép beszerzésével. Ezekbe nem lehet lépten-nyomon belebotlani, nem ismerem, nincs összehasonlítási alapom. Vagy meg kell venni egyet, hogy aztán rájöjjek, hogy nem ilyet kellett volna venni? Tudnál-e segíteni tipusban, árban. És lényeges szempont a tartozék, gondolok itt a zacskóra. Ez biztosan nem az átlagos, mindennapos zacskó. Köszi a segítséget, T.Mari

Kriszta6
Pogácsa / Kriszta6 Mon, 2019-01-28 16:15

Szia Mari!
Az Aldiban vettük nemrég, akcióban voltak a háztartási cuccok. Ennek Ambiano a neve. Olyan 8000 körüli ára volt. Igazad van speciális zacskó van hozzá. Adtak a készülékkel is, de lehetett kapni hozzá két hatalmas tekercset 3,5 eFt körül. Az egyik zacskó a három oldalán leheggesztve, a másik fólia, amiből bármilyen méretet lehet gyártani. Mi meg vagyunk a készülékkel elégedve.
Üdv
Pogácsa/Kriszta

Nananyó
Nananyó Wed, 2019-02-06 12:36

Kedves Kriszta, köszönöm a gyors válaszodat. Már korábban akartam ezt megírni, legalább 5X próbáltam, de nem tudtam elküldeni. Hátha most sikerül. Üdv, T.Mari/Nananyó

380
sertésszűz 65 dkg
méz 2 ek
joghurt 2 dl
curry por 2 kávéskanál
kakukkfű 2 szál
piros kaliforniai paprika 0.5 db
zöld kaliforniai paprika 0.5 db
sárga kaliforniai paprika 0.5 db
olívaolaj 1 ek
0 ízlés szerint