Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Szűz borsmártással, glasszírozott zöldségekkel

Szűz borsmártással, glasszírozott zöldségekkel
Szűz borsmártással, glasszírozott zöldségekkel
70 perc / előkészület: 35 perc főzés: 15 perc sütés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Lányom születésnapi vacsorájára készítettem ezt a fogást.
Nem túl bonyolult az elkészítése, mindössze a különböző fázisokat kell megfelelően ütemeznünk.
 

hozzávalók / 3 adag

A húshoz

A mártáshoz

A zöldségekhez

A körethez

ajánlat

Rózsabors helyett használhatunk vegyesborsot, vagy éppen zöldborsot, ki-ki ízlése szerint.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A szűzpecsenyét fűszerezzük sóval, borssal, őrölt köménnyel, majd kevés zsíron gyorsan elősütjük (kérgesítjük) egy serpenyőben nagy lángon. Ezt követően tegyük a serpenyőt a sütőbe 180 C fokon, kb. 20 percre.
  2. Amíg a hús sül, készítsük el a mártást és a zöldségeket. Gyorsforraló edénybe tegyünk kevés olívaolajat, és pirítsuk meg kissé az egészbors szemeket. Öntsük fel az alaplével, forraljuk fel, majd adjuk hozzá a tejszínt is, és forraljuk tovább kis lángon. Lisztszórással sűrítsük mártás állagúra, sózzuk.
  3. A tisztított sárgarépát vágjuk hasábokra, az új hagymákat félbe.
  4. A répákat főzzük meg félkeményre. Ha kész, egy serpenyőbe tegyünk vajat, adjuk hozzá a répákat és a borsót.
  5. Ha a borsó megpuhult, adjuk hozzá az újhagymákat is, majd öntsük rá a mézet, sózzuk, borsozzuk. Addig forgassuk a serpenyőben a zöldségeket, amíg szép fényes bevonatot kapnak.
  6. A megsült húst néhány percig feltétlenül pihentessük, feldarabolás előtt.
  7. Tálaljuk ételünket párolt jázminrizzsel, a glasszírozott zöldségekkel, végül a mártással.
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: alul-felül sütés

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 2
össznézettség: 12 669
elküldve: 2
receptkönyvben: 65
elkészítve: 0/1
Facebookon megjelent: -

szakács

Kornél

Mióta szakács: 2010.01.11.
166 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
szezon: bármikor
kategória: húsételek
nehézség: könnyű
mikor: ebéd, vacsora
adag: 3 főre
kalória: magas
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: főétel

egyéb elnevezések

sertésszűz lakkozott zöldségekkel

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

681
sertésszűz 1 db
1 kávéskanál
bors 0 ízlés szerint
őrölt fűszerkömény 0 ízlés szerint
disznózsír 1 ek
olívaolaj 1 ek
rózsabors 5 dkg
alaplé 1 dl
főzőtejszín 1 dl
finomliszt 1 evőkanál
0 ízlés szerint
sárgarépa 1 nagy db
zöldborsó 15 dkg
újhagyma 5 db
méz 1 ek
vaj 3 dkg
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
jázmin rizs 15 dkg