Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Szűzérme római tálban

Szűzérme római tálban
Szűzérme római tálban
50 perc / előkészület: 15 perc sütés: 35 perc
receptkönyvben hozzászólások (1)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Ismét elővettem a római tálam. Nagyon szeretem a benne készült ételeket, mégis valahogy ritkán használom... Először készítettem benne sertéshúst, de nagyon finom lett.

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A római tálat egy éjszakára, vagy legalább pár órára beáztatjuk.
  2. A krumpli, hagymát megtisztítjuk, felkockázzuk, belehalmozzuk a római tálba, és megszórjuk a fűszerkeverékkel, sózzuk.
  3. A gombát megtisztítjuk, szeleteljük, ezt is belerakjuk a tálba.
  4. A hússzeleteket sózzuk, borsozzuk, megkenjük dijoni mustárral, és azokat is szorosan egymás mellé helyezzük.
  5. Sütőben puhára pároljuk, majd mikor már készen van, a hússzeletekre rakunk pár kocka füstölt sajtot, és most már lefödetlenül hagyjuk, hogy ráolvadjon a sajt.
  • sütési hőfok: 180°C
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 5
össznézettség: 12 167
elküldve: 5
receptkönyvben: 75
elkészítve: 7/8
Facebookon megjelent: -

szakács

Kattika

Mióta szakács: 2011.11.07.
126 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
szakács elkészítette: párszor készített receptek
kalória: alacsony
szezon: bármikor
kategória: húsételek
nehézség: könnyű
költség egy főre: megfizethető receptek
konyhatechnológia: római tál receptek
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 4 főre
fogás: főétel
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

római tálban sült sertésszűz, szűzérme krumplival, mustáros füstölt sajtos szűzpecsenye

Hozzászólások (1)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

nyitnikek
nyitnikek Sun, 2014-06-01 20:35

Finom volt, ma elkészítettem, csak nekem a sütési idő jóval hosszabb lett. Köszi a receptet!

295
sertésszűz 40 dkg
burgonya 6 db
vöröshagyma 1 közepes fej
csiperkegomba 3 nagy db
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
provence-i fűszerkeverék 0 ízlés szerint
dijoni mustár 1 ek
füstölt sajt 10 dkg