Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Szűzérme steak őszi ízekkel

Szűzérme steak őszi ízekkel
Szűzérme steak őszi ízekkel
16 perc / előkészület: 10 perc sütés: 6 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Le sem tagadhatnám, hogy imádom az őszt. Lehet azért, mert ősz elején születtem, lehet azért, mert imádom a színek játékát. A hosszú, forró nyár után jólesik egy kis pihenés, lazulás, egy kellemes, meghitt vacsora egy pohár borral vagy ebédre is kitűnő választás. 

A pirított sárgarépa, a pirított gombával fantasztikus ízhatást eredményez, ezt kiemeltem egy csipetnyi friss limehéjjal.  A balzsamecet lágysága egyszerre fanyar és édes. Nemcsak a testet, a lelket is melengeti. A tányéron lévő színek pont olyanok, mint amit a természetben látunk, így összhangba kerül a test és a lélek.

hozzávalók / 2 adag

hús

köret

ajánlat

Mennyei ízek, egészségesen… hiszen hasznos fehérje, zöld körettel. Mindenmentes, tehát cukor, glutén és tejmentes, alacsony GI értékkel rendelkezik. A fehérjét zöldséggel párosítottuk, így a lehető legjobban alakul át életerővé az energia. Nem hizlal, bátran fogyasszátok.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A szűzérmét kb. 1,5 cm- es karikára vágjuk, meghintjük borssal, olívaolajjal bepácoljuk, és fél órára szobahőmérsékleten állni hagyjuk.
  2. Addig elkészítjük a sült zöldköretet. Olívaolajon megpároljuk, majd lepirítjuk a karikára vágott sárgarépát, a vékony szeletekre vágott gombával. Az illata valami fantasztikus!
  3. Fűszert most nem tettem rá, hagytam érvényesülni az ízeket. A végén friss lime héját reszeltem rá, mert egyszerűen kívánta.
  4. A hús sütésére szánt serpenyőt forróra melegítjük (én gránit serpenyőt használok, egyszerűen imádom), majd egy kis olívaolajat öntünk bele, csak annyit épp, hogy legyen a serpenyőben. A szűzérméket a serpenyőbe helyezve 3 percig sütjük, figyeljük, megfordítani, piszkálni nem lehet, mert csak így lesz igazán finom a steak. Megsózzuk himalája sóval, és megfordítva újabb 3 percig sütjük. (Tudom, nagyon nehéz megállni, de hidd el nem szabad fordítgatni, piszkálni. Nem fog odaégni, csak egy finom kérget kap a hús, belül viszont szaftos, finom és ízletes lesz.)
  5. Pár percnyi pihentetés után a hús szaftot ereszt, és máris tálalhatjuk a sült zöldségekkel, a salátával. Az i-re a pontot a krémes balzsamecet teszi fel (én a sűrűbb változatot használom).
  • elkészítettem: 5 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 2
össznézettség: 5 167
elküldve: 0
receptkönyvben: 41
elkészítve: 4/4
Facebookon megjelent: -

szakács

Angelina

Mióta szakács: 2015.08.13.
2 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
kalória: alacsony
szezon: bármikor
kategória: húsételek
nehézség: könnyű
elkészítési idő: 15-30 perc
adag: 2 főre
mikor: ebéd, vacsora
költség egy főre: nem olcsó receptek
fogás: főétel
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

szűzpecsenye salátával és zöldkörettel, szűzérme sütve, szűzpecsenye sült zöldséggel

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

285
sertésszűz 20 dkg
bors 0 ízlés szerint
olívaolaj 2 ek
himalája só 1 csipet
olívaolaj 2 ek
gomba 10 dkg
sárgarépa 10 dkg
lime héja 0.5 lime-ból nyert
madársaláta 5 dkg
balzsamecet 1 ml