Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Szűzérme sütőzacskóban

Szűzérme sütőzacskóban
Szűzérme sütőzacskóban
35 perc / előkészület: 15 perc sütés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások (5)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A sütőzacskó nagyon praktikus. Régóta ismerem és használom, de az utóbbi időben nem volt otthon. A napokban megakadt a szemem rajta és újra vásároltam belőle. Sokáig elég. Zsiradék nélkül lehet benne párolni húst együtt a zöldségekkel.

hozzávalók / 2 adag

ajánlat

A képen a szűzérmét mandulás krokettel tálaltam, ott megtalálhatod az elkészítés módját.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A sütőt előmelegítjük 180 fokra.
  2. A húst megmossuk. Sóval, borssal, őrölt köménnyel fűszerezzük.
  3. Az almát meghámozzuk, magházát kivágjuk, cikkekre vágjuk.
  4. A hagymát megtisztítjuk, cikkekre vágjuk.
  5. A fokhagymát megtisztítjuk.
  6. A húst, az almát, a kétféle hagymát és a szerecsendió virágot sütőzacskóba tesszük.
  7. A sütőzacskóból levágunk egy ujjnyit, ezzel bekötjük a zacskót.
  8. Hústűvel (vagy bármilyen tűvel, ne ollóval!) 6-8 helyen átlyukasztjuk a zacskó tetejét.
  9. A zacskót közvetlenül a rácsra helyezzük. A hús nagyságától függően 15-20 percig sütjük.
  10. Ha ropogósra szeretnénk sütni, ollóval felvágjuk a zacskó tetejét és így sütjük még néhány percig.
  11. Kivesszük a sütőből, pár percig pihentetjük, majd felszeleteljük.
  12. Az almát, hagymát tálalásnál a hús mellé halmozzuk. A keletkezett szaftot külön tálkában adjuk az asztalra.
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • elkészítettem: 3 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 19
össznézettség: 22 658
elküldve: 5
receptkönyvben: 136
elkészítve: 4/7
Facebookon megjelent: -

szakács

8zsuzsa8

Mióta szakács: 2011.04.05.
191 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: 90 napos diéta - fehérjenap, Atkins diéta, AB0 diéta – 0 vércsoport
alkalom: születésnap, karácsonyi receptek, Valentin-nap
konyhatitkok: nagyi receptjei
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
szezon: bármikor
kategória: húsételek
nehézség: könnyű
adag: 2 főre
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
költség egy főre: nem olcsó receptek
elkészítési idő: 30-60 perc
fogás: főétel

egyéb elnevezések

szűzpecsenye, sertésszűz

Hozzászólások (5)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Koni08
Koni08 Mon, 2014-02-17 09:31

Szia! Szeretném kérdezni, hogy a szűzérmét egy darabban fűszerezed, úgy teszed be a sütőbe, és csak aztán szeleteled? Fűszeres lesz így eléggé? Köszi

8zsuzsa8
8zsuzsa8 / 8zsuzsa8 Mon, 2014-02-17 17:35

A szűzérme nem vastag hús. A fűszerek jól átjárják, a sütőzacskó még segít is. de persze szeletelve is beleteheted - mindez ízlés kérdése. Én szeretem az egybesült-párolt húst felszelve. Más, mint az előre felszeletelt. Jó sütést, főzést. Zsuzsa

P.Klára
P.Klára Thu, 2012-05-31 13:03

Szia Zsuzsa!
Ma megcsináltam:) Igaz, csak fele adagból - sajnáltam a tojást.:) De kettő is szépen összefogta.
Féltem, hogy nem fogom tudni a hátára fordítani sütés közben, de mint mindig, türelmetlen voltam. Meg kell várni, hogy piroska legyen, és akkor már nem törik. - Ezt csak a kezdőknek írom. Én sem csináltam még soha.
Finom: belül krémes, kívül roppan a mandula.
A zacskós hús/hoz hasonlót/ is megcsináltam. Azért hasonlót, mert nem néztem meg a receptet, s felszeltem a húst kis érmékre. De így is finom lett, talán jobb is, mert így minden oldalát átjárta a fűszer. Az alma megkoronázza édeskés ízével az egész kompozíciót. Gratulálok!Klári

8zsuzsa8
8zsuzsa8 / 8zsuzsa8 Mon, 2012-02-20 16:33

Szia szkozi!
Eygszerre küldtem be a szűzérmékkel. Nem akartam egybe rakni, mert túl hosszú lenne, illetve mindkettő önállóan is megállja a helyét. Nekem is a kép ragadta meg a fantáziámat (más húsfélével volt). Egyáltalán nem bonyolult. Remélem, néhány nap alatt ezt is kihozzák. Úgy látom, most a nagy hangsúly nem a receptjeinken van már, hanem a sztárokon, stb. Az új rendszerük is brosszabb. Nálam összetorlódnak a feliratok, nem tudom betenni a recepteket a receptkönyvembe. Azt mondják, cseréljek bömgészőt. De ez talán mégse megoldás...

Üdv Zsuzsa

szkozi
szkozi Sun, 2012-02-19 23:19

Nagyon jól néz ki! De a mandulás krokett receptjét nem találom.

402
sertésszűz 1 db
alma 2 db
vöröshagyma 1 nagy fej
fokhagyma 2 gerezd
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
szerecsendió virág 0 ízlés szerint
őrölt fűszerkömény 0 ízlés szerint