Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Szűzérmék kacsamájszósszal és steak burgonyával

Szűzérmék kacsamájszósszal és steak burgonyával
Szűzérmék kacsamájszósszal és steak burgonyával
85 perc / előkészület: 20 perc főzés: 20 perc sütés: 45 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Ez egy fúziós recept, kicsit elcsíptünk alapötleteket innen-onnan. A végeredmény azonban jól sikerült, és egy ételnél ez a legfontosabb.

hozzávalók / 4 adag

ajánlat

Azoknak ajánlom, akik szeretik a húsételeket májjal együtt fogyasztani.
Legtöbbször pirított májat vagy májjal készült ragut szolgálnak fel húsok mellé, ez némiképp eltér a szokványtól, pont ettől érdekes kombináció.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A szűzpecsenyét sózzuk, borsozzuk, majd egy serpenyőben kevés fokhagymás olajon süssünk kérget rá. (Az egész gerezdeket késlappal összezúzzuk, majd az olajba dobjuk.) Ha ezzel megvagyunk, tegyük a serpenyőt 160 fokos sütőbe 15 percre. Ha kész, tegyük félre.
  2. A kacsamájat sózzuk, borsozzuk, majd nagyon kevés zsíradékon pirítsuk meg salamanderban vagy grillezős sütőben a grillszál alatt. Ez néhány percet vesz igénybe.
  3. A májat vegyük ki a serpenyőből, a kisűlt zsíradékból pedig annyit öntsünk le, hogy a hagyma pirításához még maradjon elegendő. A karikára vágott hagymát alaposan pirítsuk le, majd öntsük fel a húsalaplével, és forraljuk néhány percig. A májat daraboljuk fel kockákra, egy edénybe tegyük bele, majd öntsük rá a hagymás pecsenyelevet, és az egészet botmixerrel turmixoljuk le. Ha kész, öntsük vissza a serpenyőbe, forraljuk fel, majd tegyük félre. Ha esetleg híg a mártás, kevés lisztszórással sűrítsük.
  4. A burgonyákat mossuk meg alaposan, majd szeleteljük cikkekre. Fűszerezzük sóval, borssal, fűszerpaprikával, öntsünk hozzá kevés olívaolajat, majd jól keverjük össze, hogy egyformán fűszeresek legyenek a cikkek. Sütőlapon tegyük forró (220 fok) sütőbe, kb. 20-25 percre. Mielőtt elkészül, szórjunk rá reszelt sajtot.
  5. A szűzpecsenyét szeleteljük érmékre, tálaljuk a kacsamájmártással és a steak burgonyával.

  • sütési hőfok: 220°C
  • sütési mód: alul-felül sütés

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 4 933
elküldve: 0
receptkönyvben: 32
elkészítve: 1/1
Facebookon megjelent: -

szakács

Kornél

Mióta szakács: 2010.01.10.
166 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
kategória: húsételek
nehézség: közepes
szezon: ősz
mikor: ebéd, vacsora
kalória: magas
adag: 4 főre
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: főétel

egyéb elnevezések

sült sertésszelet kacsamájas mártással, kacsamájszószos szűzpecsenye krumplikörettel

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

702
sertésszűz 60 dkg
burgonya 1 kg
kacsamáj 30 dkg
vöröshagyma 1 db
fokhagyma 3 gerezd
szárnyas alaplé 3 dl
sajt 10 dkg
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
fűszerpaprika 0 ízlés szerint
olívaolaj 1 dl