Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Szűzérmék rózsaborsmártással

Szűzérmék rózsaborsmártással
Szűzérmék rózsaborsmártással
30 perc / előkészület: 10 perc sütés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások (2)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Ezzel a mártással szeretem legjobban most a szűzérmét, igazán méltó kísérője ennek a remek húsnak. A rózsabors aromásabb, édeskésebb, mint a testvérei, és hiányzik belőle a piperin, ami a fekete, fehér és zöld bors csípősségét adja. Erre élvezet ráharapni, és ettől lesz igazán különleges a recept.

hozzávalók / 2 adag

Hús

Rózsaborsmártás

ajánlat

Steak burgonyával, héjában sült krumplival, krokettel vagy krumplipürével tálaljuk.

Ha már begyújtom sütőt a hús miatt, én abban szoktam a krumplit is megsütni, és amikor elkészült a krumpli, akkor kezdek hozzá a hús sütésének. Közben hagyom kihűlni a sütőt a megfelelő hőmérséklete, és aztán teszem be a húst.

A krumplit így készítem: héjastól gerezdekre, csíkokra vágom a krumplit, összeforgatom olívaolajjal, zúzott fokhagymával és friss rozmaringgal. Sütőpapírral bélelt tepsibe öntöm, és addig sütöm, amíg szép aranybarna színt nem kap.

Szólj hozzá!

elkészítés

Hús

  1. Melegítsük elő a sütőt egy tepsivel együtt 130 fokra.
  2. A szűzérméket hártyázzuk le, és vágjuk kb. 3 cm-es szeletekre, korongokra. Sózzuk, borsozzuk.
  3. Egy serpenyőben melegítsük fel a vajat és az olajat, és a szűzérmék mindkét oldalát hirtelen pirítsuk meg, oldalanként 1-2 perc, hogy szép színt kapjanak. Semmiképp se süssük túl!
  4. Tegyük az elősütött érméket az előmelegített tepsibe, fedjük le alufóliával, és süssük 10 percig.
  5. Közben készítsük el a mártást.

Rózsaborsmártás

  1. A hússütés után visszamaradt zsiradékra, a serpenyőbe szórjuk bele a borsot, és pirítsuk meg kicsit. Közben a fakanál hátuljával össze is nyomkodhatjuk a szemek egy részét, Ezután öntsük fel a borral.
  2. Forraljuk el az alkoholt, és közben kaparjuk fel a lesült húsmaradványokat a serpenyőből.
  3. Ekkor öntsük fel a tejszínnel és 2 dl vízzel vagy alaplével. Ízesítsük a mustárral, worcestershire szósszal és sóval.
  4. Addig főzzük, amíg be nem, sűrűsödik annyira, hogy szépen bevonja a fakanalat.
  5. A húst a mártással leöntve tálaljuk, amíg még meleg (nekem kihűlt, mire sikerült fényképeznem, ezért nem olyan folyós, mint kellene).
  • sütési hőfok: 160°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • elkészítettem: 10 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 1
össznézettség: 4 230
elküldve: 1
receptkönyvben: 41
elkészítve: 1/1
Facebookon megjelent: -

szakács

Audrey

Mióta szakács: 2013.10.02.
71 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
szezon: bármikor
konyhatitkok: gourmet
kategória: húsételek
alkalom: karácsonyi receptek, vasárnapi ebéd
nehézség: közepes
elkészítési idő: 15-30 perc
adag: 2 főre
kalória: átlagos
szakács elkészítette: család kedvence receptek
mikor: ebéd, vacsora
fogás: főétel

egyéb elnevezések

sertésszűz borsmártással, szűzérmék borsmártással, szűzérme borsmártással, szűzérme rózsaborsmártással

Hozzászólások (2)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

szzh01
szzh01 Fri, 2017-02-17 21:15

Meg szeretném kérdezni, hogy a húst egyáltalán nem kell fűszerezni (még só sem kell rá) vagy csak lemaradt véletlenül? Köszi!

Aaaudrey
Audrey / Aaaudrey Mon, 2017-02-20 12:17

Igen, sütés előtt kell sórzni, borsozni kell a szűzérméket. Köszi az észrevételt, a leírásból valóban kimaradt, korrigáltam!

559
sertésszűz 0.5 kg
olívaolaj 1 ek
vaj 1 ek
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
fehérbor 1.5 dl
rózsabors 1 ek
főzőtejszín 2 dl
alaplé 2 dl
worcestershire-szósz 1 teáskanál
dijoni mustár 1 kávéskanál
0 ízlés szerint