Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Szűzérmék sajtkalapban, jázmin rizs-piláffal

Szűzérmék sajtkalapban, jázmin rizs-piláffal
Szűzérmék sajtkalapban, jázmin rizs-piláffal
50 perc / előkészület: 30 perc sütés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Hasonló recepttel találkoztam már Olaszországban, igaz, ott nem szűzérmét használtak, hanem egyszerű sertésszeletet.
Úgy gondoltam, a szűzpecsenye jobb választás a sertéscombnál, ezért esett döntésem erre az összeállításra.

hozzávalók / 4 adag

ajánlat

Gyakorlatilag bármely hússzelet elkészíthető ezzel a módszerrel ízlés szerint.
A lényeg, hogy kompenzáljuk a hús száradását a sütés során (jelen esetben ez bacon).

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A szűzpecsenyét szeleteljük fel, kb. 2 cm-es vastagságú érmékre, majd tekerjük körbe a peremüket bacon-nel.
  2. Sózzuk, borsozzuk, majd kevés olívaolajon egy serpenyőben süssük mindkét oldalát pirosra.
  3. A paradicsomokat vágjuk karikákra olyan módon, hogy a középső szelet legyen a legvastagabb.
  4. Miután az érmék megpirultak, vegyük le a serpenyőt a tűzről, és mindegyik érme tetejére tegyünk egy vastag paradicsom szeletet, ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, majd egy szelet sajtot fektessünk rá (használhatunk reszelt sajtot is).
  5. Ezután tegyük a serpenyőt előmelegített sütőbe, és süssük a húsokat tovább, amíg a sajt megpirul.
  6. Közben készítsük el a rizspiláfot: egy serpenyőben hevítsünk kevés olívaolajat, majd adjuk hozzá a vajat.
  7. Pirítsuk meg a zöldborsót, illetve a főtt kukoricaszemeket (használhatunk mirelit zöldséget is), majd adjuk hozzá a főtt rizst.
  8. Jól keverjük össze a zöldségekkel, és pár percig pirítsuk együtt. (A kukorica, illetve zöldborsó helyett bármilyen pirított zöldséget használhatunk.)
  9. Ha a sajt megpirult az érmék tetején, tálalhatjuk az ételt.

  • sütési hőfok: 160°C
  • sütési mód: alul-felül sütés

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 12 863
elküldve: 0
receptkönyvben: 114
elkészítve: 1/3
Facebookon megjelent: -

szakács

Kornél

Mióta szakács: 2010.01.11.
167 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
szezon: bármikor
kategória: húsételek
nehézség: könnyű
mikor: ebéd, vacsora
diéta: gluténmentes, tojásmentes
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 4 főre
fogás: főétel

egyéb elnevezések

paradicsommal, sajttal sütött baconos szűzpecsenye zöldséges rizzsel

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

728
sertésszűz 1 db
bacon 8 szelet
koktélparadicsom 8 db
mozzarella 5 dkg
jázmin rizs 30 dkg
csemegekukorica 5 dkg
zöldborsó 5 dkg
olívaolaj 4 ek
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
vaj 2.5 dkg