Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Szűzpecsenye aszalt szilva mártással

Szűzpecsenye aszalt szilva mártással
Szűzpecsenye aszalt szilva mártással
45 perc / előkészület: 10 perc főzés: 35 perc
receptkönyvben hozzászólások (9)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Recept nélkül készült. Én találtam ki. A családomnak ízlett. Remélem, másnak is fog. Az alapanyagok egyenként is nagyon jók, és együtt igazán harmonikus ízvilágot  alkotnak.

hozzávalók / 4 adag

ajánlat

Nem próbáltam, de lehet, hogy még jobb a mártás, ha csak szitán átpaszírozzuk. A mixer annyira nem jön be nekem. Csak akkor használom, ha nagyon sietek. A hagymát is jobb összevágni, mint aprítani.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A hagymát apróra vágjuk, kevés zsiradékon világosra pirítjuk.
  2. A húst fölszeleteljük és kissé kiklopfoljuk. A húsok mindkét oldalát kevés zsíron hirtelen megsütjük.
  3. Hozzátesszük a fűszereket, felöntjük a tejszínnel és egy kevés vízzel. Rádobjuk a füstölt szalonnát  az aszalt szilvát. és a reszelt sajtot. Készre főzzük.
  4. Kivesszük a húsokat, a szalonnát és a mártást összetumixoljuk.
  5.  Rizskörettel tálaljuk, és a mártással meglocsoljuk.


 

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 8 820
elküldve: 1
receptkönyvben: 75
elkészítve: 2/2
Facebookon megjelent: -

szakács

ladybird

Mióta szakács: 2011.02.13.
43 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
szezon: bármikor
kategória: húsételek
nehézség: könnyű
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 4 főre
fogás: főétel

egyéb elnevezések

sült sertéshús szilvamártással, sertésszűz aszalt szilvás szósszal

Hozzászólások (9)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Zefi
Zefi Thu, 2013-10-17 22:22

Ha jól értem, a húst nem a hagymán sütöm meg, mihez teszem a fűszereket és öntöm fel vízzel? A hússhoz? Ha igen mi lesz a hagymával? Nagyon jó kis receptnek tűnik csak félreérthető.

csatadi.nora
csatadi.nora Sun, 2013-03-17 14:26

Nagyon jól sikerült. A mártás mennyei, pedig sajtot nem tettem bele csak 2 kanál tejfölt a turmixolásnál. :)

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Sun, 2013-03-17 17:16

Ezt majd én is kipróbálom!Köszönöm!

Hackermüller Károly
Hackermüller Károly Sun, 2013-01-06 02:25

Szia!
Most akadtam a receptedre,szeretném megcsinálni,de még mindig nem egészen világos, hiába olvastam el a hozzászólásokat. A reszelt sajttal mit csinálsz? És a húst a mártásba gondolom nem teszed bele a 3. pontban, mert írod a 4. pontban, hogy kiveszed. Várom válaszod. Üdv: Kati

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Sun, 2013-01-06 11:42

Szia! Átírtam,így már remélem minden rendben és végre érthetővé válik. Üdv.: Éva

Lucaaa
Lucaaa Wed, 2011-05-04 21:01

Így mostmár értem, köszi a válaszodat! Nagyon szeretem az aszalt szilvás dolgokat. Recept mentve:)
Üdv: Luca

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Sun, 2013-01-06 11:32

Kedves Luca!
Az aszalt szilvát valóban kifelejtettem,amit remélem kitudok javítani. A húst pedig az elején sütöm át és nem a végén,tehát azt is rosszul írtam. Köszönöm az észrevételt,több szem többet lát. Elnézést kérek! Éva

Lucaaa
Lucaaa Sun, 2011-05-01 23:05

Szia.
Bocsi, de nem nagyon értem a receptedet: a 2. pontban is megsütöd a húst, és az 5.-ben is. Akkor most hogy is kell? És hol az aszalt szilva belőle?
Üdv: Luca

506
sertésszűz 1 db
vöröshagyma 1 kis fej
aszalt szilva 10 dkg
füstölt szalonna 5 dkg
balzsamecet 1 tk
cukor 1 teáskanál
főzőtejszín 2 dl
fokhagyma 2 gerezd
bors 1 tk
0 ízlés szerint
sajt 15 dkg
napraforgó olaj 1 ek