Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Szűzpecsenye borskéregben főtt-sült krumplival

Szűzpecsenye borskéregben főtt-sült krumplival
Szűzpecsenye borskéregben főtt-sült krumplival
60 perc / előkészület: 10 perc főzés: 30 perc sütés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások (2)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Ez a csodálatos husi a kéregsütéstől lett tökéletes. Ha nem szoktad körbepirítani a húst a sütőben való sütés előtt, akkor nem tudod, mit hagytál ki. Így sütögesd a pecsenyéd, hogy tökéletes legyen!

hozzávalók / 4 adag

A húshoz

A krumplihoz

ajánlat

Gyorsan elkészül, ezért akár hétköznapi vacsorára és hétvégi ebéd is válhat belőle.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A húst mosás után szárítsuk teljesen meg, majd hártyázzuk le. Az elvékonyodó végeket vágjuk le, a hús legyen teljes hosszában körülbelül egyforma szélességű, hogy egy időben süljön majd meg mindenhol. (A levágott részekből szuper brassóit süthetünk a későbbiek során, fagyasszuk le.)
  2. Mozsárban törjük meg frissen a borsot, szórjuk a vágódeszkára, forgassuk bele a húst, tekerjük szorosan folpackba, hogy formálódjon a sütésig. A lényeg, hogy sütés előtt vegyük ki a hűtőből a húst, legyen szobahőmérsékletű.
  3. Közben a burgonyát mosás után héjában, sós vízben főzzük meg.
  4. Ha elkészült, tegyük tepsibe egymás mellé a darabokat, majd egy kanál aljával nyomkodjuk, törjük meg mindegyiknek a tetejét.
  5. Csipkedjünk vajat és tépkedjünk szét két rozmaringágat, és helyezzük a burgonya tetejére, picit locsoljuk meg olívaolajjal, aztán mehet a sütőbe, ahol nyugodtan kapcsoljuk rá a grillezőt is, hogy jól piruljon meg a teteje. Nem kell sokáig sülniük, hiszen megpuhultak már, a cél a roppanós tető elérése.
  6. Ha már a krumpli pirításánál tartunk, akkor mehet a hússütés. Egy nagy vasserpenyőben, aminek a nyele is vas (hogy be tudjuk tenni a sütőbe), hevítsünk olívaolajat. Dobjunk rá egy kanál vajat, ha habzik mehet rá a husi. Pirítsunk minden oldalára kérget úgy 2-2 perc alatt. Húscsipesszel forgassuk a forró zsiradékba a két végét is, így mindenhol bezárjuk a rostokat.
  7. Ekkor mehet a 180 fokra előmelegített sütőbe kb. 15-20 percre sülni.
  8. Miután kivettük a sütőből, hagyjuk 10 percig pihenni, csak utána sózzuk, szeleteljük.
  9. Amikor elkészült a burgonya és a husi is pihent már, akkor szeletelhetünk. Tegyünk minden tányérra pár szelet húst plusz 2-3 darab burgonyát, és kanalazzunk egy kevés pecsenyelevet rájuk. Jó étvágyat hozzá!
  • sütési hőfok: 180°C
  • elkészítettem: 15 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 18
össznézettség: 9 678
elküldve: 0
receptkönyvben: 47
elkészítve: 2/2
Facebookon megjelent: -

szakács

Gréti

Mióta szakács: 2012.01.30.
311 recept

receptjellemzők

konyha: fúziós
szezon: bármikor
alkalom: buli receptek, karácsonyi receptek, Valentin-nap, vasárnapi ebéd
konyhatitkok: gourmet
kategória: húsételek
nehézség: közepes
kalória: átlagos
szakács elkészítette: család kedvence receptek
mikor: ebéd, vacsora
költség egy főre: nem olcsó receptek
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 4 főre
fogás: főétel

egyéb elnevezések

borsos hús sült krumplival

Hozzászólások (2)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

467
sertésszűz 80 dkg
négyszínű bors 4 teáskanál
0 ízlés szerint
olívaolaj 2 ek
vaj 2 ek
burgonya 8 közepes db
0 ízlés szerint
rozmaring 2 szál
vaj 1 ek
olívaolaj 1 ek