Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Szűzpecsenye leveles tésztában camembert-rel

Szűzpecsenye leveles tésztában camembert-rel
Szűzpecsenye leveles tésztában camembert-rel
80 perc / előkészület: 30 perc főzés: 30 perc sütés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások (2)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

8. évfordulónkra valami különlegessel akartam meglepni a páromat. Annyira jól sikerült, hogy még azon a héten újra elkészítettük a barátainkal is.

hozzávalók / 4 adag

A szűzpecsenyéhez

A gombamártáshoz

Szólj hozzá!

elkészítés

Szűzpecsenye:

  1. Engedjük fel a leveles tésztát.
  2. A húst mossuk meg, majd itassuk le róla a vizet.
  3. Sózzuk, borsozzuk meg, és dörzsöljük bele a húsvarázst.
  4. Süssünk rá kérget 2 ek vajban, majd vegyük ki a serpenyőből, és tegyük meleg helyre.
  5. A hagymát és a fokhagymát tisztítsuk meg, vágjuk finomra, és pároljuk forró zsiradékon.
  6. Keverjük hozzá a petrezselymet, a tejfölt, a camembert sajtot és a zsemlemorzsát, amíg egyenletes masszát nem kapunk.
  7. Ízesítsük sóval, borsal.
  8. Nyújtsuk ki a leveles tésztát.
  9. Helyezzük rá a húst, oszlassuk el a tetején a camambert-es masszát.
  10. Hajtsuk rá a leveles tésztát, és előmelegített sütőben addig süssük, amíg aranysárgára sül.

Mártás:

  1. Az apróra vágott hagymát olajon pároljuk üvegesre.
  2. Hozzáadjuk a megtizstított, szeletelt gombát, sózzuk, borsozzuk meg, keverjük össze. Addig főzzük, míg a leve elpárolog.
  3. Szórjuk bele a szárított petrezselyemzöldet.
  4. Öntsük fel a borral.
  5. A tojássárgájával és a tejszínnel csomómentesre kevert lisztet öntsük a gombához.
  6. Ha szükséges sózzuk, borsozzuk meg még egyszer.
  7. Végül szeleteljük fel a sültet, és tálaljuk a gombamártással. (Én krunplipürét készítettem hozzá, mert a gombamártás nem volt túl folyós...)
  • sütési hőfok: 200°C
  • elkészítettem: 2 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 4
össznézettség: 5 269
elküldve: 6
receptkönyvben: 106
elkészítve: 5/8
Facebookon megjelent: -

szakács

zaphyr

Mióta szakács: 2011.12.14.
2 recept

receptjellemzők

konyha: francia
szakács elkészítette: párszor készített receptek
szezon: bármikor
kategória: húsételek
nehézség: közepes
konyhatechnológia: wok receptek
mikor: ebéd, vacsora
költség egy főre: nem olcsó receptek
kalória: magas
adag: 4 főre
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: főétel
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

bélszín leveles tésztában, leveles tésztában sült szűzpecsenye gombamártással

Hozzászólások (2)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

kdulay
kdulay Sun, 2012-03-18 17:18

Isteni lett. Nem győztem a dícséreteket bezsebelni. Köszi

1031
sertésszűz 450 g
vaj 4 ek
vöröshagyma 1 közepes fej
fokhagyma 1 gerezd
petrezselyem 1 teáskanál
tejföl 150 g
camembert sajt 125 g
zsemlemorzsa 40 g
0.5 teáskanál
fehér bors 0 ízlés szerint
ételízesítő 1 teáskanál
leveles tészta 450 g
gomba 500 g
vöröshagyma 100 g
napraforgó olaj 2 ek
fehérbor 1 dl
tojássárgája 1 db
főzőtejszín 2 dl
petrezselyem 1 tk
finomliszt 0.25 evőkanál
0 ízlés szerint
fehér bors 0 ízlés szerint