Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Szűzpecsenye paradicsommártásban

Szűzpecsenye paradicsommártásban
Szűzpecsenye paradicsommártásban
45 perc / előkészület: 20 perc főzés: 10 perc sütés: 15 perc
receptkönyvben hozzászólások (16)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A húst és a paradicsommártást előre elkészíthetjük, és a spenótot is előre megfőzhetjük (1-4 lépések). Az érméket letakarva hűtőbe tesszük. Később (a spenót hozzáadása előtt) a paradicsommártást felforrósítjuk, és folytatjuk az 5 lépéssel.

hozzávalók / 2 adag

  • ½ vöröshagyma
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 75 g zsenge spenótlevél
  • 2 ek apróra vágott friss rozmaring
  • 400 g szűzpecsenye
  • 6 szelet bacon
  • 1 ek olaj
  • bors
  • cukor
  • 1 ek sűrített paradicsom
  • 200 ml passzírozott paradicsom
  • 100 g főzőtejszín
Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Hagymát és a fokhagymát megpucoljuk, apróra vágjuk. A spenótot megtisztítjuk, mossuk, hagyjuk szűrőn lecsöpögni. A húst megmossuk, papírtörlővel leitatjuk, majd 6 érmére vágjuk. A széleit körben rozmaringgal fűszerezzük, majd egy-egy bacon szelettel körbetekerjük.
  2. Az olajat egy serpenyőben felforrósítjuk, a húst körben megpirítjuk, majd közepes hőmérsékleten 6-7 percig sütjük. Sóval, borssal fűszerezzük, majd kivesszük.
  3. A hagymát és a fokhagymát a forró pecsenyezsírban megdinszteljük, majd hozzáadjuk a sűrített paradicsomot, kb. 1 percet tovább dinszteljük, felöntjük a paradicsommal, és a tejszínnel. Sóval, borssal és csipet cukorral ízesítjük. Kb. 10 percig főzzük.
  4. A spenótot kevés fövő, sós vízbe tesszük, 1-2 percig főzzük. Hagyjuk szűrődni.
  5. A spenótot keverjük a paradicsommártáshoz. Sóval, borssal ízesítsük.
  6. A spenótos-paradicsommártás 2/3-át egy tűzálló tálba öntjük, ráhelyezzük az elősütött szűzpecsenyét, majd elosztjuk rá a maradék mártást.
  7. 225 fokra előmelegített sütőbe toljuk, és kb. 15 percig sütjük.
  • sütési hőfok: 225°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • elkészítettem: 3 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 33 989
elküldve: 7
receptkönyvben: 330
elkészítve: 14/15
Facebookon megjelent: -

szakács

Glaser

Mióta szakács: 2009.07.31.
1910 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
adag: 2 főre
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
költség egy főre: nem olcsó receptek
elkészítési idő: 30-60 perc
fogás: főétel
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

szűzpecsenye spenótos paradicsommártásban, sertés szűzpecsenye spenótos-tejszínes paradicsommártásban, szűzérmék paradicsomos-tejszínes mártásban

Hozzászólások (16)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Koni08
Koni08 Thu, 2017-03-30 20:04

Kedves Glaser, eszrevettem, hogy az "Amszterdami szuzpecsenye" is a Te recepted. Ezzel a kettovel szemezek. Tudom, hogy izlesfuggo... de szerinted, melyik a finomabb :)

glaser
Glaser / glaser Fri, 2017-03-31 10:02

Kedves Koni08! Nekem most az Amszterdamira lenne etvagyam, de ez nem azt jelenti hogy ez finomabb lenne paradicsommartasosnal. Üdv: Maria

Koni08
Koni08 Fri, 2017-03-31 10:05

Igen :) En is ahhoz veszem meg most a hozzavalokat :)) de ezt is kiprobalom! Koszonom!!

andita1
andita1 Mon, 2013-07-08 15:02

Kedves Glaser!
Nagyon tetszik a recepted és mindenképpen el szeretném készíteni, de meg kell kérdeznem tőled hogy ennyi idő elég a húsnak? Vagy ez kicsit nyersen jó? (Ez lesz az első szűzpecsenyés ételem.)
Előre is köszi a válaszod! Andita