Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Szűzpecsenye roston

Szűzpecsenye roston
Szűzpecsenye roston
30 perc / előkészület: 15 perc sütés: 15 perc
receptkönyvben hozzászólások (8)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A házunkban, a Bakonyi menedéken, a férjem a grillezési tudományát fejlesztgeti. Ez az étel nagyon jól sikerült, így megosztom Veletek is.
A pác Váncsa István Ezeregy recept című könyve alapján készült.

hozzávalók / 4 adag

ajánlat

Saláta, grillezett zöldség illik mellé.
Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A páchoz valókat összekeverjük borsot adunk hozzá.
  2. A szüzet 1,5 cm-es szeletekre vágjuk, és megforgatjuk a pácban. A hús a pácban álljon legalább 1-2 órát.
  3. Sütés előtt a húst sózzuk.
  4. A szüzet forró grillrácson süssük oldalanként 4-5 percig, a húst csak egyszer fordítsuk meg, és közben ne piszkáljuk, így a hús zamatos és szaftos marad.

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 1
össznézettség: 16 819
elküldve: 3
receptkönyvben: 212
elkészítve: 5/9
Facebookon megjelent: -

szakács

Beácska

Mióta szakács: 2008.04.25.
104 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
konyhatechnológia: grill
nehézség: könnyű
szezon: tavasz
elkészítési idő: 15-30 perc
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
adag: 4 főre
fogás: főétel

egyéb elnevezések

sertésszűz szójaszószos-whiskey-s pácban

Hozzászólások (8)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

szucsandi87
szucsandi87 Fri, 2014-04-11 09:51

Szia.

Segíts légyszi. Ha ezt nem grillen sütöm, hanem serpenyőben kis olívaolajon, akkor is jó lesz? Nem szárad ki, nem esik szét?
Nagyon köszönöm, Andi

364
sertésszűz 2 db
whiskey 5 ek
szójaszósz 5 ek
barna cukor 5 ek
dijoni mustár 5 ek
worcestershire-szósz 1 ek
bors 0 ízlés szerint
0 ízlés szerint