Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Szűzpecsenye rozmaringos babbal

Szűzpecsenye rozmaringos babbal
Szűzpecsenye rozmaringos babbal
70 perc / előkészület: 15 perc főzés: 45 perc sütés: 10 perc
receptkönyvben hozzászólások (3)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Olyasmire vágytam, amit nagyon ritkán készítek. Fejtett babot 1-2 évente főzök, sertést is nagyon ritkán eszünk, de ez nagyon finom lett. Besűrítem majd ezt a menüt.

hozzávalók / 2 adag

Szűzpecsenye

Rozmaringos bab

Szólj hozzá!

elkészítés

Szűzpecsenye

  1. A szüzet teljesen lehártyázzuk, ha van rajta. Sózzuk, borsozzuk.
  2. Egy serpenyőben egy kanál olajat felhevítünk, azon a szüzet erős tűzön minden oldalán megkapatjuk, majd a 200 fokosra előmelegített sütőbe tesszük hőlégkeverésen, és 8 perc alatt készre sütjük.

Rozmaringos bab

  1. A babot feltesszük annyi vízben főni, ami ellepi. Ha felforrt a víz, leöntjük róla, és feltöltjük csirkealaplével. Hozzáadjuk a fokhagymát, hagymát, halványító zellert és borsozzuk (ha valaki sósabban szereti, még adhat hozzá plusz sót). Ha leforrna a lé, pótoljuk. Ha félig megpuhult a bab, hozzáadjuk a rozmaring ágat is.
  2. Ha a bab megpuhult, kivesszük belőle a rozmaring ágat és a megfőtt zöldségeket.
  3. A zöldségeket turmixgépen pürésítjük, és ezzel sűrítjük be a bab levét.
  • sütési hőfok: 200°C
  • sütési mód: hőlégkeveréses
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 3 071
elküldve: 0
receptkönyvben: 85
elkészítve: 4/4
Facebookon megjelent: -

szakács

Évi néni

Mióta szakács: 2011.07.24.
1830 recept

receptjellemzők

konyha: francia
szakács elkészítette: párszor készített receptek
szezon: bármikor
kategória: húsételek
nehézség: közepes
adag: 2 főre
mikor: ebéd, vacsora
költség egy főre: nem olcsó receptek
kalória: magas
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: főétel

receptkategóriák

egyéb elnevezések

sertés szűzpecsenye babfőzelékkel, rozmaringos babfőzelék sertésszűzzel, sűrített bab sertés szűzpecsenyével

Hozzászólások (3)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Vass Éva
Évi néni / Vass Éva Sun, 2013-11-24 10:37

Gyötörsz? A sütit már most felfalnám. Alig várom a receptedet. Persze a többi is jöhetne, csak azok a fránya kilók nem hiányoznak. Szép napot!
Üdv: Évi néni

marti48
Marti48 / marti48 Sat, 2013-11-23 17:18

Hmmm....! Draga Evineni, mar el is tettem eme ujabb remeklesedet, köszönet erte. Most mi is "babban utazunk" (imadjuk), sajat termesü tarkabarka oriasbabbol, Magyar füstölt csülökkel, jo sok zöldseggel keszitett leves formajaban. Eppen most kezdek hozza a langos-gyartashoz, leven ferjem igy ismeri otthonrol, nem kenyerrel, ahogyan pedig en ismerem...

Remelem, hogy jol vagy, es ahogy ismerlek, Te is igyekszel finom konyhai illatokkal baratsagossa tenni a beköszöntött szürke es ködös novemberi napokat... Nalam most egy fincsinek igerkezö csokis-fahejas-füges sütike illatozik a sütöben. (Majd felteszem).

Sok puszit küldök!
Marti

1122
sertésszűz 40 dkg
olívaolaj 1 ek
1 kávéskanál
bors 0 ízlés szerint
fejtett bab 45 dkg
halványító zeller 2 közepes szár
fehér hagyma 1 közepes db
csirke alaplé 5 dl
bors 0 ízlés szerint
fokhagyma 2 gerezd
olívaolaj 2 ek
rozmaring 1 szál