Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Szűzpecsenye spárgával és kecskesajttal töltve

Szűzpecsenye spárgával és kecskesajttal töltve
Szűzpecsenye spárgával és kecskesajttal töltve
35 perc / előkészület: 20 perc sütés: 15 perc
receptkönyvben hozzászólások (3)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Még a tavalyi malacpecsenye sütése előtt levágtam róla a szűzpecsenyét, és spárgával, juhtúróval töltve készítettem el gyors ebédnek, az akkor nagyon jól sikerült. Múlt hétvégén gyors ebédre volt szükségem, így vettem egy szűzpecsenyét. A hús fűszerezéséhez a harmincas évekből származó Ínyesmester szakácskönyvéből merítettem ihletet.

A recept forrása és további izgalmas ételek: http://husosfazek.blog.hu/

hozzávalók / 3 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A húsról levágjuk a hártyákat, felesleges fehér lifegő részeket, majd éles késsel hosszában precízen úgy vágjuk fel, hogy ki tudjuk hajtogatni, mint egy zsebkendőt.
  2. Fűszerezzük be kívül-belül sóval, borssal, őrölt köménnyel, majorannával és kevés reszelt citromhéjjal, majd tekerjük fel, és hagyjuk egy-két órát pihenni.
  3. Ha már beért a fűszerezés, hajtogassuk ki a húst, és tegyünk bele két szál előfőzött spárgát. A kecskesajtot villával törjük össze, és ezt is töltsük bele.
  4. Ezután a húst óvatosan göngyöljük fel, és tűzzük össze alaposan hústűkkel vagy fogpiszkálókkal, nehogy kifolyjon belőle a sajt.
  5. Serpenyőben az így kapott henger minden oldalát pirítsuk meg némi vajon, majd mehet a sütőbe tovább 10 percre.
  6. A képen látható még két kis adag zöldségpüré zellerszárból, illetve sárgarépából készült.
  7. Érdemes még salátát adni hozzá némi öntettel, melyhez egy kis üvegbe tegyünk 5 evőkanál extraszűz olívaolajat, egy evőkanál balzsamecetet, friss, aprított mentaleveleket és egy gerezd fokhagymát egészben, hagyjuk kicsit állni, majd rázzuk meg párszor, és már önthetjük is a salátára. Néhány mentalevelet még a tányér díszítéséhez is felhasználtam.

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 13 919
elküldve: 0
receptkönyvben: 86
elkészítve: 1/1
Facebookon megjelent: -

szakács

Húsosfazék

Mióta szakács: 2008.03.20.
22 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
kategória: húsételek
nehézség: könnyű
szezon: tavasz
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
adag: 3 főre
elkészítési idő: 30-60 perc
fogás: főétel

receptkategóriák

egyéb elnevezések

spárgával töltött szűzérme

Hozzászólások (3)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

amee
amee / amee Mon, 2011-05-02 15:49

Huuuuu,istenien nez ki,na meg ez a talalas,olyan elegans.Koszonom a receptek,holnap ez lesz ebedre!!!!Recept mentve!

447
sertésszűz 1 db
zöldspárga 1 csomag
kecskesajt 10 dkg
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
majoranna 0 ízlés szerint
őrölt fűszerkömény 0 ízlés szerint
citromhéj 1 citromból nyert
olívaolaj 5 ek
balzsamecet 1 ek
menta 0 ízlés szerint
fokhagyma 1 gerezd