Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Szűzpecsenye tejfölös hagymaszószban

Szűzpecsenye tejfölös hagymaszószban
Szűzpecsenye tejfölös hagymaszószban
50 perc / előkészület: 10 perc főzés: 40 perc
receptkönyvben hozzászólások (1)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Keresgéltem neten a kevés kis szűzpecsenyémhez valami ötletet. Cookpadon Alajuli receptje megtetszett, kicsit variáltam a hűtő tartalma alapján. Tejszín helyett tejföl, sajnos a fehérbor meg elfogyott, maradt a víz helyette. Többi, azaz a lényeg  (szűzpecsenye, hagyma) maradt.

hozzávalók / 2 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A húst kb. 1 cm vastag szeletekre vágjuk, sózzuk, borsozzuk. A vöröshagymákat negyedeljük, majd vastag szeletekre vágjuk. A fokhagymát átpréseljük a fokhagymanyomóval.
  2. A hússzeleteket kevés olíván mindkét oldalukon erős lángon megpirítgatjuk, kiszedjük egy tálba, és lefedjük alufóliával.
  3. A serpenyőbe még egy pici olajat öntünk, ezen a vöröshagymát és a fokhagymát kicsit megsózva elkezdjük párolni. Rátekerünk egy kevés borsot, hozzákeverjük az őrölt köményt. Rászórunk egy púpos teáskanál lisztet, felengedjük kb. 1 dl vízzel és a tejföllel. A szószhoz hozzáadjuk a mustárt, és jól összekeverjük az egészet.
  4. A serpenyőbe visszarakjuk a kicsi hússzeleteket, lefedjük, és nagyon kicsi lángon, időnként megkavargatva, lassan összepároljuk az egészet. A végén még kívánkozott nekem egy picurka cukor bele.
  5. Pennével tálaltam. Jó lett volna a főtt rizs is hozzá (de nem volt itthon).
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 16
össznézettség: 5 527
elküldve: 1
receptkönyvben: 47
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

Pogácsa

Mióta szakács: 2014.01.01.
233 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
szakács elkészítette: párszor készített receptek
szezon: bármikor
kategória: húsételek
alkalom: karácsonyi receptek, Valentin-nap, vasárnapi ebéd
nehézség: közepes
adag: 2 főre
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
költség egy főre: nem olcsó receptek
elkészítési idő: 30-60 perc
fogás: főétel

egyéb elnevezések

tejfölös sertésszűz

Hozzászólások (1)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

585
olívaolaj 2 ek
sertésszűz 40 dkg
vöröshagyma 2 nagy db
fokhagyma 3 gerezd
tejföl 2 dl
bors 0 ízlés szerint
őrölt fűszerkömény 2 csipet
mustár 2 ek
nádcukor 1 teáskanál
rétesliszt 1 csapott ek
0 ízlés szerint
víz 1 dl