Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Túrótorta eperdísszel

Túrótorta eperdísszel
Túrótorta eperdísszel
35 perc / előkészület: 20 perc sütés: 15 perc
receptkönyvben hozzászólások (5)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A receptet Korodi Éva barátnőmtől kaptam, és igazán megérdemli, hogy megemlítsem, mert mindig kirukkol valami finomsággal! Ez a torta ugyan citromtorta néven is futhatna, ám alapvetően túrótorta. A benne lévő citrom mennyisége határozza meg, milyen néven illessük! 

hozzávalók / 6 adag

A tésztához

  • 2 tojás
  • 2 ek cukor
  • 1 vaníliás cukor
  • kevés sütőpor (el is hagyható)
  • fél citrom leve
  • reszelt citromhéj
  • 2 ek liszt

A krémhez

  • 4 tk porzselatin
  • 2 dl víz
  • 8-9 ek kristálycukor
  • 25 dkg tehéntúró
  • 4 citrom leve (ízlés szerint)
  • 4 dl habtejszín

ajánlat

Aki vastagabb tésztát szeretne, dupla mennyiséget használjon a hozzávalókból. Aki viszont egyáltalán nem szeretne tésztát, bátran el is hagyhatja! Sokféle gyümölccsel lehet készíteni (eper, narancs, barack, málna, stb.).

Szólj hozzá!

elkészítés

A tészta elkészítése:

  1. Először a tojásfehérjéket kemény habbá verjük.

  2. Aztán a habverővel a sárgájákat a cukorral, a vaníliás cukorral, a sütőporral, a citromlével, a citrom reszelt héjával hólyagosra keverjük – mehet bele közben a liszt.

  3. Ezt követően a masszát a felvert tojásfehérjével is összekeverjük.

  4. Lecsatolható peremű kerek tortaformába rakjuk – a peremet is kenjük meg vajjal, hintsük meg liszttel, ha nem szilikonos a formánk –, és előmelegített sütőben 170-180 fokon kb. 15 percig sütjük.

  5. Amikor megsült, nyissuk ki a sütőajtót pár percre, majd vegyük ki, és rácson hűtsük tovább.

  6. Vegyük ki a formából, a formát mossuk el, a peremét is, ne maradjon rajta tésztamorzsalék.

A töltelék elkészítése:

  1. A hideg vízbe szórjuk bele a zselatint, hagyjuk 10 percig állni, majd adjunk hozzá 4 kanál cukrot, keverjük el, esetleg rövid időre tegyük a mikróba, hogy a cukor felolvadjon, s hagyjuk hűlni.

  2. A túrót villával törjük össze, adjuk hozzá a 4-5 kanál kristálycukrot, a citromlevet – reszelt héj is mehet bele. (Ha túrótortát szeretnénk, csak 1 citrom levét tegyük bele!)

  3. Verjük fel a habtejszínt, s a túrót keverjük össze a zselatinnal, majd a felvert tejszínnel.

  4. A már kihűlt tésztát tegyük vissza a tortaformába, csatoljuk rá a peremet, és öntsük bele a túrós masszát.

  5. Tegyük hűtőbe néhány órára. A tetejét díszítsük citromkarikákkal és eperrel.

  • sütési hőfok: 170°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • tepsi mérete: 25 cm
  • költség: 1500 Ft
  • elkészítettem: 2 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 14 270
elküldve: 55
receptkönyvben: 231
elkészítve: 2/10
Facebookon megjelent: -

szakács

Veres Mari

Mióta szakács: 2012.11.08.
44 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
alkalom: születésnap, buli receptek
mikor: mindig
szakács elkészítette: párszor készített receptek
konyhatitkok: nagyi receptjei
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
kalória: átlagos
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 6 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

túrótorta, citromtorta, epres túrókrémes torta

Hozzászólások (5)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

-Bella-
-Bella- Thu, 2014-06-19 19:41

Kedves Mari!
A hétvégén elkészitettem ezt az isteni tortát és fantasztikus lett!!!
Fele mennyiségű citrommal és tejszinnel készitettem de ettöl függetlenül az egész családnak nagyon izlett. Ez lesz a kedvenc túrótorta receptem!
Köszönöm!

Bindigó
Bindigó Thu, 2013-06-27 14:43

Kedves Mari!
Elkészítettem. Köszönöm szépen finom lett. :)
Üdv. Bindigó

katalinka3
katalinka3 Sun, 2013-06-16 18:05

Katalinka3.
Jó kis recept. Köszönöm. Már el is mentettem. Még ebbe a hónapba meg is fogom
sütni. Érthető módon - mert türelmetlen vagyok - nem várok a születésnapig az
elkészítésével. Férjemé majd csak november végén lesz. Addig feltétlenül meg kell
kóstolnom, le kell tesztelnem.
Köszi a receptet, Üdv.: Katalinka3.