Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Tabbouleh citromos csirkével

Tabbouleh citromos csirkével
Tabbouleh citromos csirkével
20 perc / előkészület: 5 perc főzés: 5 perc sütés: 10 perc
receptkönyvben hozzászólások (47)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A tabbouleh az arab világ egyik közkedvelt salátája, ahány forrás, annyi eredetmegjelölés, de a legtöbb hivatkozás arra utal, hogy Libanonból származik ez az egyébként tradicionálisan reggeliként is fogyasztott fogás. Variálni persze sokféleképpen lehet a receptet - a bulgur gyors elkészítése miatt az egyik legkedvesebb vacsorám, főleg nyáron, amikor rengeteg friss zöldség adott a saláta ízesítéséhez.

hozzávalók / 2 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Feltesszük főzni a vizet, majd amint főni kezd, beletesszük a bulgurt, és pár percig forraljuk még. Levesszük a tűzről, majd lefedve állni hagyjuk, amíg megpuhul. 
  2. Amíg a bulgur fő, illetve puhul, felaprítjuk a zöldségeket, kifacsarjuk a citromot. Összeforgatjuk a megpuhult bulgurral, borsozzuk, ha szükséges, sózzuk. 
  3. A csirkemellet megtisztítjuk, apró darabokra vágjuk, és olívaolajon aranybarnára pirítjuk. 
  4. Amíg a csirke sül, az 1 evőkanál olívaolajjal, fél citrom levével (ízlés szerint lehet több is) pácot készítünk, és ezzel forgatjuk össze a csirkehúst, amint az készen van. 
  5. A bulgur mellé tálaljuk.

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 13
össznézettség: 79 145
elküldve: 51
receptkönyvben: 1 450
elkészítve: 96/106
Facebookon megjelent: 2

szakács

Országh Kitti

Mióta szakács: 2012.05.02.
34 recept

receptjellemzők

konyha: arab
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
mikor: reggeli, ebéd, vacsora
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, laktózmentes, tejmentes, tojásmentes
nehézség: könnyű
kategória: saláta
elkészítési idő: 15-30 perc
adag: 2 főre
kalória: átlagos
fogás: főétel

egyéb elnevezések

csirkés bulgur, zöldséges bulgur, citromos bulgursaláta csirkefalatokkal

Hozzászólások (47)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Nananyó
Nananyó Wed, 2017-07-19 01:12

Kedves Kitti, köszönöm ezt a finom receptet. Tavaly készítettem először, nyáron átsétáltak a lányomék a gyerekekkel,/akkor 21 és 15 éves lányok / és egy hírtelen ötlettől vezérelve ezt tálaltam nekik. Féltem, hogy mit szólnak, hogy ízlik, de kár volt izgulni, nagy sikere volt. Most is itt voltak, ugyanezt készítettem. A siker garantált volt. A maradékot elvitték, és feladták a rendelést egy újabb adagra, "de Anyu ugyanúgy csináld, ugyanannyi fokhagymával mint pénteken". Elkészült, holnap szállítom "házhoz".Én nagyon szeretem a bulgurt, régóta ismerem, mert először a szír gyógynövényes kínált meg az üzletében /Pestlőrinc, Szarvas csárda/, elmondta az elkészítését is. Ennek már egy jó pár éve. Mindenki próbálja ki, érdemes! Üdv, Nananyó

Ancsika78
Ancsika78 Thu, 2014-05-29 16:21

Szia Kitti. Lehet most buta kérdést teszek fel, de csak a páchoz kell a citrom, vagy a zöldségekhez is amikor összeforgatod a bulgurral. Köszi a válaszod előre is!

zsófikacsa
zsófikacsa Wed, 2013-11-20 17:02

Nagy sikere volt, különösen két éves leányomnak ízlett rettenetesen a citromos csirke!

Nensy
Nensy Thu, 2013-10-17 14:18

Ma este ezt készítem holnapi munkahelyi ebédnek. Jaj nagyon kiváncsi vagyok! Én quinoával készítem, mert fogyi van. Persze így nem az igazi, de ez a citromos csirkemell...jaj nagyon kiváncsi vagyok. Majd írok! :-)

Nensy
Nensy Fri, 2013-10-18 09:23

Köszönöm Kedves Kitti, imádom a gyömbért következőleg teszek bele egy kicsit. Mert hogy lesz következő. Szuper finom, nekem nagyon izlik és a páromnak is. Azt nem tudom, hogy a bulgurral más ízélményt adna-e, de majd egyszer még azzal is kipróbálom. De aki ki szeretné próbálni quinoával, tegye nyugodtan, mert finom.

Torma
Torma / Torma Wed, 2013-10-09 07:21

Kitti, ez nagyon nekem való recept! Feltétlen kipróbálom! Köszönöm a megosztást, üdv, Torma :)

516
bulgur 12 dkg
citrom 1 db
petrezselyem 1 csokor
paradicsom 1 közepes db
fokhagyma 2 gerezd
olívaolaj 3 ek
víz 2.5 dl
csirkemell filé 30 dkg
0 ízlés szerint
fekete bors 0 ízlés szerint