Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Tabbouleh citromos csirkével

Tabbouleh citromos csirkével
Tabbouleh citromos csirkével
20 perc / előkészület: 5 perc főzés: 5 perc sütés: 10 perc
receptkönyvben hozzászólások (59)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A tabbouleh az arab világ egyik közkedvelt salátája, ahány forrás, annyi eredetmegjelölés, de a legtöbb hivatkozás arra utal, hogy Libanonból származik ez az egyébként tradicionálisan reggeliként is fogyasztott fogás. Variálni persze sokféleképpen lehet a receptet - a bulgur gyors elkészítése miatt az egyik legkedvesebb vacsorám, főleg nyáron, amikor rengeteg friss zöldség adott a saláta ízesítéséhez.

hozzávalók / 2 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Feltesszük főzni a vizet, majd amint főni kezd, beletesszük a bulgurt, és pár percig forraljuk még. Levesszük a tűzről, majd lefedve állni hagyjuk, amíg megpuhul. 
  2. Amíg a bulgur fő, illetve puhul, felaprítjuk a zöldségeket, kifacsarjuk a citromot. Összeforgatjuk a megpuhult bulgurral, borsozzuk, ha szükséges, sózzuk. 
  3. A csirkemellet megtisztítjuk, apró darabokra vágjuk, és olívaolajon aranybarnára pirítjuk. 
  4. Amíg a csirke sül, az 1 evőkanál olívaolajjal, fél citrom levével (ízlés szerint lehet több is) pácot készítünk, és ezzel forgatjuk össze a csirkehúst, amint az készen van. 
  5. A bulgur mellé tálaljuk.

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 2
össznézettség: 88 229
elküldve: 53
receptkönyvben: 1 529
elkészítve: 99/109
Facebookon megjelent: 2

szakács

Országh Kitti

Mióta szakács: 2012.05.02.
34 recept

receptjellemzők

konyha: arab
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
mikor: reggeli, ebéd, vacsora
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, laktózmentes, tejmentes, tojásmentes
nehézség: könnyű
kategória: saláta
elkészítési idő: 15-30 perc
adag: 2 főre
kalória: átlagos
fogás: főétel

egyéb elnevezések

csirkés bulgur, zöldséges bulgur, citromos bulgursaláta csirkefalatokkal

Hozzászólások (59)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Nananyó
Nananyó Wed, 2017-07-19 01:12

Kedves Kitti, köszönöm ezt a finom receptet. Tavaly készítettem először, nyáron átsétáltak a lányomék a gyerekekkel,/akkor 21 és 15 éves lányok / és egy hírtelen ötlettől vezérelve ezt tálaltam nekik. Féltem, hogy mit szólnak, hogy ízlik, de kár volt izgulni, nagy sikere volt. Most is itt voltak, ugyanezt készítettem. A siker garantált volt. A maradékot elvitték, és feladták a rendelést egy újabb adagra, "de Anyu ugyanúgy csináld, ugyanannyi fokhagymával mint pénteken". Elkészült, holnap szállítom "házhoz".Én nagyon szeretem a bulgurt, régóta ismerem, mert először a szír gyógynövényes kínált meg az üzletében /Pestlőrinc, Szarvas csárda/, elmondta az elkészítését is. Ennek már egy jó pár éve. Mindenki próbálja ki, érdemes! Üdv, Nananyó

516
bulgur 12 dkg
citrom 1 db
petrezselyem 1 csokor
paradicsom 1 közepes db
fokhagyma 2 gerezd
olívaolaj 3 ek
víz 2.5 dl
csirkemell filé 30 dkg
0 ízlés szerint
fekete bors 0 ízlés szerint