Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Tagliatelle rókagombás aszalt paradicsomos raguval

Tagliatelle rókagombás aszalt paradicsomos raguval
Tagliatelle rókagombás aszalt paradicsomos raguval
70 perc / előkészület: 20 perc főzés: 25 perc sütés: 25 perc
receptkönyvben hozzászólások (5)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Receptemet egy versenyre készítettem, ahol négy megadott hozzávalóból kellett tésztaételt készíteni.

A kötelezők a tagliatelle, a mozarella, a napon szárított paradicsom és az olajbogyó voltak. A többi alapanyagot én gondoltam mellé, és elég sikeres lett a végeredmény.

hozzávalók / 4 adag

A ragu

A tészta

ajánlat

Mivel az elkészült étel nagy sikert aratott, nagyobb vendégseregnek is elkészítettem, ezúttal vegetáriánus változatban (vargányával) és a csirkecombbal készített verziót is tálaltam.

Szólj hozzá!

elkészítés

A ragu

  1. A csirkecombokat sós vízben előfőzzük, majd kicsontozzuk, vékony csíkokra vágjuk.
  2. A vékony karikákra vágott sárgarépát, az aszalt paradicsommal együtt, a paradicsom olaján pároljuk. Keveset adunk hozzá az üvegben lévő kapribogyóból is. A leforrázott, héjától megfosztott paradicsomokat szétnyomjuk a serpenyőben, és felöntjük borral.
  3. 5 perc után hozzáadjuk az előfőzött, felcsíkozott csirkecombokat, a paprikát, a felszeletelt szárzellert, és a karikákra vágott újhagymát, majd a tépkedett rókagombát is. Paradicsompürét, és félbevágott olajbogyót is teszünk hozzá. Sózzuk, borsot őrlünk rá, majd a rusztikusra vágott petrezselyemzöld és a tépkedett bazsalikom levelek is hozzákerülnek.
  4. A közben forró, sós vízben megfőtt tagliatelle tésztára halmozzuk, és lecsöpögtetett mozarellát morzsolunk rá.

A tészta

  1. A tagliatelle tésztát forró, sós vízben megfőzzük (al dente).
  • elkészítettem: 4 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 1
össznézettség: 1 574
elküldve: 0
receptkönyvben: 43
elkészítve: 2/2
Facebookon megjelent: -

szakács

Gasztropajti

Mióta szakács: 2013.06.27.
4 recept

receptjellemzők

szakács elkészítette: ritkán készített receptek
receptverseny: Barilla receptverseny
szezon: bármikor
nehézség: közepes
költség egy főre: megfizethető receptek
kategória: tészta
mikor: ebéd, vacsora
konyha: olasz
kalória: magas
adag: 4 főre
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: főétel

egyéb elnevezések

zöldséges csirkés tészta, fűszeres csirkés zöldséges tészta, tészta csirkés zöldséges

Hozzászólások (5)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Gasztropajti
Gasztropajti / Gasztropajti Tue, 2014-01-14 18:27

Nem fogsz csalódni! nem kenyerem a dicsekvés, de ezzel a recepttel nyertem a receptrangadó főétel kategóriájában a zsűri fődíját. Azóta különféle változatokban elkészítettem, vargányával, csiperkével, vegán változatban is. Mind jó lett.

1065
csirke felsőcomb 3 db
szárított paradicsom 150 g
zöld olajbogyó 150 g
gomba 150 g
sajt 150 g
paradicsom 3 nagy db
passzírozott paradicsom 1 dl
kápia paprika 1 közepes db
halványító zeller 0.5 közepes szár
sárgarépa 3 közepes db
újhagyma 5 db
félszáraz fehérbor 1 dl
bazsalikom 8 levél
petrezselyem 1 csokor
1 kávéskanál
fekete bors 1 csipet
mozzarella 5 dkg
tagliatelle 50 dkg