Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Taglietelle pápai módra

Taglietelle pápai módra
Taglietelle pápai módra
30 perc / előkészület: 10 perc főzés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások (4)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Anyósom konyhai naptárából lestem el a receptet. A parmezános tojás igazán finom ízt ad a tésztának.

hozzávalók / 2 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A tészta vizét feltesszük főni, mikor forr, sózzuk, majd beletesszük a tésztát.
  2. Míg fő a tészta, üvegesre pároljuk az olajon a hagymát, rádobjuk a sonkát, kicsit pirítjuk, majd jöhet a borsó. Közepes lángon hagyjuk párolódni.
  3. Közben lazán felverjük a tojásokat, sózzuk, borsozzuk, belereszeljük a parmezán sajtot.
  4. A tésztát leszűrjük, beleforgatjuk a sonkás-borsós keverékbe, majd ráöntjük a parmezános tojást.
  5. Kicsit összepirítjuk, végül parmezánnal megszórva tálaljuk.

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 2
össznézettség: 9 279
elküldve: 6
receptkönyvben: 160
elkészítve: 7/8
Facebookon megjelent: -

szakács

Panno

Mióta szakács: 2011.12.22.
64 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
kategória: tészta
elkészítési idő: 15-30 perc
adag: 2 főre
mikor: ebéd, vacsora
kalória: magas
fogás: főétel

egyéb elnevezések

tojásos metélt, borsós-sonkás tészta, parmezános taglietella

Hozzászólások (4)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

925
tagliatelle 30 dkg
olívaolaj 1 ek
vöröshagyma 0.5 közepes fej
zöldborsó 8 dkg
sonka 4 dkg
tojás 2 db
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
parmezán sajt 10 dkg