Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Takarékos püspökkenyér

Takarékos püspökkenyér
Takarékos püspökkenyér
50 perc / előkészület: 10 perc sütés: 40 perc
receptkönyvben hozzászólások (2)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Felszeletelés után teasüteményes dobozba tegyük, és akkor tovább puha marad.

hozzávalók / 6 adag

A tésztához

A forma előkészítéséhez

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A cukrot, tojást, zsírt elkeverjük, hozzáöntjük a tejet, és ezzel is elkeverjük, majd a sütőporral elegyített liszttel simára dolgozzuk.
  2. Utoljára adjuk hozzá a lisztben meghempergetett, kockákra vágott aszalt gyümölcsöket.
  3. A formát kizsírozzuk, meghintjük liszttel, és a tésztát beletéve, forró sütőben lassan megsütjük. Jól át kell sülnie, tűpróbával ellenőrizzük.
  4. Hidegen szeleteljük.
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: alul-felül sütés

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 19
össznézettség: 36 542
elküldve: 8
receptkönyvben: 184
elkészítve: 8/13
Facebookon megjelent: -

szakács

a-édrienn

Mióta szakács: 2010.01.04.
87 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
szezon: bármikor
kategória: édes süti
nehézség: könnyű
mikor: tízórai, uzsonna
kalória: átlagos
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 6 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

filléres gyümölcskenyér aszalt gyümölcsökkel, gyors aszalt gyümölcsös kuglóf

Hozzászólások (2)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

TOBILEEJONES
TOBILEEJONES Sun, 2017-11-05 20:40

Ma készítettem el ezt a sütit. Igaz, csak diót tettem bele, aszalt gyümölcsöket nem, de nagyon finom lett. Köszönöm a receptet. :)

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Fri, 2010-04-02 15:24

Nagyon jól néz ki ez a süti!

Könnyű elkészíteni?

452
tojás 1 db
mangalica zsír 3 dkg
cukor 20 dkg
finomliszt 28 dkg
sütőpor 0.5 csomag
tej 2.5 dl
aszalt gyümölcsök 10 dkg
mangalica zsír 1 ek
finomliszt 1 evőkanál