Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Tandoori csirke 2.

Tandoori csirke 2.
Tandoori csirke 2.
70 perc / előkészület: 10 perc sütés: 60 perc
receptkönyvben hozzászólások (3)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Már régóta szemezek ezzel a recepttel, és mivel a család imádja az egzotikus ízeket, éppen ideje volt, hogy kipróbáljam. Több helyen keresgéltem, és a sokféle receptből lett ez a változat.
Hát mit mondjak, nem bántam meg, egyszerűen isteni lett. A fiam szerint idén ez volt a legjobb ebéd :o). (Bár ezt mintha hallottam volna már mostanában :o).)


 


hozzávalók / 6 adag

ajánlat

Mi barnarizzsel ettük, de szerintem tésztával is ugyanolyan finom lehet.
Nálunk ment hozzá savanyúság (savanyított olíva, fokhagyma, valamint csalamádé), de ugye ez ízlések és pofonok...

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A csirkét lebőrözzük. Ha combot is teszünk bele, akkor a csont mellett kissé bevágjuk, hogy gyorsabban átsüljön. A csirkemell filét, ha vastag, két szeletre vágjuk (ne legyen túl vékony, mert akkor kiszárad).
  2. Az összes többi hozzávalót összekeverjük, és a csirkével összeforgatjuk, majd egy éjszakára a hűtőbe tesszük, hogy pácolódjanak. Jól záródó edényt használjunk, ne legyen az egész hűtőnk "indiai" illatú :o).
  3. Másnap egy nagyobb, peremes tepsibe tesszük (a páclével együtt), és alufóliával letakarva betesszük a sütőbe.
  4. Kb. 1 órát sütjük így lefedve. Én hideg sütőbe tettem, tehát ha előmelegítjük, akkor kevesebb is elég. Javaslom, hogy szurkáljuk meg, és akkor érezni, hogy megpuhult-e.
  5. Ha már puha, akkor levesszük a fóliát, és felcsavarjuk maximumra a sütőt, megpirítjuk, és egyúttal be is sűrűsödik a "szaftja".

  • sütési hőfok: 200°C
  • sütési mód: alul-felül sütés

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 34 796
elküldve: 8
receptkönyvben: 377
elkészítve: 5/13
Facebookon megjelent: -

szakács

Nosalty

Mióta szakács: 2010.11.23.
962 recept

receptjellemzők

konyha: indiai
szezon: bármikor
kategória: húsételek
nehézség: könnyű
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
diéta: gluténmentes, tojásmentes
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: főétel
adag: 6 főre

egyéb elnevezések

indiai csirke tepsiben sütve, paradicsomos-joghurtos-garam masalás szószban érlelt csirke sütőben sütve

Hozzászólások (3)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Sat, 2010-11-27 17:20

Beszámolok, ha kész:)....

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Fri, 2010-11-26 19:35

Most pácolódik, kiváncsian várom az eredményt:)!

299
csirke 1 kg
joghurt 450 ml
passzírozott paradicsom 1 dl
fokhagyma 5 gerezd
garam masala 1.5 ek
kurkuma 1 tk
római kömény 1 teáskanál
gyömbér 1 tk
1 ek
bors 1 tk
citromlé 1 citromból nyert
chili 0 ízlés szerint