Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Tandoori csirke zöld rizzsel

Tandoori csirke zöld rizzsel
Tandoori csirke zöld rizzsel
55 perc / előkészület: 10 perc főzés: 30 perc sütés: 15 perc
receptkönyvben hozzászólások (3)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Az indiait mindig el tudom sütni a családomnak. Ha nincs ötlet, csak húzogatják a vállukat, ezt mindig felajánlhatom, mert biztos nyerő. Vigyázat, aki nem szereti a csípőset, az kevesebb tandoori masalát használjon, mert nem sajnálják belőle a chilit!

hozzávalók / 3 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A csirkemellet nagyobb, 3x3 kockákra vágjuk és a  joghurtból, 1 ek tandoori masalából kevert pácba tesszük 3-4 órára, de még jobb egész éjszakára.
  2. Másnap a csirke kockákról nagyjából lerázogatjuk a fűszeres joghurtot és grillnyársra húzzuk, 15 perc alatt meggrillezzük.
  3. A 2 ek vajon az őrölt 1-1- tk római köményt és koriandermagot  fél perc alatt megpirítjuk, a felaprított vöröshagymát  megdinszteljük, hozzáadjuk az apróra vágott fokhagymást és gyömbért, a garam masalát és a tandoori masalát, ezt felöntjük a kókusztejjel, a paradicsommal, amit csak szétnyomkodunk benne, hozzáadunk 2 ek aprított korianderzöldet, és fél óra alatt lassú tűzön sűrű mártást főzünk.
  4. 2 ek vajon 1-1 tk római köményt és koriandermagot fél perc alatt megpirítunk, hozzáadjuk a megmossott, lecsepegtetett  rizst, rádobjuk a felaprított 2-2 ek petrezselyem- ill. korianderzöldet, fél percig dinszteljük, majd felöntjük 3 dl vízzel, hozzáaadjuk a fél kk zöld ételfestéket, és fedő alatt megpároljuk.
  • sütési hőfok: 200°C
  • elkészítettem: 6 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 3
össznézettség: 8 365
elküldve: 3
receptkönyvben: 150
elkészítve: 1/2
Facebookon megjelent: -

szakács

Évi néni

Mióta szakács: 2011.07.24.
1830 recept

receptjellemzők

fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
konyha: indiai
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, gluténmentes
konyhatechnológia: grill
kategória: húsételek
nehézség: közepes
szakács elkészítette: sokszor készített receptek
mikor: ebéd, vacsora
költség egy főre: nem olcsó receptek
adag: 3 főre
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
fogás: főétel
alkalom: vasárnapi ebéd

receptkategóriák

egyéb elnevezések

indiai csirkemell jázmin rizzsel, indiai fűszerezésű csirke, tandoori krémes csirkemell

Hozzászólások (3)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Vass Éva
Évi néni / Vass Éva Sat, 2012-04-14 15:03

Szia!
Eredetileg én sem akartam, de elgondolkodtam, hogy miért olyan zöld az indiai étteremben, és arra jutottam, hogy ezért. A tandoori csirke is azért ennyire piros, mert a fűszerkeverékbe is ételfestéket tesznek. Na azért ne gondold, hogy furton-furt ételfestéket használok. Először én is nyomtam a sok petrezselymet, koriandert bele, de más zöld lett, sötétebb, ahogy megdinszteltem.Az indiaiban ez a rizs, meg a piros fogy a legjobban. Köszi. Üdv: Évi néni

csato
csato Sat, 2012-04-14 10:44

Szia!
Ha kicsit több petrezselymet dinsztelsz zsiradékban mint a szokásos és arra dobod rá a rizst akkor zöld lesz,és nem kell a festék.Na ennyire azért nem lesz zöld,de szép!üdv Csató

954
csirkemell filé 50 dkg
fokhagyma 3 gerezd
vöröshagyma 1 nagy fej
gyömbér 5 dkg
római kömény 2 teáskanál
koriandermag 2 tk
garam masala 2 teáskanál
ételízesítő 2 ek
joghurt 3 dl
konzerv paradicsom 400 g
kókusztej 4 dl
ghee 4 ek
jázmin rizs 20 dkg
koriander 4 ek
petrezselyem 2 ek
1 tk
ételfesték 0.5 kávéskanál