Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Tandoori csirkemell ahogy Évi néni készíti

Tandoori csirkemell ahogy Évi néni készíti
Tandoori csirkemell ahogy Évi néni készíti
20 perc / előkészület: 10 perc sütés: 10 perc
receptkönyvben hozzászólások (1)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Gyakran készítek indiai ételeket, mert az egész család szereti ezt az illatos, izgalmasan ízgazdag konyhát. Próbálok minél több receptet összegyűjteni és elkészíteni. Úgy érzem, bármeddig kutakodom is, soha nem lehet a paletta teljes, hiszen ennek a hatalmas országnak minden szegletében más-másféleképpen készítik el, akárcsak ugyanazt az ételt. Minden családnak saját fűszerkeverékei vannak, aminek a titkát megőrzik, ettől lesz egyedi az étel, amit elkészítenek. Én sem szoktam egyformán elkészíteni ezeket a fogásokat. Gyakran befolyásol a hangulatom. Szimatolom, kóstolgatom, aztán egyszer csak elkészül. Ehhez a húsos fogáshoz naant sütöttem, - ami soha el nem maradhat, - ha indiait főzök, de sütöttem egy krumplis pakorát is. Ugyan az előétel, de köretnek is elfogyott nálunk.

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Kikeverjük a pácot: a vaj kivételével minden egyebet összekeverünk egy tálba.
  2. A csirkemelleket nagyobb, 3-4 cm-es kockákra vágjuk, és elkeverjük a páccal, hogy az mindenütt érje. Ha van időnk, már előző nap kezdjük pácolni. Ha nincs, 20-30 perc is elég.
  3. A vajat forrósítsuk meg, és a csirkét pácostól tegyük bele, pároljuk 10 percig, míg a csirke megfő. Ha túl sűrű lenne, kevés húslevessel vagy joghurttal hígíthatjuk. Tálalásnál megszórhatjuk friss korianderlevéllel.
  4. Köretnek rizst kínálhatunk.
  • elkészítettem: 10 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 1
össznézettség: 4 622
elküldve: 5
receptkönyvben: 115
elkészítve: 1/1
Facebookon megjelent: -

szakács

Évi néni

Mióta szakács: 2011.07.24.
1829 recept

receptjellemzők

fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
konyha: indiai
kalória: alacsony
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, gluténmentes, tojásmentes
kategória: húsételek
nehézség: könnyű
költség egy főre: megfizethető receptek
elkészítési idő: 15-30 perc
szakács elkészítette: család kedvence receptek
mikor: ebéd, vacsora
adag: 4 főre
fogás: főétel
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

indiai pácolt csirkemell, vajban sült pácolt csirkemell, fűszeres csirkemell, fűszeres joghurtos szószban érlelt csirkemell

Hozzászólások (1)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

240
csirkemell filé 50 dkg
fokhagyma 3 gerezd
gyömbér 4 cm
joghurt 3 dl
1 kávéskanál
kurkuma 1 kávéskanál
paprikakrém 2 teáskanál
római kömény 1 kávéskanál
babérlevél 2 db
bors 0 ízlés szerint
sűrített paradicsom 2 ek
koriander 1 teáskanál
vaj 2 dkg