Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Tandori csirkenyárs

Tandori csirkenyárs
Tandori csirkenyárs
30 perc / előkészület: 20 perc sütés: 10 perc
receptkönyvben hozzászólások (6)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A joghurt nálunk gyorsan fogy. Ehhez a vacsorához el is kellett rejtenem a gyerekek elől a hűtőben két dobozzal belőle. Szerencsére nem fedezték fel a turpisságot, így nagyszerű lett az este.

hozzávalók / 4 adag

Csirkenyárs készítése

Raita készítése

ajánlat

Ezt az eredetileg grillsütőre íródott receptet - nyár és grillsütő híján - sütőben készítettem el, és nagyszerűen sikerült. Jázminrizzsel és raitával tálaltam, mely hűsítőként szolgált a fűszerekben gazdag húshoz.

Szólj hozzá!

elkészítés

Csirkenyárs készítése

  1. Egy mixer gépbe öntünk egy nagy doboznyi joghurtot az összes fűszerrel, olajjal, citromlével, reszelt gyömbérrel összeturmixoljuk, és félretesszük.
  2. A megmosott, leszárított csirkemellet hosszanti irányban fél centis csíkokra vágjuk. A csirke csíkokat lapos felükön - előre beáztatott - húsnyársra fűzzük úgy, mintha csak egy ruha szegélyét varrnánk fel. A hullámokat szorosan összetoljuk.
  3. A csirkenyársakat konyhai kenőecset segítségével megkenjük a fűszeres páccal, és legalább egy órára letakarva hűtőbe tesszük.
  4. Közben elkészíthetjük a raitát és a jázminrizst. A sütőt pedig időben melegítsük elő 180 fokra.
  5. A pácolt csirkenyársakat sütőpapírral borított tepsibe fektetve, sütőben 5-5 perc alatt mindkét felükön megsütjük. A maradék páccal sütés előtt és sütés közben (amikor megfordítjuk a nyársakat) megkenhetjük a húst, így még fűszeresebb és omlósabb lesz.
  6. Tálaláskor frissen aprított korianderrel vagy petrezselyemmel díszítsük az ételt.

Raita készítése

  1. A kígyóuborkákat hámozzuk meg, és vágjuk fel nagyon apró kockákra.
  2. Egy nagyobb tálban keverjük össze a fűszereket a joghurttal, és szórjuk bele az uborkakockákat. Egy gyors keverés után már tálalhatjuk is. Jó étvágyat hozzá!
  • sütési hőfok: 180°C
  • elkészítettem: 5 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 1
össznézettség: 3 426
elküldve: 0
receptkönyvben: 150
elkészítve: 10/10
Facebookon megjelent: -

szakács

Gréti

Mióta szakács: 2012.01.30.
285 recept

receptjellemzők

fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
konyha: indiai
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
szezon: bármikor
alkalom: buli receptek
diéta: cukormentes, gluténmentes, tojásmentes
kategória: húsételek
nehézség: közepes
elkészítési idő: 15-30 perc
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
költség egy főre: nem olcsó receptek
adag: 4 főre
fogás: főétel

egyéb elnevezések

csirkenyárs, csirke kebab, indiai csirkenyárs

Hozzászólások (6)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Audrey69
Audrey69 Fri, 2015-01-16 16:52

Szia,
Csirkemellet a sütőben 5-5 percig sütjük????? Hát ez nagyon kevésnek tűnik.....

Bagdi Gréta
Gréti / Bagdi Gréta Fri, 2015-01-16 18:03

Szia, próbáld ki, lehet, hogy nálad egy kicsit hosszabb lesz a folyamat, nálam elegendőnek bizonyult az előmelegített, hőlégkeveréses sütőben való, összesen 10 perces sütés. Az egyik nyársat vedd ki és kóstold meg a husit, mielőtt az egészet kiemelnéd. Üdv, Gréti

362
csirkemell filé 50 dkg
görög joghurt 2.5 dl
fokhagyma 1 gerezd
gyömbér 1 ek
garam masala 2 teáskanál
koriander 1 teáskanál
köménymag 1 kávéskanál
cayenne bors 0.5 teáskanál
fűszerpaprika 1 teáskanál
kurkuma 1 kávéskanál
1 ek
citromlé 1 fél citromból nyert
szőlőmagolaj 2 ek
koriander 2 szál
kígyóuborka 2 közepes db
koriander 1 csokor
köménymag 1 teáskanál
1 teáskanál
görög joghurt 3 dl