Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Tang zhongos napraforgó

Tang zhongos napraforgó
Tang zhongos napraforgó
46 perc / előkészület: 30 perc főzés: 1 perc sütés: 15 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Régóta szerettem volna kipróbálni ezt a napraforgót, amit Limara oldalán láttam. Most nekem  minden csak a tang zhong körül forog, minden kelt és nem kelt tésztát kipróbálok ezzel a technikával. A kelt tészta az én bevált receptem és a tang zhong hozzáadásával készült.

hozzávalók / 4 adag

Tang zhong

Kelt tészta

Töltelék

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Először a tejben elkeverjük a lisztet, és sűrűre főzzük.
  2. A meleg tejben felfuttatjuk az élesztőt.
  3. A lisztet és a többi hozzávalókat kimérjük, és kenyérsütőbe öntjük. Hozzáadjuk a kihűlt tang zhongot, és jól kidolgoztatjuk a tésztát, szükség szerint adagoljuk a tejet.
  4. A töltelékhez valókat ledaráljuk vagy lereszeljük, összekeverjük a többi hozzávalóval, és ízesítjük ízlés szerint.
  5. A tésztát duplájára kelesztjük, és 4 részre osztjuk.
  6. Külön-külön kinyújtjuk kör alakúra.
  7. Papírral kibélelt tepsibe helyezzük, megkenjük a kolbászos kenővel.
  8. A másik kinyújtott tésztával befedjük.
  9. A közepét egy bögrével megnyomjuk, de vigyázzunk, hogy ne lyukasszuk ki, csak nyoma legyen a tésztán.
  10. A közepétől kifelé pizzavágóval felcikkezzük, és kettőt csavarunk rajta.
  11. A tetejét megkenjük tojással, és megszórjuk magvakkal.
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 905
elküldve: 1
receptkönyvben: 37
elkészítve: 2/2
Facebookon megjelent: -

szakács

helena26

Mióta szakács: 2011.09.18.
458 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig, reggeli, tízórai, uzsonna, vacsora
szakács elkészítette: párszor készített receptek
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
kategória: kelt tészta
nehézség: közepes
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
fogás: meleg előétel
adag: 4 főre

egyéb elnevezések

napraforgó tang zhonggal, kelt tésztás napraforgó tang zhonggal, kelt tésztás napraforgó

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

1134
tej 2.5 dl
finomliszt 2.5 púpozott ek
finomliszt 60 dkg
1.5 kávéskanál
friss élesztő 42 g
cukor 2 teáskanál
napraforgó olaj 3 ek
tojás 1 db
tej 2 dl
kolbász 20 dkg
tejföl 120 g
fehér hagyma 1 közepes db
mustár 1 teáskanál
sajt 10 dkg
ketchup 2 ek
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint