Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Tanyasi rakott burgonya

Tanyasi rakott burgonya
Tanyasi rakott burgonya
65 perc / előkészület: 30 perc sütés: 35 perc
receptkönyvben hozzászólások (3)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Minden ami finom, benne van ebben az ételben.

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Burgonyát héjában megfőzzük, majd megpucoljuk és felkarikázzuk.
  2. Tojásokat megfőzzük, majd megpucoljuk és felkarikázzuk a kolbásszal együtt.
  3. Szalonnát kockára vágjuk kevés olajon megsütjük, majd a vöröshagymákat megpucoljuk, cikkekre szeleteljük, és a szalonnás olajon megdinszteljük. Ráöntjük a lecsót, és ízlés szerint sózzuk-borsozzuk.
  4. Egy tepsit olajjal kikenünk, lerakunk egy réteg burgonyát, beterítjük fele kolbász és tojás szeletekkel, elosztjuk rajta a lecsó felét, és meglocsoljuk fokhagymás tejföllel.
  5. Erre ismét egy sor burgonya jön, majd elosztjuk rajta a maradék kolbász és tojás karikákat és a maradék lecsót. Befedjük a maradék burgonyával, és meglocsoljuk a maradék fokhagymás tejföllel, és készre sütjük.
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • elkészítettem: 20 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 2
össznézettség: 9 979
elküldve: 2
receptkönyvben: 92
elkészítve: 3/3
Facebookon megjelent: -

szakács

Salamon Csilla

Mióta szakács: 2011.06.01.
1094 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, gluténmentes
kategória: egytálételek
nehézség: könnyű
szakács elkészítette: család kedvence receptek
mikor: ebéd, vacsora
kalória: magas
adag: 4 főre
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: főétel

egyéb elnevezések

lecsós rakott krumpli, szalonnás-kolbászos-lecsós rakott burgonya, fokhagymás tejföllel leöntött rakott krumpli

Hozzászólások (3)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

1108
burgonya 1 kg
tojás 6 db
lángolt kolbász 40 dkg
lecsó 40 dkg
vöröshagyma 2 közepes db
füstölt szalonna 10 dkg
tejföl 2 dl
0 ízlés szerint
fokhagyma 2 gerezd
napraforgó olaj 5 ek