Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Tányérhús almamártással

Tányérhús almamártással
Tányérhús almamártással
260 perc / előkészület: 20 perc főzés: 240 perc
receptkönyvben hozzászólások (8)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Kíváncsiságból főztem meg így a marhahúst, még évtizedekkel ezelőtt egyszer Bécsben ettem ezt az ételt, igaz ott tormás almaszósz volt hozzá. Ennyiféle hússal a leves is nagyon finom lett, a pirítósra kent velőről nem is beszélve.

hozzávalók / 4 adag

A húshoz

Az almamártáshoz

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A húsokat és a csontot alaposan megmossuk. A csont végét sóval vastagon bedörzsöljük, (így nem jön ki a velő).
  2. A húsokat és a csontot hideg vízben feltesszük főni (alacsony lángon), lehabozzuk.
  3. Ha már nem képződik több hab, beletesszük a fűszereket, a hagymákat, a paradicsomot és a paprikát.
  4. 1 óra elteltével hozzáadjuk a leveszöldséget, a kelkáposztát.
  5. Alacsony hőfokon, gyöngyözve főzzük kb. 3-4 órán át.
  6. Az almamártáshoz az almákat meghámozzuk, gerezdekre vágjuk, és annyi vízben, ami éppen csak ellepi, megfőzzük.
  7. Leszűrjük, turmixoljuk, majd hozzáadjuk a tejszínben elkevert keményítőt. A kívánt sűrűségűre főzzük.
  8. Hozzáadjuk a szegfűszeget, a cukrot, a citromlevet, a citromhéjat és a fahéjat. 
  9. A hús mellé kínáljuk.

  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 21 391
elküldve: 5
receptkönyvben: 259
elkészítve: 3/10
Facebookon megjelent: -

szakács

Kiki

Mióta szakács: 2008.08.27.
476 recept

receptjellemzők

szakács elkészítette: párszor készített receptek
szezon: bármikor
kategória: egytálételek
nehézség: könnyű
mikor: ebéd, vacsora
költség egy főre: nem olcsó receptek
konyha: osztrák
kalória: magas
adag: 4 főre
elkészítési idő: 120 perc felett
fogás: főétel

egyéb elnevezések

Tafelspitz, levesben főtt marhahús és velőscsont pikáns almaszósszal

Hozzászólások (8)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Babapiskóta
Babapiskóta Tue, 2013-01-15 11:30

Nagyon finom lehet a leírás alapján. Mi lesz a finom levessel, amiben a sok hús és a zöldségek főttek?Alaplé vagy frissen tálalva marhahús levesként elfogyasztjuk?

emese.loerincz
emese.loerincz Mon, 2012-11-05 16:52

A Tafelspitz marhafartöböl készül és a rostokra merölegesen szeletelik fel tálalásnál.

997
marhalábszár 60 dkg
marhafartő 60 dkg
marhacomb 60 dkg
marha velőscsont 1 db
sárgarépa 3 nagy db
fehérrépa 2 közepes db
vöröshagyma 1 nagy fej
zeller 1 kis db
babérlevél 2 db
kelkáposzta 1 kis db
fekete bors 15 szem
paradicsom 1 db
zöldpaprika 1 db
alma 5 db
főzőtejszín 1.5 dl
étkezési keményítő 1 evőkanál
szegfűszeg 10 db
citromhéj 2 citromból nyert
citromlé 1 citromból nyert
cukor 2 ek
fahéj 1 tk