Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

10 perces kínai tészta recept

hozzászólások (39)

tápanyagtartalom-megoszlás

TOP ásványi anyagok

Nátrium
Vas
Kálium
Foszfor

TOP Vitaminok

K Folát C B3

tápanyagtartalom / 1 adag

fehérje

Összesen:
6.1 g

zsír

Összesen:
2.3 g
Telített zsírsav:
0 g
Egyszeresen telítetlen zsírsav:
1 g
Többszörösen telítetlen zsírsav:
1 g

ásványi anyagok

Összesen:
2.9 g
Kalcium:
97 mg
Vas:
4 mg
Magnézium:
37 mg
Foszfor:
118 mg
Kálium:
350 mg
Nátrium:
2258 mg
Cink:
0 mg
Réz:
0 mg
Mangán:
0 mg
Szelén:
8 µg

szénhidrát

Összesen:
119.1 g
Élelmi rost :
3 g
Összes cukor:
24 g

víz

Összesen:
125.1 g

vitaminok

Összesen:
0 g
Tiamin - B1 vitamin:
0 mg
Niacin - B3 vitamin:
2 mg
Pantoténsav - B5 vitamin:
0 mg
B6 vitamin:
0 mg
Összes folát:
63 µg
E vitamin:
0 mg
C vitamin:
16 mg
Riboflavin - B2 vitamin:
0 mg
A vitamin (RAE):
41 µg
K vitamin:
171 µg

tápanyagtartalom a teljes receptre / 2 adag *

fehérje

Összesen:
12.1 g

zsír

Összesen:
4.5 g
Telített zsírsav:
1 g
Egyszeresen telítetlen zsírsav:
2 g
Többszörösen telítetlen zsírsav:
2 g

ásványi anyagok

Összesen:
5.7 g
Kalcium:
194 mg
Vas:
8 mg
Magnézium:
75 mg
Foszfor:
238 mg
Kálium:
699 mg
Nátrium:
4519 mg
Cink:
2 mg
Réz:
0 mg
Mangán:
0 mg
Szelén:
18 µg

szénhidrát

Összesen:
238.2 g
Élelmi rost :
6 g
Összes cukor:
46 g

víz

Összesen:
250.1 g

vitaminok

Összesen:
0 g
Tiamin - B1 vitamin:
0 mg
Niacin - B3 vitamin:
4 mg
Pantoténsav - B5 vitamin:
0 mg
B6 vitamin:
0 mg
Összes folát:
125 µg
E vitamin:
1 mg
C vitamin:
32 mg
Riboflavin - B2 vitamin:
0 mg
A vitamin (RAE):
83 µg
K vitamin:
344 µg

tápanyagtartalom / 100 g *

fehérje

Összesen:
1.9 g

zsír

Összesen:
0.7 g
Telített zsírsav:
0 g
Egyszeresen telítetlen zsírsav:
0 g
Többszörösen telítetlen zsírsav:
0 g

ásványi anyagok

Összesen:
0.9 g
Kalcium:
31 mg
Vas:
1 mg
Magnézium:
11 mg
Foszfor:
37 mg
Kálium:
110 mg
Nátrium:
714 mg
Cink:
0 mg
Réz:
0 mg
Mangán:
0 mg
Szelén:
2 µg

szénhidrát

Összesen:
37.7 g
Élelmi rost :
1 g
Összes cukor:
7 g

víz

Összesen:
39.5 g

vitaminok

Összesen:
0 g
Tiamin - B1 vitamin:
0 mg
Niacin - B3 vitamin:
0 mg
Pantoténsav - B5 vitamin:
0 mg
B6 vitamin:
0 mg
Összes folát:
20 µg
E vitamin:
0 mg
C vitamin:
5 mg
Riboflavin - B2 vitamin:
0 mg
A vitamin (RAE):
13 µg
K vitamin:
54 µg

Hozzászólások (39)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

pandora77
pandora / pandora77 Tue, 2019-06-11 14:51

Zseniális, köszönöm a receptet!!! Én is raktam bele sótlan mogyorót, meg az almaecet helyett sushi borecetet használtam. Szuper a szójaszósz-keményítő arány, végre kaptam olyan állagot, amit rég szerettem volna :). Köszi még egyszer :)

rowan
rowan Thu, 2016-02-25 15:23

Hát, sajnálom, de az én próbálkozásom a recept alapján borzalmasra sikerült. Pedig alapvetően szeretem a kínai konyhát, de ennek rossz íze volt, és a szósz is brutál sűrű lett. :(
Biztos ízlés dolga is, hogy kinek mennyire ízlik, azért nem adom fel, próbálkozni fogok, de nem ugyanígy, hanem változtatásokkal.

Mynea
Mynea Tue, 2015-03-03 23:07

Csak annyit akartam mondani, hogy ez egy nagyon jó recept! Rengetegszer megcsináltam már. Én soba tésztával készítem és rizsecettel , a szójaszósz fele pedig sötét, fele világos szokott lenni (karakteresebb ízt ad). De mindig jól sikerül, és nálam másnap is finom. :)

dadimami
dadimami Wed, 2013-11-27 23:23

Guszta, és bizonyára finom is, csak azt a pacalt miért kéne feledni???

scorpio50
scorpio50 Wed, 2013-11-27 13:21

Az általam elkészített változat inkább kínai ihletésű lett, mert csak spagettim volt és sok zöldséget tettem bele mint általában a távol-keletiek. Ja mivel nem vagyok se' vega sem vegán megbolondítottam néhány karika füstölt kolbásszal és egy kis reszelt füstölt sajttal. Nagyon köszönöm az ötletet mert nekem csak a hagyományos "kifőtt tészták" jártak az eszembe és ez úgy jött, mint az ajándék. :)

meszi77marti
Puffin / meszi77marti Thu, 2012-10-04 14:02

Még sosem próbáltam almaecettel. Ja és még fokhagymát sem tettem bele soha. Mindezek sokat dobnak rajta? Egyébként az elején nekem is furcsa volt, hogy csak hagymát említettél az alap receptedben. A változatosság kedvéért idáig csak spagetti tésztával készítettem. Gondolom rizs vagy üveg tésztával kicsit más az íze. Ugye? Szerintem ez az étel egyáltalán nem kíván húst. Márti

lu-lu
lu-lu Sat, 2012-03-31 21:08

En ugyan nem vagyok vegetarianus, bar az utolso verkepes vizsgalatom arra utal, hogy hus hianyban szenved szervezetem. Nem vagyok vega, de nem is vagyok oda a husert, ezert is nem is igazan eszem. Viszont, ez a recept nagyoon bejottt:)))) kosszentyuu:))

NoSalty
Nosalty / NoSalty Thu, 2012-02-23 15:29

Kedves Szakácsunk!
Tiéd lett 2012.02.22. legnézettebb receptje!
Gratulálunk!
NoSalty.hu csapata

ifijudit
ifijudit Thu, 2012-02-23 10:00

Nagyon jó recept, én egy kis pirított, sótlan mogyorót is szórtam a tetejére, nagyon jól illik hozzá!

Monocska
Monocska Wed, 2012-02-22 20:57

Kedves Eszter!
Megcsináltam vacsorára. Isteni lett. Annyi kis extrával, hogy tettem hozzá sárgarépát is. A reszelő nagyobb lyukán lereszelve, olajon picit előre pirítva, a hagymával egy időben beletéve. Köszönöm a receptet!!! Ezentúl rajta lesz a listán :)

Vegetarianizmusról annyit, ha ennyire nehezen megy, szerintem ne erőltesd. Csak annál jobban fogsz vágyódni a hús után. Elég az, ha ritkítod a húsfogyasztást. Ezt én mondom, aki 18 éve vegetáriánus, de nekem soha nem hiányzott...

Minden jót!
Krisztina

Gargoyle
P. / Gargoyle Wed, 2012-02-22 23:03

Kedves Kriszta!

Köszönöm a bíztató sorokat, azóta ismét dögevő vagyok. :-)
Valóban, van az úgy, hogy van, akiknek megy, van, akiknek nem, azóta azt is megtudtam, nekem miért nem. Az élet nagy talányai.
Neked is minden jót!
Eszter

eszter66.6
eszter66.6 Wed, 2012-02-22 13:04

Kedves Eszter!
At tudom erezni a storyban leirtakat: en is imadom a hust, de sajat tapasztalatbol mondva nem nagyon tesz jot nekem. De a csipos barmikor johet! Ezert szeretem az ilyen egyszeru de megis nagyszeru recepteket. Koszi az otletet! Es meg arra is rajottem, hogy druszak vagyunk :)

Gargoyle
P. / Gargoyle Sun, 2011-06-26 18:10

Nem lesz sűrű a szósz, hanem inkább folyékony és nem fog szépen a tésztán maradni.

Jucijuci
Jucijuci Sun, 2011-04-24 17:26

Ja és a reakció az volt, hogy "finom ez a köret!" (férfiak...)
Legközelebb húst is teszek bele. :)

Jucijuci
Jucijuci Tue, 2011-02-15 21:13

Szia Eszter,
köszi a gyors választ. Nem a recepted vitatom, csak a leírásban láttam, hogy "Fogyasztható még lesütött csirkemellel is, illetve nagyon finom laskára (csíkokra vágott) friss káposztával, ha nem kapunk vagy akarunk költeni bambuszrügyre."
Ebből gondoltam, hogy benne kell lennie. :) De persze ízlés dolga, így is biztos nagyon fincsi. Ki is próbálom majd, ha beszereztem a hozzávalókat.

Jucijuci
Jucijuci Tue, 2011-02-15 19:28

Szia Eszter,

hol van benne bambuszrügy? Nem látom. :)
Vagy én vagyok vak?

Ui.: imádom a receptjeidet!!!

Gargoyle
P. / Gargoyle Tue, 2011-02-15 19:59

Szia Juci!

De aranyos vagy!, köszi szépen!
Ez a fapados változat, mert nekem nem volt otthon éppen akkor. :-)
De nyugodtan lehet bele tenni, aki szeretne.
Szép estét!
Eszter

hapici
hapici / hapici Wed, 2010-07-07 17:53

Olyan jól nézett ki, kipróbáltam... Én több almaecetet kívántam hozzá, de így sem volt rossz. Családomnak furcsa volt kissé, de hát ilyen ételek is vannak, főleg a kínaiaknál. A tészta villámgyorsan beszívta a szaftot, - yxjjezt sajnáltam -, és biztosan ez a oka annak, hogy másnap már borzalmas íze volt. Úgyhogy csak aznap fogyasztandó, frissen.

Gargoyle
P. / Gargoyle Wed, 2010-07-07 18:38

Így bizony, csak azonnal fogyasztandó, de ezt jó is, hogy említed, be is írom a receptbe!
A szaftot lehet többre is készíteni, de attól is függ, milyen fajta a tészta, némelyik azonnal felszívja a nedvességet.
Köszönöm, hogy kipróbáltad! :-)

Jutti
Julie / Jutti Sat, 2010-06-19 10:41

 Szinte minden kínai tészta 10 perces, valamelyik kevesebb. XD De gondolom lehet otthon is kapni (főleg instant tészta), amit én kardigán tésztának hívok. haha
Én nem vagyok vegetáriánus, de voltak régen problémáim, így sok zöldséget tanácsoltak. Szeretem a kínait, mert változatos az ízvilág és sok ételük finom hús nélkül is.

Gargoyle
P. / Gargoyle Sat, 2010-06-19 20:12

Így van, ezért szeretjük mi is...Ne is említsd, azt a kardigántésztát a japán főnökünk szokta állandóan enni. Lassan már a hideg ráz még az illatától is... :-p

513
üvegtészta 200 g
újhagyma 3 közepes db
szójaszósz 8 ek
almaecet 2 ek
chilipaszta 1 teáskanál
gyömbér 1 tk
fokhagyma 1 gerezd
szezámolaj 1 teáskanál
méz 2 ek
étkezési keményítő 0.5 evőkanál