Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Almarózsa pite recept

hozzászólások (15)

tápanyagtartalom-megoszlás

TOP ásványi anyagok

Szelén
Kalcium
Foszfor
Kálium

TOP Vitaminok

A Folát C K

tápanyagtartalom / 1 adag

fehérje

Összesen:
11 g

zsír

Összesen:
40.9 g
Telített zsírsav:
25 g
Egyszeresen telítetlen zsírsav:
9 g
Többszörösen telítetlen zsírsav:
2 g
Koleszterin:
127 mg

ásványi anyagok

Összesen:
1.1 g
Kalcium:
275 mg
Vas:
0 mg
Magnézium:
26 mg
Foszfor:
229 mg
Kálium:
339 mg
Nátrium:
205 mg
Cink:
0 mg
Réz:
0 mg
Mangán:
0 mg
Szelén:
19 µg

szénhidrát

Összesen:
123.3 g
Összes cukor:
73 g
Élelmi rost :
4 g

víz

Összesen:
200.2 g

vitaminok

Összesen:
0 g
Tiamin - B1 vitamin:
0 mg
Riboflavin - B2 vitamin:
0 mg
Niacin - B3 vitamin:
1 mg
Pantoténsav - B5 vitamin:
0 mg
B6 vitamin:
0 mg
Összes folát:
29 µg
E vitamin:
0 mg
K vitamin:
6 µg
C vitamin:
10 mg
A vitamin (RAE):
336 µg
B12 Vitamin:
0 µg
D vitamin:
0 µg

tápanyagtartalom a teljes receptre / 6 adag *

fehérje

Összesen:
66 g

zsír

Összesen:
245.3 g
Telített zsírsav:
146 g
Egyszeresen telítetlen zsírsav:
58 g
Többszörösen telítetlen zsírsav:
11 g
Koleszterin:
761 mg

ásványi anyagok

Összesen:
6.5 g
Kalcium:
1657 mg
Vas:
6 mg
Magnézium:
167 mg
Foszfor:
1380 mg
Kálium:
2043 mg
Nátrium:
1243 mg
Cink:
5 mg
Réz:
0 mg
Mangán:
2 mg
Szelén:
122 µg

szénhidrát

Összesen:
740 g
Összes cukor:
440 g
Élelmi rost :
26 g

víz

Összesen:
1201.3 g

vitaminok

Összesen:
0.1 g
Tiamin - B1 vitamin:
0 mg
Riboflavin - B2 vitamin:
1 mg
Niacin - B3 vitamin:
5 mg
Pantoténsav - B5 vitamin:
4 mg
B6 vitamin:
0 mg
Összes folát:
165 µg
E vitamin:
8 mg
K vitamin:
37 µg
C vitamin:
62 mg
A vitamin (RAE):
2010 µg
B12 Vitamin:
2 µg
D vitamin:
5 µg

tápanyagtartalom / 100 g *

fehérje

Összesen:
2.3 g

zsír

Összesen:
8.5 g
Telített zsírsav:
4 g
Egyszeresen telítetlen zsírsav:
2 g
Többszörösen telítetlen zsírsav:
0 g
Koleszterin:
26 mg

ásványi anyagok

Összesen:
0.2 g
Kalcium:
56 mg
Vas:
0 mg
Magnézium:
5 mg
Foszfor:
47 mg
Kálium:
70 mg
Nátrium:
41 mg
Cink:
0 mg
Réz:
0 mg
Mangán:
0 mg
Szelén:
5 µg

szénhidrát

Összesen:
25.6 g
Összes cukor:
15 g
Élelmi rost :
1 g

víz

Összesen:
41.5 g

vitaminok

Összesen:
0 g
Tiamin - B1 vitamin:
0 mg
Riboflavin - B2 vitamin:
0 mg
Niacin - B3 vitamin:
0 mg
Pantoténsav - B5 vitamin:
0 mg
B6 vitamin:
0 mg
Összes folát:
5 µg
E vitamin:
0 mg
K vitamin:
1 µg
C vitamin:
1 mg
A vitamin (RAE):
70 µg
B12 Vitamin:
0 µg
D vitamin:
0 µg

Hozzászólások (15)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Ági988
Ági988 / Ági988 Thu, 2016-11-03 23:24

Szia!
Anyukám születésnapjára készítettem el ma ezt a csodálatos pitét. Nagyon örült Anyukám és mindenkinek ízlett! Köszönöm szépen, hogy megosztottad ezt az isteni receptet!
Két módosításom volt ugyan, ( nem volt otthon 2 zacskó vanília pudingpor, ezért egy vaníliásat és egy tejszíneset használtam a másik meg az volt, hogy kevesebb tejfölt használtam) de így is nagyon finom lett! <3 ;)

Koni08
Koni08 Mon, 2015-03-09 11:58

Nagyon ügyes vagy, hogy ilyen gyönyörű rózsákat készítettél! Én pedig Anyák napjára fogom szerintem ezt elkészíteni, a legközelebb ez esedékes. Remélem, sikerül az almákat így becsavargatni, bár nem fűzök hozzá sok reményt :) de megpróbálom

Artemisz
Artemisz Wed, 2014-10-15 19:22

Anyósom szülinapjára elkészítettem a tortát (megérdemli). Küllemre ugyanilyen lett.
A tapasztalataim a következők:
24 cm átmérőjű tortaformában sütöttem, de amikor a karikát levettem róla, a nagy mennyiségű krém miatt kitört az egyik oldala, pedig viszonylag vastag lett a tésztaperem. És a sok, relatíve folyós krém miatt szépen szeletelni sem lehetett. Persze, ettől még finom és sikeres volt. :)
A krémhez a megadott 6 dl tejjel főztem a 2 cs. pudingot, és a megadott 600 gr tejföl helyett csak 450 gr-t tettem bele, mert szemre elégnek találtam. Citromot elfelejtettem venni, így az sem hígította.
Ha újra sütném, több tésztát kevernék ki, "erősebbre", vastagabbra csinálnám az alját, oldalát. Az eredeti tésztamennyiséghez csak fele krémet tenném bele , de ahhoz is adnék zselatint. A vastagabb tésztához mehet a 2 cs. pudingpor 6 dl tejjel, 450 gr tejföllel, de feltétlenül zselatinnal.
Egyébként gyors, egyszerű, finom, mutatós, érdemes elkészíteni.

ancsagirl95
ancsagirl95 / ancsagirl95 Tue, 2014-10-21 17:15

Nekem a tésztával nem volt problémám. Egy kb. 7 cm-s kapcsos tortaformához is jutott krém (még ezen kívül is maradt egy kis kompótostányérnyi) + tészta, annál sem volt probléma, pedig annál vékonyabbra nyújtottam a tésztát.
A krém nálam is folyott, de csak azért, mert nem vártam meg, hogy teljesen kihűljön.
Érdemes hűtőben pihentetni szeletelés előtt, valamint ha nem bízunk a tészta mennyiségében, lehet növelni, vagy a krémet csökkenteni (esetleg kivenni belőle valami más finomsághoz vagy csak magában ;) ).
Köszönöm szépen a részletes beszámolót és a tanácsokat. :)

Artemisz
Artemisz Tue, 2014-10-21 23:11

Szívesen. :)
A hűtőben pihentetés elmaradt, ez tény. Ahogy kivettem a sütőből, vittük, olyan másfél-két óra múlva lett felvágva. Legközelebb biztos, hogy teszek hozzá zselatint.
Azt elfejtettem írni, hogy a citrom hiánya miatt az almaszeletek citromos vízben áztatása is elmaradt, de egyáltalán nem barnult meg az alma. Amikor a krém már a tésztában volt, akkor szeleteltem fel az almákat villámgyorsan az uborkaszeletelőn, és azonnal raktam bele a rózsaformákat a krémbe. A recept szerint megszórtam fahéjas porcukorral, és ment a sütőbe. Kevés időm volt, sietnem kellett, de hál'istennek nem volt macerás a rózsaformálás, gyorsan ment.

ancsagirl95
ancsagirl95 / ancsagirl95 Thu, 2014-10-23 22:05

Hát akkor vagy én vagyok az ügyetlen vagy az alma, amit használtál volt jó fajta. Milyen fajtát használtál?

Artemisz
Artemisz Fri, 2014-10-24 15:27

Szia, szupermarketben vettem (rohanva), kifejezetten erre a célra, Idared-szerű volt, Jonagold, Jonared (ha van ilyen :) ), vagy valami ilyesmi. Már annyiféle van, hogy nem lehet eligazodni. Egy biztos, az volt a célom, hogy kifejezetten pirosak legyenek, 3 nagyot vettem, pont elég is volt. Teljesen formázhatóak (hajlékonyak) voltak, semmiféle előkészületet nem igényeltek. (Én enni a Golden ill. Starking almát szeretem, utóbbi mélypiros színű, de nem vagyok biztos benne, hogy alkalmas, bár az is lehet, hogy igen, aki akarja, kipróbálhatja. :) )
Azt még nem is írtam, hogy az édes krém (na nem túlzottan édes, mert cukorból a lehető legkevesebbet...) és a picit savanykás alma is jó párosítás.

Fahéj
Fahéj / Fahéj Sat, 2014-08-30 08:36

Kedves Ancsa!
Micsoda szívből jövő szülinapi tortaköltemény! Nagyon büszke lehet rád édesanyád. Gondolom, nagyon boldog volt, hogy ilyen szépséget kapott a lányától. Gratulálok az ötletedhez és az igényes megvalósításhoz.
Üdv: Fahéj

ancsagirl95
ancsagirl95 / ancsagirl95 Sat, 2014-08-30 10:06

Kedves Fahéj!
Nagyon szépen köszönöm a hozzászólást! Meg volt hatva, de nem csak a torta látványától... De örült neki nagyon! :)

Artemisz
Artemisz Fri, 2014-08-29 13:58

Mint egy csokor virág!
A díszítés eszköze nemesen egyszerű, mégis kedves, szép, mutatós! Nagyon tetszik!

889
finomliszt 25 dkg
porcukor 10 dkg
sütőpor 1 kk
1 csipet
vaníliás cukor 1 csomag
citromhéj 1 citromból nyert
vaj 12.5 dkg
tojás 1 db
tej 1 ek
vaníliás pudingpor 2 tasak
tej 6 dl
cukor 20 dkg
citromlé 0.5 citromból nyert
tejföl 600 g
alma 4 db
citromlé 0.5 citromból nyert
porcukor 1 ek
fahéj 0.5 kávéskanál